Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
17 aug 2019
Een geweldige etappeloop: de Holland Ultra Tour
13 aug 2019
Holland Ultra Tour, oftewel: uit in eigen land
1 jul 2019
Alvi Ultra Trail 2019
24 jun 2019
24 uur Stadtoldendorf
Verslagen in 2019
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
* December
* Oktober
* Mei
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van Juni 2018
 
Voor de zevende keer aan de start bij de STUNT100. Daarvan drie keer de STUNT100 V1.0 en vier keer de STUNT100 V2.0. In 2013 is het parcours aangepast omdat in de loop van de jaren een aantal onverharde stukken verhard waren geworden. Van de zes vorige deelnames maar vier keer gefinished. Daarvan drie keer op de 1.0 versie en maar een keer op de 2.0 versie. De 2.0 versie is inderdaad een stuk zwaarder dan de 1.0 versie. Meer hoogtemeters, meer onverharde en moeilijker stukken in de nachtronde. Mijn snelste tijd op de 1.0 versie is 25:52:36 en op de 2.0 versie 28:47:00.

Nu dus voor de zevende keer aan de start. Dit keer moet het weer een finish worden! Bij de STUNT100 zijn er op zaterdag twee startgroepen. Een voor de langzamere loper om 04:00 en een voor de overige om 06:00. Dit om de bemensing van de verzorgingsposten zo kort mogelijk te houden. Cutoff tijd is voor beide groepen 15:00 op zondag. Ik start in de 04:00 uur groep. Het weer is ideaal. Graadje of 17, bewolkt en af en toe een miezer buitje. Het parcours bestaat uit vier verschillende ronden. Steeds start en finish in Sibbesse. Het kloppend hart van de STUNT100.

De eerste ronde heeft de naam “Trailrunners Paradise”. Veel single trails, schotterwege en veel bos. Dit jaar is de ronde iets aangepast als gevolg van Frederike, de Duitse naam voor de storm die 18 januari van dit jaar over Ierland, Groot-Brittannië, België, Nederland, Duitsland en Polen trok. Dit jaar daarom minder single trails en meer schotterwege. De opruim werkzaamheden in het bos zijn nog niet helemaal voltooid. In ronde 1, 2 en 3 dan ook regelmatig een boom over het parcours.

Om 04:00 worden we los gelaten. De vier langzame lopers. Onder deze vier twee die voor hun tiende finish gaat op de STUNT100. Heinrich Schütte en Brigitte Koczy.

De eerste ronde eerst maar eens ervaren hoe het lichaam zich voelt. Afwisselen heuvel af rennen en heuvel op wandelen. Gaat prima. Deze ronde is 48,4 kilometer en heeft +1377 meter. Geen echte klimmen maar een rolling hills route. Na 7 uur en 20 minuten ben ik weer terug is Sibbesse. Lichaam heeft zich prima gehouden. Niets staat in de weg voor de tweede ronde. Deze is een stukje zwaarder. Minder bos, meer klimmen en hoofdzakelijk schotterwege. Lengte is 54 kilometer met +1609 meter. De naam van de ronde is “Buckelpiste” en die buckels zitten hoofdzakelijk is het tweede deel. Elke berg met naam gaan we op. Dit is het gebied “Die sieben Berge”. De zeven bergen uit het sprookje van Sneeuwitje “Frau Königin, Ihr seyd die schönste hier, aber Sneewittchen, über den sieben Bergen, ist noch tausendmal schöner als Ihr.” Blijkbaar had ieder dwerg daar een berg. In de tweede ronde krijg je ze allemaal te zien. Waar hoogtemeters te maken zijn in het tweede deel van “Buckelpiste” worden ze ook gemaakt. Ik weet wat me te wachten staat. Al twee keer eerder deze ronde gelopen en tijdens de RUN2KILL 100mijl liep ik twee keer door de zeven bergen. Ook de tweede ronde gaat prima. Zonder haast maar weer afwisselend wandelen (heuvel op) en rennen (heuvel af) weer terug in Sibbesse. Teller staat nu op 102,3 kilometer, +2986 in 17 uur en 8 minuten. Net voor donker weer binnen. Nu de kleding wisselen, nog een puddingbroodje en droge worst uit de kofferbak. Voorraad in mijn rugzak aanvullen. Klaar voor de derde ronde.

De “Külfüberquerung”. Het stuk Külf wat we moeten lopen is ongeveer 10 kilometer. Hoofdzakelijk single trail met regelmatig meters hoog onkruid links en rechts. In de 1.0 versie liep de route hier overdag en dan was het voor net renbaar. Nu in de 2.0 versie is dit voor mij een wandelstuk. Aardedonker, brandnetels, klitballen en braamstruiken. En die laatste kruipen ook nog op enkel hoogte over het pad. Maar eerste nog naar de Külf lopen.

Tijdens de STUNT kom je regelmatig wild tegen. Zwijnen, Reeën, konijnen. Er is zelfs al eens een melding geweest van een Lynx. Vandaag iets totaal anders. Op het eerste stuk single trail een ontmoeting met de vuurvlieg. Elke meter 3 a 4 en dat een dikke 3 kilometer lang. Koplamp uitgedaan en langzaam doorgelopen. Wonderbaarlijk showspel. Omgeven door zwevende lichtpuntjes. Wat een mooie onderbreking.

De Külf zelf wordt zonder problemen overwonnen. Ging niet snel maar alles bleef heel. Gelukkig waren de klitten nog groen en daarom maar een enkele klit aan mijn kleding. Na de Külf gaat het opeens minder. De slaap begin te komen. Probeer er nog tegen te vechten maar helaas. Recht lopen werd steeds moeilijker. Tijd voor een dutje. Gelukkig staan er regelmatig bankjes. Deze zijn bedoeld om in dit mooie heuvelige landschap te kunnen genieten van het uitzicht. Maar zijn ook prima om op te slapen. Ook staan er langs de route regelmatig Grillhütten. Bedoeld voor de locals als BBQ plek maar ook een prima plek voor een dutje. In een Grillhütte vind ik een prima bankje. Ook nog overdekt dus geen last van de miezer die nu en dan even langs komt.

Na een uurtje slaap loopt het weer iets beter. Het spoor is weer recht maar de slaap is er nog. Het gaat allemaal niet zo snel. Deze ronde heeft maar 37,8 kilometer met +853 meter. Inclusief dutje koste het me toch bijna 10 uur. Na 27 uur en 24 minuten weer terug in Sibbesse. Nog voldoende tijd voor de laatste ronde. Een heen en terug stuk van 20,6 kilometer en +538 meter. De eerste drie kwartier gaat echter voor geen meter. Gemiddeld snelheid beneden drie km/h. Kon me gelukkig herpakken zodat de “Finale” toch binnen de vier en half uur wordt afgeraffeld. Finishtijd viel iets tegen, 30 uur en 12 minuten, maar missie is wel gelukt. De vijfde finish op de STUNT100.

Natuurlijk als beloning “de medaille”, oorkonde en binnenkort ook een Angeber-Tshirt met vijf sterren. Voor elke finish een ster.

En Heinrich Schütte en Brigitte Koczy? Is het hen gelukt om voor de tiende keer te finishen? Ja, beide zijn gefinshed en krijgen dus een Angeber-Tshirt met tien sterren.

Voor meer informatie over de STUNT100 kijk op www.stunt100.de Mocht je serieuze belangstelling hebben en voldoen aan de deelname criteria ( toetsing van je cv bij de DUV), neem dan contact op met de organisatie.

De organisate omschrijft het zeef als volgt:
Ja, es ist ein Einladungslauf, da wir im Sinne unserer Gäste ein Auge drauf haben müssen, dass alle Starter dem Ganzen hier gewachsen sind. Alpenwanderer sind hier nicht selten überfordert. Du hast nachweisbare Erfahrung auf Laufstrecken von mind. 100km Länge? Kommst nachts mit Wildschweinen, Luchsen und Dachsen im Wald klar, auch wenn du aus der Stadt kommst und von solchen Tieren nie gehört hast? Und du fängst nicht gleich an zu heulen wenn du ne Blase oder dich verlaufen hast ? Dann schreib gern mal ne Mail an Hansi.


Gerik Mik 
 
[ top pagina ]