ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web

 
 
 
Ultraned.org

Het redactie-adres van deze website is redactie@ultraned.org

UltraNed.org is een Nederlandstalige website van en voor ultralopers en marathonlopers in de Lage Landen.

Op UltraNed staat zoveel mogelijk wedstrijdinformatie over ultramarathons en marathons in artikelen en in de kalender, niet alleen voor Nederland en BelgiŽ maar ook een relevante selectie uit het grote internationale wedstrijd-aanbod.

Aan de kalender is een uitslagen-bestand gekoppeld waarin met name de uitslagen van alle ultralopen in Nederland en BelgiŽ worden opgenomen, plus van zoveel mogelijk marathons. Ook uitslagen van buitenlandse ultralopen en marathons met Nederlandse en Belgische deelnemers worden naar vermogen verwerkt.

UltraNed kwam op 21 maart 1999 in de lucht en draait sinds 2000 op een server van Omegatech, het IT-bedrijf van ultraloper Tom Hendriks (Hoofddorp), tevens de ontwerper van de structuur van het gegevensbestand van kalender en uitslagen.

UltraNed is een pure vrijwilligers-site zonder commerciŽle reclame-uitingen op de paginaís. Noch de redactie noch de technische gastheer ontvangt een geldelijke bijdrage voor hun diensten.

De redactie beheert de website en selecteert de toegezonden nieuwsartikelen, aankondigingen, verslagen en uitslagen voor plaatsing als artikel of voor verwerking in de kalender of in de uitslagen. De belangrijkste spelregels die de UN-redactie hanteert zijn als volgt.

a) Bijdragen kunnen binnenkomen op zowel het gezamenlijke redactie-adres of bij slechts ťťn van de redacteuren. De redactie beoordeelt of toegezonden bijdragen voor de doelgroep van UltraNed geschikt zijn en of er voldoende nieuwswaarde is of geschiktheid is voor publicatie als artikel. Zaken die bijvoorbeeld buiten UltraNed vallen zijn: de aankondiging van een halve marathon etc - zeer persoonlijke berichten/bedankjes aan wedstrijd-organisaties/bondscoach/medelopers Ė uitgesproken commerciŽle bijdragen en persberichten. Ook met het publiceren van persoonlijke sponsoracties zal de redactie terughoudend zijn.

b) Bijdragen dienen niet in te gaan tegen de Nederlandse of Belgische wetgeving. Bij haatdragende of kwetsende passages zal de bijdrage geweigerd of niet integraal geplaatst worden. Na intern redactieberaad kan de schrijver uitgenodigd worden met een gecensureerde versie akkoord te gaan of zelf de bijdrage te herzien.