Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Faq
Wanneer is het verantwoord om een ultraloop te lopen?
 
Hoe kan ik in contact komen met UltraNed?
 
Zijn er nog andere sites over ultralopen?
 
Wat betekent AU, IAU en IAAF?
 
Kan iedereen uitslagen aanleveren?
 
In welk formaat kunnen uitslagen aangeleverd worden?
 
Hoe bepaal ik het tempo voor mijn 100km ??
 
Wat is Ultralopen ?
 
Wat is UltraNed ?
 
Wat is het verschil tussen de marathon en de ultramarathon ?
 
U wilt uzelf in de uitslagen opzoeken?
 
Wat houdt "punt org" in?
 
Wie doen er mee met UltraNed?
 
Is er een relatie met de Atletiekunie?
 
Wat is het verschil tussen ultraloop en ultramarathon?
 
Welke ultraloop-afstanden zijn er?
 
Zijn er ultraloopverenigingen?
 
Welke boeken zijn er over ultralopen?
 
Welke tijdschriften zijn er over ultralopen?
 
Zijn er trainingsschema's voor ultralopen?
 
Ik zou mijn eigen wedstrijdverhalen willen publiceren, kan dat?
 
Bestaat er een nationale cq internationale competitie?
 
KNAU leden genieten korting bij marathons, is dat bij ultramarathons ook zo?
 
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
FAQ van Ultraned
 
Redactie UltraNed


Tom Hendriks
Hoofddorp, Nederland, bouwjaar 1957, ultraloper. Lang als redacteur betrokken geweest bij Ultraned. Via zijn bedrijf Omega Technologies B.V. de host-provider en technische man van UltraNed, dus voor alle technische zaken wende men zich tot Tom.

Gert Mertens
Schoten, België, bouwjaar 1964, ultraloper, is actief bij de Marathon en Ultracup.

Martien Baars
De Koog, Nederland, bouwjaar 1948, de drijvende kracht achter De Zestig van Texel, een tweejaarlijkse KNAU-wedstrijd in 1991 voor het eerst georganiseerd op iniatief van Jan Knippenberg. Is ook mede-organisator van de Jan Knippenberg Memorial. Is jarenlang bestuurlijk actief geweest voor het ultralopen. Heeft vele jaren de Nederlandse ultrakalender verzorgd.

Henri Thunnissen
't Waar, Nederland, bouwjaar 1957, ultraloper. Bestuurslid van Ultraplatform. Verzorgt de Nederlandse Ultrakalender. Is racedirector van de RUN in Winschoten. Is betrokken bij de organisatie van verschillende andere wedstrijden, zoals de JKM.


In 2000 bestond de redactie van Ultraned uit:

Tom Hendriks
Hoofddorp, bouwjaar 1957, ultraloper en de kop van jut voor wat betreft alle op/aanmerkingen, en ideeen, voor de UltraNed site. Houdt het marathon-aanbod bij op de kalender. Tevens via zijn bedrijf Omega Technologies B.V. de host-provider en technische man van UltraNed, dus ook voor alle technische zaken wende men zich tot Tom.

Ton Smeets
Budel Dorplein, bouwjaar 1956, voormalig ultraloper (en bondscoach ultralopen), geeft looptraining en is uitgever van het periodiek Marathon Plus. Is bij uitstek al jaren lang de Nederlandse expert op alle gebieden van het ultralopen en zit als technische gedelegeerde in de International Association of Ultrarunners (IAU). Organisator van de KNAU-wedstrijden Cranendonck 12 uur in augustus en de Fat Ass Fifty 50 km in Soerendonk in de winter (beiden onder auspicien van AV Veteranen Nederland) en heeft het ontstaan van belangrijke wedstrijden zoals Stein 6 uur en Uden 24 uur gestimuleerd. Schrijft frequent een column voor UltraNed en levert ook regelmatig artikelen. Verzorgt tevens de aanvoer van gegevens voor de internationale kalender.

Martien Baars
De Koog, bouwjaar 1948, de drijvende kracht achter De Zestig van Texel, een tweejaarlijkse KNAU-wedstrijd in 1991 voor het eerst georganiseerd op iniatief van Jan Knippenberg. Heeft zich geleidelijk aan verdiept in de nationale ultrakalender, wat uitmondde in een Kalender Special 1999 van Marathon Plus over de Nederlandse ultramarathons. Publiceerde de afgelopen jaren de Benelux Ultrakalender in Runner's World en op de website Ultramarathon World. Verzorgt die kalender ook voor UltraNed. Heeft februari 2000 zitting genomen in de nieuwe KNAU-Werkgroep Ultralopen (samen met Gerrit van Rotterdam en Peter ter Burg) en zal mede uit dien hoofde regelmatig analyserende artikelen publiceren.

Jean-Paul Praet
Denderleeuw, België, gepensioneerd ultraloper en nog steeds houder van het wereldrecord 100 km in 6:03'51 uur. Dit record staat al sinds 20 juni 1986. Jean-Paul houdt zich onder meer bezig met de registratie van de Marathon- & Ultracup en heeft nog steeds een eigen engelstalige website. Tot voor kort was hij nog zeer actief met zijn website ULTRALOPEN en laat hier voorlopig nog een schat aan informatie op staan.
 
 
[ top pagina ]