Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Faq
Wanneer is het verantwoord om een ultraloop te lopen?
 
Hoe kan ik in contact komen met UltraNed?
 
Zijn er nog andere sites over ultralopen?
 
Wat betekent AU, IAU en IAAF?
 
Kan iedereen uitslagen aanleveren?
 
In welk formaat kunnen uitslagen aangeleverd worden?
 
Hoe bepaal ik het tempo voor mijn 100km ??
 
Wat is Ultralopen ?
 
Wat is UltraNed ?
 
Wat is het verschil tussen de marathon en de ultramarathon ?
 
U wilt uzelf in de uitslagen opzoeken?
 
Wat houdt "punt org" in?
 
Wie doen er mee met UltraNed?
 
Is er een relatie met de Atletiekunie?
 
Wat is het verschil tussen ultraloop en ultramarathon?
 
Welke ultraloop-afstanden zijn er?
 
Zijn er ultraloopverenigingen?
 
Welke boeken zijn er over ultralopen?
 
Welke tijdschriften zijn er over ultralopen?
 
Zijn er trainingsschema's voor ultralopen?
 
Ik zou mijn eigen wedstrijdverhalen willen publiceren, kan dat?
 
Bestaat er een nationale cq internationale competitie?
 
KNAU leden genieten korting bij marathons, is dat bij ultramarathons ook zo?
 
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
FAQ van Ultraned
 
Vanaf 1995 is er een Nederlands Kampioenschap 100 km georganiseerd onder auspiciën van de Atletiekunie. Van 1995-2013 was er ook jaarlijks Nederlands Kampioenschap 24 uur onder auspiciën van de Atletiekunie. Vanaf 2013 is er de keuze gemaakt geen NK 24 uur meer te organiseren. Er wordt vanaf een Nationaal Kampioenschap 24 uur georganiseerd onder auspiciën van Ultraplatform met toestemming van de Atletiekunie. In België wordt er op zowel de 100 km als 24 uur een Belgisch Kampioenschap georganiseerd.

Onder toezicht van de IAAF wordt er onder auspiciën van de IAU 2-jaarlijks, in de even jaren, een Wereld Kampioenschap 100 km georganiseerd. In de jaren zonder WK is er de mogelijkheid voor een Europees Kampioenschap 100 km. In het verleden was er jaarlijks een WK.

In de oneven jaren wordt er onder auspiciën van de IAU een Wereld Kampioenschap 24 uur georganiseerd. In de jaren zonder WK is er de mogelijkheid voor een Europees Kampioenschap 100 km. In het verleden was er jaarlijks een WK.

Sinds 2007 wordt er onder auspiciën van de IAU een Wereld Kampioenschap trail georganiseerd over een afstand van rond de 80 km. Dat WK was eerst om de 2 jaar, maar later jaarlijks. Mogelijk wordt het weer een 2-jaarlijks evenement.

Sinds 2015 wordt er onder auspiciën van de IAU jaarlijks een Wereld Kampioenschap 50 km georganiseerd. Dit is de opvolger van de IAU 50 km World Trophy Final. Lopers/loopsters konden zich voor deze finale plaatsen in 20 selectiewedstrijden. Voor het WK 50 km worden de deelnemers geselecteerd door de Nationale atletiekfederaties.

In Nederland is sinds 2008 Ultraplatform verantwoordelijk voor de selectie in samenspraak met de Atletiekunie. In België is Vzw Ultramarathon verantwoordelijk voor de selectie in samenspraak met de KBAB. Voor de selectie voor het WK trail is er in België een aparte commissie.

De Deutsche Ultramarathon Verein organiseert een DUV Cup waaraan ook niet-Duitse lopers mee kunnen doen die wel lid zijn van de DUV.

In België en Nederland heb je de Marathon- en Ultracup, een regelmatigheidscriterium voor marathon- en ultralopers. 
 
[ top pagina ]