Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
31 dec 2019
Sri Chinmoy Inspiration Marathon zaterdag 25 januari 2020
28 dec 2019
Trailrunning: samen rennen door de Limburgse heuvels (NRC 6 mei 2019)
27 dec 2019
Eindstand M&U Cup 2019
11 dec 2019
Wat te doen in de Kerstvakantie?
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van December 2002
 
Alhoewel hoofdorganisator Ton Smeets verhuisd is naar het uiterste zuiden van Nederland, zal op zondag 5 januari 2003 de bekende Fat Ass Fifty gewoon doorgang vinden in Soerendonk.

Secretariaat is als gebruikelijk in de manege “De Boschhoeve”, Bospad 2 te Soerendonk. Dit is gemakkelijk te bereiken via de autobaan A2 / E25. Tussen Weert en Eindhoven neemt u afrit 37, “Maarheeze / Soerendonk”. Onder aan de afrit neemt u richting “Soerendonk”; komt u vanuit Eindhoven, dan is dat rechts, komt u vanuit Weert, dan is dat links. Vervolgens gaat u de tweede weg links in, waarna u weer de eerste rechts gaat. Daar waar de verharding van de weg eindigt, ligt aan uw rechter hand de manege.
Vanaf de afritten van de autoweg zullen er roodkleurige bordjes ophangen die u richting secretariaat navigeren. Het parcours zelf zal gemarkeerd zijn met groenkleurige bordjes, zodat dit geen verwarring op kan leveren.

De start van de vijftig kilometer is om 10:00 uur. Het betreft een kleinere ronde van 6 kilometer gevolgd door zes grotere ronden van elk 7 1/3 kilometer. Bij elke doorkomst komt u tevens langs een verzorgpost met water, cola, sportdrank, ontbijtkoek en dergelijke. Elk jaar proberen we ook te zorgen voor warme thee; zo ook dit jaar. Beloven kunnen we dat niet, want het valt vaak niet mee om water warm te houden.

Om 11:30 uur start een vijftien kilometer. Deze hebben eerst een aanloopstuk van 1/3 kilometer en vervolgens twee ronden van elk 7 1/3 kilometer. U kunt deze afstand lopen, maar ook wandelen, want de finish sluit pas om 16:00 uur. Deze sluitingstijd geldt dus zowel voor de vijftig als de vijftien kilometer! We hanteren deze tijdslimiet puur om het feit dat het daarna te donker kan zijn en daarom gevaarlijk voor deelnemers. Bij helder weer kunnen we echter best wat coulanter om gaan met de tijdlimiet, maar op een grauwe en bewolkte dag zullen we die limiet streng handhaven.

De inschrijfgelden zijn als volgt:
Vijftig kilometer: 15 euro
Vijftien kilometer: 10 euro

Elke deelnemer ontvangt een T-shirt en twee consumpties in de kantine van manege “De Boschhoeve”. Verder krijgt iedereen achteraf een uitslag en certificaat thuisgestuurd.

Inschrijven kan men nog tot twintig minuten voor de start. De organisatie stelt het echter op prijs als u al enige tijd van te voren u per e-mail aan meldt. Dit is puur om praktische redenen. We brengen geen meerkosten in rekening voor nainschrijving, maar rekenen wel op uw medewerking om er een geslaagd evenement van te maken. Mocht er maar op vijftig deelnemers zijn gerekend en er staan er honderdvijftig aan de start, dan zijn er niet genoeg T-shirts, is er niet genoeg drank op de posten, dat soort zaken. Uitgaande van de deelname van afgelopen edities rekenen we op zo’n zestig tot tachtig deelnemers. Uw e-mail kunt u sturen naar ton.smeets@ou.nl
Als onderwerp van uw mail kiest u voor FAF. In de mail zelf geeft u uw naam, adres, geboortedatum en eventueel uw vereniging en nationaliteit.

Op de dag zelf is het secretariaat geopend van 08:30 tot en met 09:40 uur. Daarna volgt de start van de vijftig kilometer. Dan is van 10:30 tot en met 11:10 uur het secretariaat weer geopend voor de laatste inschrijvingen voor de vijftien kilometer.

Omdat de organisator Ton Smeets is verhuisd naar Eijsden; de meest zuidelijke gemeente van Nederland, kan het de laatste editie van de Fat Ass Fifty zijn in deze vorm. In het Oostelijk Brabant hebben we altijd prachtige parcoursen kunnen uitzetten voor de diverse marathons, 50 kilometer wedstrijden en zes en twaalf uur lopen. Bij de manege “De Boschhoeve”zijn we altijd heel vriendelijk ontvangen als atleten, maar ook als organisatoren. Dat houdt in dat we nog heus wel vaker terug zullen komen naar Soerendonk en daar in die prachtige omgeving nog eens een loop organiseren. Of het dan verstandig is om als organisator zo ver weg te wonen met alle risico’s van gladheid in de winter, is wel even een vraag waar ik als organisator bij stil blijf staan. Daarom, we zien elkaar beslist ook in Soerendonk nog vaker terug, maar de Fat Ass Fifty in deze vorm is waarschijnlijk de laatste.

In Eijsden heb ik ook een prachtige omgeving, die ik u in de toekomst graag via een loopevenement wil gaan tonen. Het kost echter ook even tijd om mooie parcoursen uit te zetten, geschikte accommodatie voor omkleden en douchen te vinden en dat soort zaken. Over allerhande nieuwe ontwikkelingen houd ik u via dit medium op de hoogte.

Anton Smeets
ton.smeets@ou.nl
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]