Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
11 dec 2019
Wat te doen in de Kerstvakantie?
7 dec 2019
IAU WK 50 km 2021
6 dec 2019
Kalender Ultraned 2020
28 nov 2019
Wetenschappelijk onderzoek naar maagdarmklachten bij hardlopers
Nieuws in 2019
* December
* 11 dec 2019: Wat te doen in de Kerstvakantie?
* 7 dec 2019: IAU WK 50 km 2021
* 6 dec 2019: Kalender Ultraned 2020
* November
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Maart 2003
 
Aanwezig: Gerard Nijboer (KNAU), Ton Smeets (IAU, UltraNED, Marathon Plus), Apeldoorn 24 uur (3 personen), Stein 6 uur (3 personen), Uden 24 uur (2 personen), Winschoten 100 km (2 personen), en ultralopers Edwin van der Loop (met vader Van der Loop), Krijn Kroezen, Wim Epskamp en Lies Heijnen. Iets later ook Henry Okkersen, Ben Mol en Tom Hendriks (met zijn zoon Joey).

Afbericht ontvangen van Gerrit van Rotterdam (bondscoach ultralang), meerdere ultralopers (o.a. Ria Buiten, Prisca Vis, Wim-Bart Knol, Veron Lust, Erik van Zessen, André van de Vliert, Jeffry Oonk) en van Rob van den Hoek (UltraNED) en Vincent Schoenmakers (Marathon Plus). Op een laat tijdstip, vanwege de slechte weersomstandigheden, heeft ook Martien Baars (UltraNED, Texel) verstek moeten laten gaan.

1) Welkomstwoord. De vergadering wordt ongeveer om 16:15 uur geopend door de ad-hoc voorzitter Frans van Melsen en hij heet een ieder hartelijk welkom.

2) Kennismakingsrondje. Iedereen krijgt even de gelegenheid om zich voor te stellen.

3) Huidige positie Ultralang binnen de KNAU
Gerard Nijboer krijgt van de voorzitter het woord om het standpunt van de KNAU uit te leggen. Het NOC/NSF geeft alleen subsidie voor de topsport en niet voor het ultralopen omdat Nederland daarin een klein land is, ondanks de status van het nationale ultrateam in Europa.
Het beste is zelf sponsors vinden met de consequenties (tegenprestaties) die daaraan verbonden zijn zonder in conflict te komen met de uitzendingen namens de KNAU. Verplichte kleding!?
Gerard voelde zich beschroomd om dit uit te leggen, maar vond wel dat hij er niet weg voor moest lopen. Vanwege de tijd verliet hij aan het eind van dit punt de vergadering.

4) Moeilijkheden rond deelname aan internationale IAU kampioenschappen
Hierbij rees de vraag: Waarom wel in verplicht tenue als ze financiëel niet over de brug komen? Nu volgde een discussie over sponsoring. Helaas moet men dus via de KNAU met Adidas en AA Drinks. Geen eigen sponsor op kleding terwijl die er best kunnen zijn (bv Nike, Brooks en RedBull).
Het beste is misschien toch te komen tot een steungroep vanuit de ultrawereld waarin één of meerdere ‘PR-personen’ zitting nemen die de bondscoach ultralang helpen met tijdrovende zaken als de verwerving van fondsen.
Ook rees de vraag welke financiële en logistieke mogelijkheden door de organisatie van het EK 100 km in Moskou (Santalov) precies geboden worden. Een voorstel van Uden 24 uur (WK + EK) was om vooraf al de vergoeding waarop het Nederlandse team recht heeft bij deelname aan het WK in oktober aan het team ter beschikking te stellen. Ook Apeldoorn kon daar in meegaan.

5) Internationale kampioenschappen en de Nederlandse organisaties.
Nederland heeft nog al het voortouw en een goede naam bij grote evenementen van de IAU. In 2005 organiseert Stein vooralsnog het EK 100 km.

6) De Nederlandse ultrakalender.
Wij dienen als organisatie van ultralopen natuurlijk zowel in het binnenland als in het buitenland goed op elkaar letten i.v.m. de kalender. Er zijn echter verenigingen die zomaar klakkeloos een wedstrijd gaan organiseren. Daar kunnen wij zonder duidelijke regelgeving niets aan doen.

7) Publiciteit en communicatie
Publiciteit en communicatie geschiedt met zoals bekend in folders, informatieboekjes, advertenties in diverse bladen en tijdschriften (kranten). Tegenwoordig ook steeds meer met sites op het www. Als je als organisatie een site hanteert, plaats dan zoveel mogelijk links naar elkaar, zodat je dan heel wijd veel informatie kan weghalen. Ook e-mail is tegenwoordig bijna ondenkbaar. Gebruik het !!!

8) Rondvraag, en sluiting om ongeveer 17:50.

Aldus opgemaakt door John Baks en Frans van Melsen (24-uur Loop Apeldoorn).

Naschrift Martien Baars. Op 17 februari j.l. heeft Gerrit van Rotterdam hier op UN al aangegeven dat hij ondanks de financiële perikelen van de KNAU toch in functie blijft als bondscoach ultralang. En een ploeg van 4 lopers zal begeleiden op het EK 100 km In Moskou op 19 april. De financiering van die trip is vooral met ‘interne sponsoring’, aangevuld door bijdragen van Moskou zelf en, zowaar, van de KNAU.
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]