Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
19 feb 2020
25e Dirix Zes Uren en 50 km Ultraloop Stein op 1 maart
11 feb 2020
Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
31 dec 2019
Sri Chinmoy Inspiration Marathon zaterdag 25 januari 2020
28 dec 2019
Trailrunning: samen rennen door de Limburgse heuvels (NRC 6 mei 2019)
Nieuws in 2020
* Februari
* 19 feb 2020: 25e Dirix Zes Uren en 50 km Ultraloop Stein op 1 maart
* 11 feb 2020: Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van April 2000
 
Op 20 maart 1999 kwam de site www.UltraNed.org in de lucht, een geesteskindje van Oskar van Rijswijk. Vanaf eind 1997 bestookte Oskar andere ultra-adepten als Ton Smeets – die de naam UltraNed suggereerde - en Martien Baars met zijn website-fantasie, die Oskar tenslotte vooral met de praktische inbreng van Allard Schmidt wist te realiseren.
Oorspronkelijk was het zijn bedoeling om UltraNed als een onderdeel op de KNAU-website te plaatsen, maar dat idee bleek niet uitvoerbaar. Wel steunde de KNAU het iniatief door een link met ons logo op hun site aan te brengen en door uiteindelijk de kosten van onze eigen domeinnaam voor 1999 en 2000 voor haar rekening te nemen.

De nieuwe site sloeg meteen geweldig aan, niet alleen binnen het Nederlandstalig gebied maar ook internationaal: al na een paar weken kreeg UltraNed de “Run the Planet Award’ van het Italiaanse loopmagazine Podismo voor de beste website van de maand. En eigenlijk van begin af aan heeft UltraNed zich een constante plaats binnen de top-tien van de Nedstat-hitlijst in de sector ‘Hardlopen’ verworven. Topdag tot nu toe was 1 januari 2000, met 259 hits, dankzij Oskar’s frequente rapportages over het verloop van de MillenniumRun, het ‘Kleintje Zuiderzee’ over 200 km.

Zelf was Oskar in de negentiger jaren een toegewijd ultraloper. Helaas was, want toen hij op 7 september 1997 zijn levensgezellin Toos Koevoets op de mountain bike tijdens het Rondje Voorne begeleidde, kwam hij zo lelijk ten val dat hij sindsdien het eigen ultralopen niet goed meer op heeft kunnen pakken. Gelukkig ging en gaat het terreinfietsen steeds beter, en dat is nu Oskar’s nieuwe fanatieke sportbeoefening geworden. Als je naar die data die hierboven genoemd worden terugkijkt, zou de conclusie kunnen zijn dat dankzij de gemene blessures van die valpartij de website UltraNed nu bestaat ;-)

Maar wat psychisch pijn bleef doen was natuurlijk het feit dat Oskar de mooiste uitslagen en verslagen van ultralopen door zijn vingers zag gaan, zonder dat er enig uitzicht was op een moment dat hij zelf weer zou behoren tot die gelouterde groep van kameraden aan de start van een schitterende ultraloop. Met de recente uitbreiding van de groep redacteuren van UltraNed, en de wetenschap dat UltraNed vanaf vandaag op de provider draait van ultraloper Tom Hendriks en zijn medewerkers van Omega Technologies BV, leek het Oskar een goed moment om zijn zelfkwelling te eindigen en zich terug te trekken uit de organisatie van UltraNed.

Oskar, zonder jou had de site niet bestaan, en mede namens alle UltraNed-bezoekers hartelijk dank en een driewerf hoera voor al jouw inspanningen! We zien je vast nog weleens bij een ultraloop, als je weer Toos of een ander begeleidt op de fiets, en met zo’n markante woonplaats in Zoetermeer (zie http://move.to/toos) weten we je deurbel en koffie te vinden als we in de buurt zijn!

Texel, 27 april 2000Martien Baars

_Naschrift van Tom Hendriks, Hoofddorp:_

Zoals Martien in de aanhef al aangaf, “De site is veranderd”. Het is op de voorgevel alleen aan subtiele verschillen te zien. Achter de voorgevel is een flinke verbouwing gaande geweest! Waarom?
Iedere (ultra)marathonloper is gebaat bij informatie.
- Voor het evenement, in de vorm van datum, tijd plaats, .
- Tijdens het evenement, over verzorging, positie en tijd.
- Na het evenement, door verslaggeving en uitslagen.
Het "tijdens" is een persoonlijke aangelegenheid, dat mag eenieder voor zichzelf uitzoeken.
Het "Voor" en "Na" is iets wat Ultraned voor zijn lezers kan doen.
De wijzigingen hebben dan ook tot doel gehad om op een voor de redactie zo eenvoudig mogelijk mogelijke manier informatie te verstrekken. Zo kunnen nu in een paar toetsaanslagen (ik wilde schrijven handomdraai) artikelen en sfeerverslagen geplaatst worden.
Na het evenement kan eenvoudig -ook als er nog niets op papier staat- al een top 3 op Ultraned gepubliceerd worden.
Een andere doorn in het oog was "Het Forum". Dit is nu volledig binnen Ultraned geintegreerd en totaal anders van opzet. Ik spreek hierbij dan ook de hoop uit dat er via dit medium niet alleen gediscussieerd wordt maar dat het ook een vraag en antwoord medium zal zijn voor beginnende zowel als ervaren lopers.
Niets is perfect, er zullen ongetwijfeld opmerkingen, aanmerkingen en ideeen zijn. Iedereen kan zijn grieven kwijt op het Forum of in een mailtje aan de redactie.

Tom Hendriks 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]