Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
19 feb 2020
25e Dirix Zes Uren en 50 km Ultraloop Stein op 1 maart
11 feb 2020
Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
31 dec 2019
Sri Chinmoy Inspiration Marathon zaterdag 25 januari 2020
28 dec 2019
Trailrunning: samen rennen door de Limburgse heuvels (NRC 6 mei 2019)
Nieuws in 2020
* Februari
* 19 feb 2020: 25e Dirix Zes Uren en 50 km Ultraloop Stein op 1 maart
* 11 feb 2020: Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Januari 2004
 
Namens de redactie van UltraNed wil ik al onze bezoekers een gezond en voorspoedig 2004 wensen! Die wens krijgt voor mij zelf een bijzondere inhoud:
vanaf nu zit ook ik 'aan de andere kant van de PC' want ik heb mijn redacteurschap neergelegd en ben voortaan dus ook 'bezoeker'. Vier jaar lang ben ik bijna dagelijks in de weer geweest voor de (ultra)loopsport. Nu vind ik het genoeg, tijd voor iets anders.

In overleg met mijn vrouw heb ik besloten om veel minder te gaan lopen de komende tijd. Dit betekent voor mij dat ik niet meer veelvuldig contact zal hebben met diverse lopers en als buitenstaander het ultralopen zal gaan volgen. De afgelopen jaren heb ik, mede door UltraNed, heel veel wedstrijden gelopen. Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan. Maar ik weet als geen ander dat wanneer ik minder wil gaan lopen ik niet dagelijks met UltraNed bezig kan zijn.

Het is een mooie periode geweest en ik heb vele bijzondere dingen meegemaakt. In 2000, het eerste jaar dat ik bezig was voor UltraNed, heb ik met veel interesse de 72 uur van Deventer semi-live verslagen. Uren ben je dan bezig met e-mailen naar de organisatie en dit is als redacteur erg leuk om te doen. Later zijn we met dit soort semi-live verslagen heel vertrouwd geraakt. Anton Smeets die op een locatie met een laptop een wedstrijd ging verslaan, fantastisch gewoon. De lezers van UltraNed blijven zo mooi op de hoogte. Tijdens de Spartathlon van 2002 hadden Martien Baars en ik veelvuldig contact met de vriendin van Jeffry Oonk en hebben we maar heel weinig geslapen die nacht. Ook dat werd onverwacht een mooie semi-live reportage.

Kort daarop een tragisch hoogtepunt: het overlijden van Guus Smit, oktober 2002. UltraNed stond wekenlang vol met herinneringen en foto's van Guus. Later ben ik tijdens de uitvaart nog hartelijk bedankt voor de familie Smit voor al het werk wat de redactie en de loopgemeenschap had gedaan. Op dat soort momenten merk je hoe klein maar hecht de groep ultralopers is en dat het een groep fijne mensen is.

Tijdens de vier jaar als redacteur heb ik veel werk op de achtergrond gedaan. Het vullen van de kalender en uitslagen muteren behoorde de laatste jaren tot mijn werkzaamheden. Urenlang het internet afzoeken, op zoek naar nieuwe wedstrijden en/of uitslagen vond ik heerlijk. Tom en Jean-Paul hebben een mooie applicatie gebouwd om uitslagen in de database te zetten. Je moet een beetje creatief zijn om een uitslag in het juiste format te converteren. Leuk werk vind ik dat, ik ben en blijf tenslotte een echte computerfreak. Het internet is een heerlijk medium, dat we ooit zonder hebben gedaan kan je je nu bijna niet meer voorstellen.

Vanaf 2001 raakte ik ook betrokken bij het Runner's World Pacing Team en formeerde diverse keren een groep met goede lopers die als haas een marathon mochten lopen. Dit was goede reclame voor Runner's World en het bracht de ultralopers ook in de schijnwerpers. Mede door dit soort contacten hebben de redacties van Runner's World en UltraNed een goede relatie opgebouwd. Vanaf de Rotterdam Marathon (april 2004) gaat Runner's World nu zelf de pacingteams samenstellen.

Het is dus tijd voor iets anders. Ik ga meer tijd aan mijn gezin besteden en wil samen met hen gaan wedstrijdzwemmen. Mijn vrouw en dochter zijn zeer goed bezig in het water en het lijkt me wel wat om na een pauze van 25 jaar ook weer te gaan zwemmen. Maar ik zal me zeker in het begin goed inhouden en niet weer alle aandacht trekken. In mei vertrekken we naar Aruba voor de 75 km aldaar, wellicht kan ik daar ook naast het lopen de nodige zwemkilometers maken.

Mijn dank gaat uit naar vele lopers die mij jarenlang voorzien hebben van informatie. Zonder iemand te kort te doen wil ik toch wat mensen noemen: Vincent Schoenmakers, Rob Froonhoff, Henk Sipers, Willem Mutze, Han Frenken, Sjoerd Slaaf en Jan van de Erve. Verder wil ik de mede-redacteuren van UltraNed, met name Tom Hendriks, hartelijk danken voor de goede samenwerking. En ik hoop dat de site nog lang mag blijven bestaan !

Groeten, en dank voor alles,

Rob van den Hoek - Breda

PS onder het algemene adres redactie@ultraned.org zit ik niet meer aangesloten, maar jullie kennen mijn eigen adres robvandenhoek en de provider wanadoo.nl ;-) 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]