Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
27 okt 2019
Wereldrecord vrouwen van Camille Herron op de 24 uur
26 okt 2019
WK 24 uur over de helft
22 okt 2019
Backyards Ultra's, de nieuwe trend in het ultralopen
21 okt 2019
Uitslagen en wedstrijden weekend 19-20 oktober
Nieuws in 2019
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Mei 2000
 
De KNAU heeft begin 2000 een aantal nieuwe werkgroepen in het leven geroepen, waaronder een Werkgroep Ultralange Afstand, die, samen met de werkgroepen Cross en Berglopen, ressorteert onder Wil Dries, de portefeuillehouder Weg/Veld binnen de Coördinatiegroep Wedstrijd Atletiek van de KNAU. In de Werkgroep Ultralange Afstand hebben zitting genomen: Peter ter Burg (Julianadorp), Gerrit van Rotterdam (Gouda) en Martien Baars (Texel). Eén van de eerste taken van de werkgroep is het schrijven van een nieuw beleidsplan over ultralange afstandslopen, dat het oude van 1997 moet gaan vervangen. Verder dient de werkgroep in allerlei zaken te adviseren aan Wil Dries en het Bondsbureau, onder andere over de door de Bondscoach Ultralopen voorgestelde selecties voor internationale kampioenschappen, en bijvoorbeeld over de toekenningen van aanvragen voor Nationale Kampioenschappen 100 km en 24 uur.

De vroegere werkgroep ultralopen bestond uit 5 personen, en functioneerde van herfst 1992 tot 1996. Tal van wensen van die voormalige werkgroep, zoals de aanstelling van een aparte Bondscoach Ultralopen, zijn in de loop der jaren door de KNAU op een constructieve wijze ingevuld. De nieuwe werkgroep heeft daarom vergeleken met de oude werkgroep een heel andere start-positie, de fase van het ‘zendingswerk’ in die beginjaren richting KNAU ligt duidelijk achter ons. De inspanning van de nieuwe werkgroep zal zich enerzijds richten op adviezen betreffende de huidige ultralopers en ultramarathon-organisaties, waarbij op grond van geluiden en wensen uit het ‘veld’ ideeën en projecten bij de KNAU aangedragen kunnen worden. Anderzijds zal de werkgroep een stimulerende taak kunnen hebben met betrekking tot de ‘markt’ van potentiële ultralopers en de acceptatie van het ultralopen in de media. Bij de nu doorgevoerde heroprichting wil de KNAU met maximaal 3 leden per werkgroep gaan werken. De taakverdeling binnen de werkgroep is als volgt. Peter ter Burg zal het tot stand komen van het nieuwe beleidsplan coördineren. Martien Baars is, gezien de activiteiten die hij al een aantal jaren op het gebied van de ultrakalender ontplooide, de aangewezen man om te adviseren over alle zaken betreffende de Nederlandse kalender van ultrawedstrijden. Gerrit van Rotterdam gaat zich, als top-ultraloper en trainer, vooral bezig houden met alle punten betreffende selectie en lopersbegeleiding. De bondscoach zit niet in de werkgroep, maar de werkgroep wordt geacht op tal van gebieden nauw contact te houden met de bondscoach. Het ligt tevens in de bedoeling om na afloop van de door de bondscoach georganiseerde centrale trainingen, werkgroep-vergaderingen te houden om bepaalde beleidsvoorstellen met ultralopers te bespreken. Sommige voorstellen en plannen zullen ook in de daartoe geschikte ultramedia zoals de website www.UltraNed.org gepresenteerd worden, zodat ook de niet voor de centrale trainingen uitgenodigde ultralopers als klankbord kunnen dienen.

Uit bovenstaande moge blijken dat het de bedoeling is dat de nieuwe werkgroep een zo open mogelijk karakter krijgt. Waarbij vrijwilligers van buiten de werkgroep betrokken kunnen worden bij de uitvoering van allerlei zaken die in het nieuwe beleidsplan voorgesteld kunnen worden. Te denken valt bijvoorbeeld aan het bevorderen van publicaties over ultra-trainingsschema’s, het stimuleren van regio-programma’s van trainingen & lezingen ter voorbereiding op een locale ultramarathon, het samenstellen van een eenvoudig draaiboekje met richtlijnen voor de organisatie van een ultramarathon, etc. Een voorbeeld van dergelijke betrokkenheid is ultraloper Kees Albers (AV Gouda), die recent gestart is met een centraal bestand waarin alle adressen e.d. van ultralopers bijgehouden gaan worden. De organisaties van ultramarathons worden opgeroepen hun bestanden (liefst incl. geboortedata of i.i.g. leeftijd) bij Kees aan te leveren (albersc@worldonline.nl of G. Coolstraat 24, 2806 RZ Gouda), in ruil kunnen zij het centraal bestand gebruiken voor hun mailings.

Peter ter Burg, Gerrit van Rotterdam & Martien Baarsvoorjaar 2000
(tel.nrs 0223-642077, 0182-583568, & 0222-317716)
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]