Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
31 dec 2019
Sri Chinmoy Inspiration Marathon zaterdag 25 januari 2020
28 dec 2019
Trailrunning: samen rennen door de Limburgse heuvels (NRC 6 mei 2019)
27 dec 2019
Eindstand M&U Cup 2019
11 dec 2019
Wat te doen in de Kerstvakantie?
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Augustus 2004
 
De aanleiding was de Mergelland marathon te Meerssen van zondag 12 september aanstaande. Het inschrijfgeld daar bij voorinschrijving is € 12,- voor KNAU-leden en € 15,- voor overigen. De marathon van Eindhoven van 10 oktopber stelt dat KNAU-leden en VAL-leden gelijk behandeld worden; KNAU- en VAL-leden betalen bij voorinschrijving € 21,- terwijl de overigen € 28,- moeten betalen. Nog anders is het bij de Kustmarathon van 2 oktober in Oostende; daar is het inschrijfgeld € 15,-, maar buitenlanders wordt € 20,- in rekening gebracht. Dat terwijl er ook organisaties zijn die buitenlanders juist gratis laten deelnemen. Zelf heb ik dat vroeger meegemaakt bij de 24 uur van Niort in Frankrijk, maar ook de ronde om de Haarlemmermeer had in elk geval in de laatste jaren van haar bestaan een rgeling waarbij buitenlanders gratis mochten starten.
Van de acht marathons in september en oktober in de BeNeLux was die van Oosterbierum van 18 september de goedkoopste. KNAU-leden betalen er € 9,- en € 10,- is de prijs voor niet-KNAU-leden. De duurste is Amsterdam met € 34,- voor KNAU-leden en € 39,- voor overigen. Dat scheelt dus bijna een factor vier in prijs!

Aanvulling van Ineke en Jan Scheffer:
Even een compliment dat de gigantische verschillen in hoogte van het inschrijfgeld bij verschillende marathons aangekaart worden. Zeker een Amsterdam met zijn 34 euro is behoorlijk aan de prijs. Als je ieder week een marathon loopt (en echt ze zijn er) dat tikt dit toch behoorlijk aan. Echter ere wie ere toe komt op 20 oktober is de herfst marathon van de Drents-Friese Wold Runners (georganiseerd door Sjoerd Slaaf en Ronald Kwint), waar je voor 6 euro een marathon kan lopen inclusief uitstekende verzorging.

Grote verschillen zitten ook in de sluitdatum van voorinschrijving. Bij sommige wedstrijden kun je nog tot een paar dagen voor de start voor-inschrijven, soms moet je zelfs maanden van te voren inschrijven. La Roche marathon in juni had bijvoorbeeld een prijssysteem waarbij de prijs in meerdere stappen duurder werd.

Bij de organisatie van de Mergelland marathon hebben we navraag gedaan over het inschrijfgeld. Op de website staat € 12,- voor KNAU-leden en € 15,- voor overigen. Navraag leert dat in feite alle atleten die een wedstrijdlicentie hebben bij een atletiekbond die is aangesloten bij de IAAF in aanmerking komen voor het KNAU-tarief, althans, dat is de mededeling van mw Gelauff van de wedstrijdcommissie van Atletiek Maastricht. De Vlamingen mogen dus VAL lezen in plaats van KNAU, Duitsers mogen KNAU vervangen door DLV etcetera. Voor andere wedstrijdorganisaties hoeft dat natuurlijk niet te gelden. Daarom is het beter eerst navraag te doen of de toevoeging “KNAU-leden” gegeneraliseerd mag worden tot “atletiekbond die is aangesloten bij de IAAF”.

Naast de inschrijfkosten, wordt de atleet ook vaker geconfronteerd met extra kosten voor bankoverschijving. Bij de marathon van Echternach kent men dit probleem zeker niet. Daar betaald iedereen weliswaar € 30,- bij voorinschrijving tot vier dagen voor de marathon, maar alle inschrijvers kunnen gewoon ter plaatse betalen als ze hun startnummer komen ophalen bij het wedstrijdsecretariaat.

Voor Europese landen geldt nu al enkele jaren de Europese Verordening voor Buitenlands Betalingsverkeer (EC 2560/2001). Dit houdt in dat de kosten voor een buitenlandse betaalopdracht gelijk moeten zijn aan het tarief dat geldt voor een binnenlandse betaalopdracht. Voor het geven van een internationale betaalopdracht volgens de “Vordering 2560” is wel van belang dat u het IBAN (International Bank Account Number) van de begunstigde kent. Veel organisaties geven echter alleen het banknummer voor nationaal betalingsverkeer op bij hun informatievoorziening.

Wat inschrijvingen voor de Mergelland marathon te Meerssen betreft, geeft Ton Smeets nog een makkelijke oplossing voor Belgen. (EEn soortgelijke procedure heeft Ton Smeets ook aangeboden voor Nederlandse lopers die inschreven bij de Nature marathon van La Roche van juni dit jaar). De inschrijfgegevens die de organisatie nodig heeft, kunt u van het formulier hieronder over nemen en mailen aan ton.smeets@ou.nl
De kosten voor inschrijving kunt u over maken op het Belgische Postbank nummer 000-0651753-10 ten name van A.Smeets te Eijsden (NL). Wel bijtijds inschrijven via deze weg, want vervolgens moeten de inschrijvingen en betalingen doorgestuurd worden naar de organisatie van de Mergelland marathon. De kosten voor VAL-leden zijn dus € 12,-; niet-VAL-leden betalen € 15,-. VAL-leden moeten ook de VAL-vereniging opgeven waar ze bij zijn aangesloten.
Deelnemers aan de Ourthe-loop (Ourt-Ortho-Outhe van 28/29 augustus) kunnen hun inschrijving voor de Mergelland marathon ook daar ter plaatse regelen.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Inschrijfformulier Mergelland marathon Meerseen, 12 september 2004 (inschrijven via deze weg kan tot uiterlijk 28 augustus 2004).

Voornaam: ________
Straat: ________
Huisnummer: ________
Postcode: BE - ________
Woonplaats: ________
Land: Belgie
Telefoon: 0032 - ________
E-mail: ________
Geboortedatum: ____ - ____ - 19____ (dag-maand-jaar)
Geslacht: M/V
VAL – nummer: ________
VAL-vereniging: ________

Ingevuld opsturen naar ton.smeets@ou.nl
Of naar postadres: Ton Smeets, Lindenlaan 1, NL – 6245 JS EIJSDEN

 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]