Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
24 feb 2020
Zes Uur van de Haarlemmermeer 2020: 20ste editie op zaterdag 27 juni
23 feb 2020
Belgisch Kampioenschap 24 uur, Baanultra Steenwijk 50-100 km
19 feb 2020
25e Dirix Zes Uren en 50 km Ultraloop Stein op 1 maart
11 feb 2020
Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
Nieuws in 2020
* Februari
* 24 feb 2020: Zes Uur van de Haarlemmermeer 2020: 20ste editie op zaterdag 27 juni
* 23 feb 2020: Belgisch Kampioenschap 24 uur, Baanultra Steenwijk 50-100 km
* 19 feb 2020: 25e Dirix Zes Uren en 50 km Ultraloop Stein op 1 maart
* 11 feb 2020: Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van December 2004
 
2004 zal voor de meeste ultraloopliefhebbers geboekstaafd blijven als de start van het post-Malcolm tijdperk. Jarenlang bestuurde Malcolm Campbell als een goede huisvader “The International Association of Ultrarunners”, een organisatie die hij mee in het leven heeft geroepen ergens in het Oostenrijkse Wenen in april ‘84 (cfr. http://www.ultraned.org/../n_item/f2608_2004_12.php ). Twintig jaar was Malcolm kapitein en stuurman van dit ultraschip maar dit jaar besloot hij het roer over te geven aan een nieuwe generatie die zich met het reilen en zeilen binnen de IAU zou bezighouden.
Op 10 september werd tijdens het IAU Congres in Winschoten Dirk Strumane verkozen als nieuwe Voorzitter, ook Roelof Veld kreeg als Ondervoorzitter een niet onbelangrijke functie toegewezen.

Al tijdens de eerste vergaderingen en gesprekken bleek dat het nieuwe Executive Council van de IAU, allemaal vrijwilligers met een fulltime job, een pak werk stond te wachten. Kon en moést Malcolm zich in het verleden al eens laten verleiden om, volledig ter goeder trouw, persoonlijk te anticiperen op en in een aantal situaties dan is de visie van het huidige bestuur dat er dringend noodzaak is aan vernieuwing, openheid en duidelijkheid opdat dergelijke ingrepen in de toekomst geen noodzaak meer zijn.

Vrij snel werd er binnen de Executive Council van de IAU besloten om zo snel mogelijk de koe bij de horens te vatten en met een reeds aantal uitgewerkte voorstellen begin januari samen te komen op een jaarlijks te houden vergadering in het adelaarsnest van de IAAF te Monaco. Voorwaar een niet te onderschatten opdracht gekoppeld aan vele uren schrijf- en dito opzoekwerk waarbij men soms wel al eens voor verrassingen kwam te staan.

Veel détails hoeven hier zeker niet maar op de agenda staan ondermeer items als : een kritisch herbekijken van het IAU handboek, uitwerken van een marketingplan, evaluatie van de grote IAU competities van het voorbije jaar, de opvolging van de IAU competities 2005, kandidaturen voor de volgende jaren, potentiële nieuwe initiatieven voor 50K, 100K, 6H, 24H, kwaliteitsnormen voor ultralooporganisaties, een “Global Worldranking for ultrarunners” , pers & media en uiteraard ook een kritische blik op de IAU website.

Dit laatste is ondermeer één van mijn bevoegdheden geworden en ik moet Martien Baars dan ook volledig bijtreden als hij stelt dat het opdoeken van “Ultramarathon World” een grote leemte heeft nagelaten. Uitgaande van de wetenschap dat David Blaikie bij mijn weten een beroepsjournalist was en zich vrijwel fulltime met schrijven kon bezighouden (corrigeer me als ik fout ben) durf ik zeggen dat het nog maar benaderen van zo’n informatiebron heel moeilijk zal worden, laat staan vervangen. Niettemin hebben we een poging ondernomen om de zo goed als dode IAU site sinds juni 2004 nieuw leven in te blazen. Op regelmatige tijdstippen werden/worden er uitslagen gepubliceerd af en toe voorzien van enkele streepjes commentaar, dit laatste afhankelijk van de verdere informatie die ons bereikt. Met een gescheiden resultaten- en nieuwspagina zouden we wellicht beter af zijn, én overzichtelijker kunnen werken, maar hiervoor zijn we afhankelijk van onze webmaster die het momenteel echter verschrikkelijk druk heeft met zijn professionele activiteiten. Het klopt volledig dat de groep “Newsagents” nog vrij beperkt is en dit is dan ook een warme oproep aan allen die een beetje de engelse taal machtig zijn om ons artikels door te sturen of om een toegangscode aan te vragen bij Frank Kuo (webmaster IAU website).

Net zoals we open staan voor alle hulp, commentaren en constructieve ideeën voor het verder uitbouwen van deze website geldt dit uiteraard ook voor alle deelaspecten binnen de IAU. We zouden het dan ook ten zeerste op prijs stellen indien van uit het “veld” een aantal ideeën aangereikt worden die in ons verder beleid hun plaats zouden kunnen krijgen.

Laatst heb ik nog de opmerking gemaakt dat ik hoop dat we binnen de Executive Council genoeg zullen hebben aan de vier komende jaren om te verwezenlijken dat wat we verwezenlijkt willen zien. Ik ben er echter van overtuigd dat de ”positieve wind” die er momenteel waait veel mogelijk zal maken.

Laten we het glas heffen en toosten op een ultrasportief 2005 !

Groetjes,

Jan Vandendriessche
Lid van de Executive Council IAU
Director of Organisations
e-mail-adres jan.vandendriessche en de provider veki.be
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]