Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
19 feb 2020
25e Dirix Zes Uren en 50 km Ultraloop Stein op 1 maart
11 feb 2020
Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
31 dec 2019
Sri Chinmoy Inspiration Marathon zaterdag 25 januari 2020
28 dec 2019
Trailrunning: samen rennen door de Limburgse heuvels (NRC 6 mei 2019)
Nieuws in 2020
* Februari
* 19 feb 2020: 25e Dirix Zes Uren en 50 km Ultraloop Stein op 1 maart
* 11 feb 2020: Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Maart 2005
 
Met weer 100 000 bezoekers in nog geen 10 maanden tijd heeft UltraNed op 28 februari de mijlpaal van de 400 000e bezoeker bereikt. Het nog steeds groeiende bezoek aan UN toont hoe deze site verankerd is geraakt in de digitale wereld van de lopers van marathons en ultramarathons in Nederland en Vlaanderen. De mooie manier waarop Tom Hendriks de site qua programma’s en lay-out opgebouwd en ingericht heeft, voldoet op hoofdlijnen nog steeds prima, en biedt met de data base van evenementen en prestaties een unieke service aan elke ultraliefhebber. Toch moet die data base constant gevoed worden met nieuwe kalenderdata en nieuwe uitslagen, en is het aantal redacteuren dat zich daar mee bezighoudt momenteel eigenlijk aan de zeer krappe kant.

De huidige UltraNed-redactie bestaat nog maar uit 2 personen: Jean-Paul Praet en Tom Hendriks. Eind januari heeft Ton Smeets namelijk besloten uit de redactie te treden. Hij kon zich niet vinden in (het ontbreken van) het redactie-beleid. Dat betekent dat van het vijftal redacteuren dat sinds eind 2001 eendrachtig bezig was er nu in ruim een jaar tijd nog maar twee over zijn. Als eerste trad Rob van den Hoek begin 2004 terug. Achter de schermen was Rob een zeer actieve redacteur wat betreft het invoeren van evenementen en uitslagen. Halverwege vorig jaar gaf ook Martien Baars aan dat hij besloten had om formeel uit de redactie te stappen. In tegenstelling tot Rob is Martien daarna nog wel relatief actief gebleven – o.a. met het bijhouden van de Nederlandse ultrakalender en met uitingen van zijn ultraverslaving als de herpublicatie van oude artikelen over klassiekers.

Dat zijn extraatjes buiten de dagelijkse gang van zaken bij UltraNed om. Het normale werk omvat het redigeren en publiceren van binnenkomende kopij en het invoeren van nieuwe lopen en nieuwe uitslagen. Contacten van de zittende redactieleden in het afgelopen jaar met ultralopers hebben nog geen nieuw bloed voor de redactie opgeleverd. Daarom wordt hier een oproep op de site zelf gedaan: zijn er mensen die er voor voelen om bij dit ‘ondankbare’ werk te gaan helpen?

Geïnteresseerden worden verzocht zich aan te melden op het redactie-adres: redactie@ultraned.org
Daarbij hoeft men geen overdreven handigheid op het gebied van PC’s en internet te hebben. De programma’s die bij UltraNed gebruikt worden voor het publiceren van artikelen, en het invoeren van evenementen en uitslagen, zijn dan wel gemaakt door knappe koppen binnen de redactie (TH en JPP), maar ze zijn zo simpel in gebruik dat zelfs een redacteur ‘met twee linkerhanden’ (= zonder html-kennis etc) ze snel onder de knie heeft om ze dagelijks zonder problemen te gebruiken.

Iedereen die liefhebberij heeft om zaken op een gedegen en goede manier te verwerken en daarbij de leverancier in zijn waarde weet te laten, of nog beter, de kwaliteit van het gebodene weet te verbeteren in de geest van de inhoud van de kopij, is van harte welkom. Dat betekent niet dat de redactie alles maar plaatst wat er binnenkomt. Als het te ver van het interessegebied van UN afligt, komt het er niet in. Een voorbeeld is de aankondiging van een halve marathon, zonder dat het iets met de hele of met een ultra te maken heeft. Trouwens, ook de aankondiging van een marathon of ultramarathon hoeft lang niet altijd als apart artikel geplaatst te worden, maar kan ook zonder extra aandacht in de kalender opgenomen worden. Verreweg het meeste wat bij UN binnenkomt is echter wel aan het goede adres. En in de praktijk is het bijna altijd duidelijk of iets in de publicatiestrategie van UN past of niet. Een enkele keer verschillen ook de redacteuren onderling van mening, over zaken met commerciële trekjes of felle discussies (zoals bij de opvolging van de bondscoach) en plaatst de één iets wat de ander niet zou hebben geplaatst.

Dat het redacteurschap van UN een ‘ondankbare’ taak is, wordt hier vooral gezegd om kandidaat-redacteuren er op te wijzen dat de voldoening in het werk zelf dient te liggen. Iemand met aardigheid in ‘puzzelen’, bijvoorbeeld, die het leuk vindt om een heel weekend allerlei ‘lastige’ uitslagen (in rare formaten, of zonder nationaliteiten) te completeren en op UN te zetten. Verwacht dan niet dat het in de week daarop echt door de andere redacteuren opgemerkt wordt of dat er van bezoekers complimentjes binnen komen. Nee, er komen eerder klachten van lopers die hun eigen resultaten in de data base zoeken en merken dat sommige uitslagen er helemaal niet in staan. Gek is dat eigenlijk, dat er in de UN data base alleen staat wat er ooit door de redactie zelf in gestopt is ....... De meeste internetgebruikers denken bij al het googlen vast dat het van kaboutertjes wemelt op het net, maar die goochel-truuk gaat dus niet helemaal op ;-)

Als u zich aanmeldt zal uw kandidatuur door ons vertrouwelijk worden behandeld. We hopen natuurlijk op ‘enorme’ respons uit de wereld van de (ultra)marathon, met name ook uit Vlaanderen, en dat we zelfs in de luxe situatie belanden dat we uit tientallen aanmeldingen een aantal nieuwe redacteuren kunnen kiezen! De werkelijkheid zal helaas wel anders zijn, maar ook indien er maar 1 of 2 mensen reageren gaan we hun namen niet meteen wereldkundig maken omdat we ons kunnen voorstellen dat het even duurt voor we weten of het wederzijds ‘klikt’ en of de kandidaat-redacteur het een voldoende leuke hobby gaat vinden. De huidige redactie van UltraNed zit om u te springen !

Met vriendelijke groet,

Jean-Paul Praet en Tom Hendriks
redactie@ultraned.org 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]