Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
27 okt 2019
Wereldrecord vrouwen van Camille Herron op de 24 uur
26 okt 2019
WK 24 uur over de helft
22 okt 2019
Backyards Ultra's, de nieuwe trend in het ultralopen
21 okt 2019
Uitslagen en wedstrijden weekend 19-20 oktober
Nieuws in 2019
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van April 2007
 
(de 3 bedden zijn weg)

Warm weer verwacht?
De Marathon Utrecht heeft al haar deelnemers gewaarschuwd voor warm weer, op Texel zal vanwege de zeewind de temperatuur wat lager blijven.
Toch heeft de organisatie een extra partij watervaten ingekocht. De vrachtauto met de marktkramen en de watercontainers neemt nu in totaal 720 liter water mee (plus het water in de sponzenemmers). Op sommige plekken kunnen de ‘kraamverzorgsters’ water bij halen, zoals op de plekken waar de lopers het strand verlaten: kraam 2 bij het paviljoen van de Jan Aijeslag (Paal 12) en kraam 4 bij het paviljoen Beach Inn (Paal 21), maar de meeste plekken van de kramen zijn vrij ver van huizen dus daar komt in ieder geval een voorraad van 70 liter water. En Norbert Dankers van de organisatie heeft dan nog 4 jerrycans van 20 liter in zijn auto voor snelle aanvulling op plekken waar meer water nodig is.

Sportdrank
Op alle kramen staat behalve water ook cola en Squeezy sportdrank (Energy powder, in de smaak 'orange')
Daarnaast heeft hofleverancier Koos Rademaker ook gels aangeleverd voor één kraam: op de kraam tussen Krassekeet en Oost (na zo’n 45 km) worden als extra opkikkertjes ook gels uitgedeeld, en wel de Squeezy cola super gel (met caffeine). Zie ook http://www.squeezygel.com

Tomatensoep
De soep na afloop van Koos in 2005 beviel heel goed maar hij importeert die soep niet meer dus heeft de organisatie nu soep bij de Stayokay besteld: voor elke finisher (plus eventuele fietser) is er nu een bakkie tomatensoep direct na de finsih op de wielerbaan

Tweede deel, vrijdag 6 april

Foto's van alle deelnemers
De lokale fotografen Donald de Vrind en Richard Stevens gaan bij alle vier de etappes op mooie plekjes foto’s nemen en hopen zo alle ruim 700 deelnemers althans minstens 1 keer op de digitale plaat te krijgen. De opzet is om al die foto’s later die week (te koop) te zetten op de site
http://www.marathonfotos.nl/

Parcours
Onderstaand verhaal is toegesneden op de 60 km etc. Vanwege de grote groep en het nog compacte veld van de 60 km plus 28 km na 4,5 km bij de ingang van het weggetje tussen de Horsmeertjes heeft de organisatie nu besloten om hier twee marktkramen te laten neerzetten, om de drukte bij het pakken van water en sportdrank etc iets beter aan te kunnen.
De opgang van de Hors is nu mooi droog. Er is wel een rulle maar korte (ongeveer 30 meter) passage slalommend door wat duintjes naar de grote open vlakte van de Hors.
Na overleg met Staatsbosbeheer heeft de organisatie besloten om de route op de Hors iets aan te passen. Vanwege de bijzondere en kwetsbare ‘pionier-vegetatie in de groene ‘trechter’ gaan we niet meer over deze route naar het strand. Voor de 60 km lopers: eenmaal al wat verder op de Hors laten we de ingang naar die trechter (‘rechts’) liggen en steken buitenom langs de duintjes en duinen door naar het strand. Dat is ietsje langer, zo’n 200 meter, maar dat wordt bij de finish gecompenseerd. Verwoede Texel-gangers en met name lokale lopers wordt aangeraden om niet ‘slim’ te zijn en die ‘afsnij-route’ toch te pakken: elke loper door de ‘trechter’ zal zonder verdere discussie worden gediskwalificeerd (maar hoort dat pas bij de finish). Eigenwijze lopers met ‘afsnij-plannen’ dienen zich tevens te realiseren dat onze relatie met de vergunningverleners van het Nationaal Park Duinen van Texel door dit soort gedrag zwaar onder druk komt te staan.
Het strand heeft veel afslag gekend tijdens een zware storm in maart maar lijkt mooi hard en vlak. Hopelijk blijft er ook met hoog water bij niet al te harde westenwind een goed te belopen strookje naast de waterlijn.

In de route door de Nederlanden was afgelopen maart heel nat en het pad was op het stuk na de ‘asfaltbult’ nogal stukgreden met diepe voren. Het apd is inmiddels geeagaliseerd en helemaal droog. Wel is het nog niet overal begroeid dus nogal rul (ook voor de begeleidende fietsers).

Bij Krassekeet is de (tussen)tijdopname nu bovenop de dijk, bij de parkeerplaats met uitzicht nop de Waddenzee. Hier hebben we meer de ruimte dan bij het onoverzichtelijke stuk weg bij het gemaaltje zelf. De kraam staat pas even verder op, in de bocht van de weg naar Oost.

De finish is nu niet op de wielerbaan, maar 200 meter eerder dan anders, pal voor de Stayokay. Na de finish gaan de lopers en fietsers gewoon het hoekje om de wielerbaan op (daar staan de 12e kraam en het soep-standje!) om verderop op de bekende plek door te kunnen steken naar de Sporthal. De prijuitreiking om 17:00 blijft ook gewoon in de Sporthal.
De hele Haffelderweg is maandagmiddag afgesloten voor het overige verkeer.

Uitvallers en uitslag
Lopers die uitstappen wordt vriendelijk gevraagd dat te melden bij hetzij de wisselpunten of bij Piet Bakelaar cs in de Sporthal (aanwezig vanaf circa 12.30): op telefoon (0222-) 313 471 of op 322 815. Svp geen belletjes over de uitslag: op maandagavond is het streven om in ieder geval de podium-uitslag op UN te zetten (ook op http://www.dezestigvantexel.nl ) en proberen we ook de volledige einduitslag een eind op streek te krijgen. Dit is geen belofte dat dat gaat lukken. Het Wegwed programma is nogal rigide vergeleken met Excel waarin Piet Bakelaar cs normaliter in placht te werken. De Zestig van Texel is met z’n 5 onderdelen (120, 60, 28, 32 en 4x15 km) bovendien een iets te complex evenement voor het op meer standaard-loopwerk toegesneden Wegwed (is ons de afgelopen tijd gebleken).

Live flitsen op UltraNed
Voor alle thuisblijvers (en speciaal voor hen die ver weg zitten) die nieuwsgierig zijn hoe het er op Texel toegaat: Martien gaat weer proberen flitsen tussendoor hier op UltraNed te zetten. Technische problemen daargelaten. Wel zullen mijn stukjes wemelen van de typefouten etc maar dat zij me vergeven. Ook zal ik geen tijd hebben om op mailtjes te reageren, etc, bij voorbaat sorry.

Pasta party en filmvoorstelling
Vanwege de grote belangstelling voor de pasta party is er besloten om het aanvangstijdstip te vervroegen naar 17.30 ! Bovendien vermoeden we dat er meer mensen op de film afkomen dan de 200 plaatsen in de Wolkers-Thijssezaal dus komen er twee filmvoorstellingen: de eerste begint al om 19:00 en de tweede begint dan om 20:15.
Voor de pasta party kan men zich nog steeds aanmelden via een mailtje naar texel@stayokay.com

Ondertussen is is Wim-Bart al even thee wezen drinken en is de helft van de (volwassen) kinderen hier aan de Epelaan gearriveerd (Wietse en Eva gaan posten op het Slufterdijkje en vervolgens soep uitdelen op de wielerbaan komende maandag), en komt het andere tweetal vanavond (die hebben zelf een estafetteteam en bovendien viert Nienke morgen haar 32ste verjaardag ). Zo staat niet alleen bij familie Baars maar bij al die families van de 9-koppige organisatie plus bij tientallen gezinnen van vrijwilligers de Pasen van elk oneven jaar in het teken van de ‘mooiste tweejaarlijkse loop’.

Gegroet,

een ontspannen Martien Baars
(baars provider nioz.nl)  

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]