Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
27 okt 2019
Wereldrecord vrouwen van Camille Herron op de 24 uur
26 okt 2019
WK 24 uur over de helft
22 okt 2019
Backyards Ultra's, de nieuwe trend in het ultralopen
21 okt 2019
Uitslagen en wedstrijden weekend 19-20 oktober
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
* December
* November
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* 28 jun 2007: Spartathlon: alle Belgen die de finish haalden (1983 t/m 2006)
* 25 jun 2007: Stand Marathon- & Ultracup 2007 na 100 km Torhout
* 23 jun 2007: Marc Papanikitas wint Nacht van Vlaanderen
* 22 jun 2007: De mannen van 'De Nacht' zijn er klaar voor…
* 21 jun 2007: Ultraned-klassement na Den Haag, Pieterpad en Haarlemmermeer
* 21 jun 2007: Berichten over de 12 uur en 6 uur Den Haag
* 20 jun 2007: Nederlandse deelname aan de Spartathlon, 1987-2006
* 16 jun 2007: De 4e ronde van Amsterdam
* 16 jun 2007: Nieuwe Belgische vereniging van fanatieke lange afstandslopers
* 15 jun 2007: De eerste 25 mannen na 15 en na 60 km bij De Zestig van Texel 2007
* 13 jun 2007: Wim Epskamp via West Highland Way op weg naar Thailand
* 13 jun 2007: Henk Sipers in Eifelsteigloop
* 11 jun 2007: Uitgangspunten Jan Knippenberg Memorial 50 & 100 EM
* 9 jun 2007: Vier man en 1 vrouw volbrengen het hele Pieterpad in 7 dagen
* 6 jun 2007: Ultraned klassement na Apeldoorn
* 6 jun 2007: Stand Marathon- Ultracup 2007 na de 6 uur Haarlemmermeer
* 6 jun 2007: Patrick Kloek verslikt zich op Cruquius in een vlieg
* 3 jun 2007: Mooi loopweer op eerste dag Pieter-ROG-pad
* 3 jun 2007: Pijn slijt, zelfoverwinning blijft
* 1 jun 2007: Tien lopers voor de hele 10e editie Pieter-ROG-pad
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Juni 2007
 
6 urenloop Haarlemermeer.

Dinsdag, omstreeks het middaguur krijg ik bericht van Paul Beckers om te vragen of ik zin heb om mee te gaan naar Haarlemmermeer. Ik laat me op het laatste nippertje inschrijven door mijn broer Gerald. Beiden zijn we er goed van bewust dat dit wel eens de perfecte voorbereiding is voor de nacht van Vlaanderen, “DE” Belgische 100 km race waar iedere landgenoot van ons wel wil starten. Die zaterdag hou ik nog een laatste trainingsloop op een wandeltocht in Ossendrecht (NL) en loop heen en terug naar huis. Geplande afstand 60 km. Alles verloopt vlot tot ik weer aan de Belgische grens kom. Bij het nemen van een bocht glijd ik uit op een ijzeren putdeksel. De wereldbol onder mijn voeten komt te snel dichterbij en ik beland hardhandig op de grond. Omdat ik me toch wat pijn gedaan heb, blijf ik wat zitten om even te bekomen. “Je zit wel in de weg hoor!!” vertelt een wat oudere dame me. “Dat kan me op dit moment nu geen bal schelen” repliceer ik haar. “De vermoeidheid zeker” vraagt ze ? Verontwaardigd en toch een tikkeltje boos heb ik geantwoord:” Hoe kan ik nu vermoeid zijn, ik heb amper 45 km gelopen”. En als ze wegrijdt op haar fiets besef ik plots dat die afstand voor ons Ultralopers klein bier is maar voor normale mensen toch al een heel end onderweg betekent. Ondertussen was ik alweer rechtgekrabbeld en verder naar huis gelopen, met de nodige pijntjes van dien.
Pas de volgende dag voelde ik echter de weerbots van het contact met de aarde. Heel de rechterkant deed pijn. Heup gekneusd, een ontsteking op de knie en de schouder en arm die ik nauwelijks bewegen kan. Ik besluit een week rust in te lassen en vrijdag afwachten. Donderdagavond krijg ik een telefoontje van Paul. Hij blaft en hoest verschrikkelijk en denkt het hele gebeuren af te blazen. Ik wacht morgen af.
De vrijdag voor we zouden vertrekken loop ik tijdens twee werkbeurten in nog eventjes een 10tal kilometers en het gaat van geen kant. Het is meer strompelen. Been, heup en arm doen nog steeds pijn. Het heeft geen zin om te starten morgen. Dan krijg ik weer een berichtje van Paul, het hoesten is beter geworden en wil toch nog gaan. Het is inmiddels rond twee uur en we gunnen elkaar de tijd om aan het station te komen. Vijf uur na zijn berichtje arriveren we met de trein in Haarlem waar we hopen een hotel te vinden. En een pizzeria natuurlijk. Beide zijn zonder noemenswaardige problemen gevonden en kunnen we een rustige nacht tegemoet.
Ontbijten kunnen we niet de volgende ochtend maar de vriendelijke bediening van het hotel heeft twee lunchpakketjes klaargemaakt voor ons en onderweg richting bushalte eten we de broodjes op. Dat spaart tijd. Heel voorspoedig komen we aan de paswerk in Cruquius aan waar de start gegeven wordt. En wie zien we als eersten? Nog meer Belgen, allen duidelijk hierheen gekomen met hetzelfde doel als wij. Ook Marc Papanikitas komt mee lopen, zij het als training. Verder de bekende Nederlandse gezichten. We mogen gratis koffie tappen en als de borstnummers reeds uitgedeeld zijn, mogen we weldra van start gaan. En het sein klinkt, meteen gaan we van start met een kleine 45 deelnemers. Vooraan loopt Marc van ons weg samen met Ivan Hostens. Ik volg met een vijftal atleten, waaronder Paul Beckers in doorzichtig tenue gestoken (Aerodynamisch is het wel), Wim Epskamp en Tom Hendriks mee. Maar het gaat me te snel, ik heb gerekend om tegen12 km per uur te lopen en kom uit op 7,50 min per ronde. We komen de eerste ronde door in minder dan 7,23 min en neem gas terug tot ik het beoogde tempo vast heb.
Vooreerst wil ik dit tempo een uurtje of drie volgen en dan zien we wel of de heup en knie het houdt. Het eerste half uur gaat goed, maar dan komt de pijn opzetten. Rustig neem ik mijn tijd om te drinken en te eten en vervolg mijn weg. Na een uurtje begin ik duidelijk met mijn rechterkant te trekken en het lopen wordt wat stroever. Toch wil ik niet van afgeven weten. Na anderhalf uur staat plots een verloren schaap langs de kant: Filip Verdonck. Hij zat vast in een file en probeert dan nog een vier uurtjes mee te lopen. Dat heb je met die grote vedetten, die mogen dan weer wat later van start gaan, die halen hun achterstand wel weer in. Als hij zijn nummer heeft wil hij bij mij blijven, maar ik stuur hem verder door. Het gaat me te slecht af en ik zou hem alleen maar hinderen en ophouden. Hij besluit dan maar met Hostens mee te gaan. Dat tempo ligt hem duidelijk beter.
We zij twee uur ver en Paul houdt het voor gezien. Het gaat niet goed genoeg dus. Bij mij betert de pijn aan de heup. Dat komt meer doordat de andere spieren en pezen meer pijn gaan doen dan die heup waardoor die pijn wat op de achtergrond verzeild raakt. Als ik weer bij de passage langs de finish kom krijg ik gezelschap van een aantrekkelijke atlete uit een estafetteploeg. (Dat moet dus die engel van Haarlem zijn waar U2 over zingt). We lopen samen een rondje op terwijl ze me vertelt dat ze volgend weekend haar eerste halve marathon in Leiden gaat lopen. Ik ken dan wel je naam niet, maar ik ben best benieuwd hoe het je vergaan is.
Als we de volle twee uur gerond hebben staan er 15 rondjes achter mijn naam. (een rondje is 1620m lang). Maar nu begint het probleem pas echt. Ik slik halfweg het zestiende rondje een vlieg in en moet meteen overgeven. Dat is ook weer een oud probleem van mij, en dan weet ik zo onderhand wel dat dit gedurende het verdere verloop van de wedstrijd niet zal beteren. Verdorie toch, heeft dat beest een hele wereldbol om rond te vliegen, kiest die rotvlieg toch mijn keel uit om lekker in rond te dartelen zeker? Als ik weer aan de bevoorrading kom, probeer ik te drinken maar een bocht verder ligt die hele inhoud weer op de grond. Eten en drinken gaat niet meer, en dat met nog vier uur wedstrijd te gaan. Plaats en tijd interesseren me niet meer, enkel overleven. De rondetijden lopen immers hoog op doordat ik twee tot driemaal per ronde stilsta om over te geven. En zo sukkelt iedereen wel verder. Want wees gerust, niet alleen ik zie af maar iedereen heeft te lijden. En niet alleen door het lopen zelf maar ook een beetje door de warmte.
Na vier uur heeft ook Marc het bijltje er bij neergelegd en met hem nog enkele andere atleten. Dit is eigenlijk het moeilijkste uurtje en we moedigen elkaar stevig aan. Ook van de bewoners van de paswerk krijgen we de nodige steun en die hebben we hard nodig. Als ik na vier uur en half eventjes voorbij de start kom zie ik Marc en Paul lekker languit in een rieten zetel liggen. Alleen die lekker cocktail ontbreekt hen nog. En wij ploeterden verder. Maar aan alles komt een eind. Als ik op tien minuten voor het eind van de loop langs de lijn passeer haal ik met moeite misschien nog een rondje binnen. En dan zet je weer aan natuurlijk. Geforceerd, strompelend zoals de laatste twee uur het geval was, bijna elke vijf seconden op de klok kijkend, haal ik het nog of niet, maar het lukt en stop net over de mat. Ik word aangepord om nog tot over de startvlag te gaan. Twee meter is twee meter vinden ze. Weten ze dan niet dat ik een tikkeltje vermoeid ben? Eindelijk klinkt de sirene en mogen we stoppen. Tevreden? Niet met de afstand, 63 km is misschien iets te weinig voor mij, maar als je bedenkt dat ik gisteren nauwelijks lopen, ja dan “moet” je tevreden zijn met je resultaat. Gelukkig kunnen we met Marc weer naar huis dat scheelt een hele stap richting station. Onderweg lachen ze me nog uit. Ze vinden dat ik toch de twee beste ultralopers (Paul op de 24 u en Marc momenteel op de 100 km) in België verslagen heb maar tot welke prijs. Zij kunnen morgen weer gaan trainen en ik, ik ben nu en zal de volgende twee dagen nog een wrak zijn. Maar ook dat betert, weten we. Volgende afspraak is dan Torhout de 100 km lange Nacht van Vlaanderen. Dat is dan nog eens een 40 km verder, hoe ik dat ga overleven weet ik nu nog niet. Eerst maar eens proberen om op mijn beide benen te blijven staan. Of mag je die 100 km met een wandelrekje lopen?

Kloek Patrick 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]