Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
13 aug 2019
Van hittegolf naar hoosbuien: de laatste week van de Holland Ultra Tour
12 aug 2019
Laatste editie Berg en Dal 12-10-2019
12 aug 2019
Klavertje Vier marathon- en ultraloop 25-8
29 jul 2019
De lopers van de HUT zijn halverwege
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
* December
* November
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* 28 jun 2007: Spartathlon: alle Belgen die de finish haalden (1983 t/m 2006)
* 25 jun 2007: Stand Marathon- & Ultracup 2007 na 100 km Torhout
* 23 jun 2007: Marc Papanikitas wint Nacht van Vlaanderen
* 22 jun 2007: De mannen van 'De Nacht' zijn er klaar voor…
* 21 jun 2007: Ultraned-klassement na Den Haag, Pieterpad en Haarlemmermeer
* 21 jun 2007: Berichten over de 12 uur en 6 uur Den Haag
* 20 jun 2007: Nederlandse deelname aan de Spartathlon, 1987-2006
* 16 jun 2007: De 4e ronde van Amsterdam
* 16 jun 2007: Nieuwe Belgische vereniging van fanatieke lange afstandslopers
* 15 jun 2007: De eerste 25 mannen na 15 en na 60 km bij De Zestig van Texel 2007
* 13 jun 2007: Wim Epskamp via West Highland Way op weg naar Thailand
* 13 jun 2007: Henk Sipers in Eifelsteigloop
* 11 jun 2007: Uitgangspunten Jan Knippenberg Memorial 50 & 100 EM
* 9 jun 2007: Vier man en 1 vrouw volbrengen het hele Pieterpad in 7 dagen
* 6 jun 2007: Ultraned klassement na Apeldoorn
* 6 jun 2007: Stand Marathon- Ultracup 2007 na de 6 uur Haarlemmermeer
* 6 jun 2007: Patrick Kloek verslikt zich op Cruquius in een vlieg
* 3 jun 2007: Mooi loopweer op eerste dag Pieter-ROG-pad
* 3 jun 2007: Pijn slijt, zelfoverwinning blijft
* 1 jun 2007: Tien lopers voor de hele 10e editie Pieter-ROG-pad
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Juni 2007
 
7-06-2007 Aken ( Duitsland) Vandaag de start van een 4-daagse loop ( totaal geschat op 190 km maar uiteindelijk 211 km met meer dan 5000 hoogtemeters ) door de Eifel, gedeeltelijk over de route van de oude Eifelsteig. 4 Dagen ervoor had ik, Henk Sipers, in La Roche nog de zware marathon gelopen maar uiteraard niet "voluit". We vertrokken met zo' n 18 mensen (ook mensen die 1 of 2 etappes zouden lopen) en er zou gelopen worden in groep daar de route niet alleen te doen is en je makkelijk de weg kwijt zou raken. Het tempo was in het begin goed en we liepen lekker ondanks dat het toch wel warm was. Henk Geilen, Willem Mutze, Bram v/d Bijl, Thijs van Heugten, Luc de Jaeger (B) en ikzelf, wij vertegenwoordigden het Nederlandstalige team. Ruud Jacobs zou vrijdag en zaterdag meelopen. Van te voren werd al gezegd dat het aantal kilometers waarschijnlijk meer zou zijn zoals beschreven dus meer dan 190 km. Al vrij snel was het duidelijk dat een persoon niet goed kon volgen. Halverwege was er in Roetgen een verzorgingspost bij mensen in de tuin. We konden bijna alles krijgen wat we wilden en dan is het moeilijk om te besluiten, na een korte pauze, om door te gaan. Elke dag was er maar één verzorgingspost, dus een camelbag was een must. Als je meer wilde moest je dat onderweg zelf regelen door b.v. een winkel binnen te lopen of ergens aan te bellen voor water.Gelopen werd er achter Lukas aan omdat die de kaart van de omgeving met route in zijn GPS had staan. Dat zo een systeem ook niet helemaal waterdicht is bleek nadat we in het bos kwamen vast te zitten in het kreupelhout. Dus het pad was waarschijnlijk al jaren niet meer belopen en dus dichtgegroeid. Dat was eigenlijk, buiten de mooie natuur natuurlijk, het verhaal van de eerste dag. Na aankomst in de jeugdherberg, na 45 km inplaats van 42,2, was het snel douchen en dan eten.Een zekere Peeter kwam nog een verhaal (meer dan een half uur denk ik!!!) vertellen om zo geld op te halen voor gehandicapte kinderen.

Dag 2:
Na een enigszins verstoorde nachtrust door de kinderen in de jeugdherberg was het tijd voor het ontbijt. Er werd gestart in 2 groepen op dag 2. Ik startte in de snelle groep maar toen we de langzame groep na een uur inhaalden besloot ik toch over te stappen naar de langzame groep daar het tempo een tikkeltje te hoog was voor mij en ik hun tempo geen 50 km zou kunnen volhouden (route was uiteindelijk 54 km). Tevens wilde ik niet te diep gaan want het waren tenslotte 4 dagen. Helaas was hier het verhaal hetzelfde als de vorige dag. Willem had voor de start problemen gehad met zijn gezondheid maar kon goed blijven volgen maar die andere loper .........
Het lopen in onze groep gaf tevens nog het probleem dat we zonder GPS liepen. Willem en ik hebben er wel een maar weten niet hoe we de Google-kaart erin krijgen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Soms betekende dit dat we om de 500 meter moesten stoppen om de weg te zoeken via de kaart. De laatste man had dan weer tijd om aan te sluiten!
Na een warme en benauwde dag was de finish na 54 km ( gepland 50 km ) op een camping waar we in huisjes sliepen. Bij het avondeten werden er enkele potten bier meester gemaakt en we sliepen allemaal heerlijk.

Dag 3:
Dit zou de langste etappe worden.60 km gepland maar het zou ook weer verder zijn zei men. Ik voelde me nog steeds goed maar vandaag zou een zware worden, zowel voor de snelle als de langzame groep. De snelle groep probeerde me weer over te halen met hen mee te lopen maar na mijn eerste overstap durfde ik niet en als we meer dan 60 km zouden lopen vandaag dan wist ik het wel. We probeerden steeds maar te rennen en dan om de zoveel tijd stoppen dat de groep weer compleet was en door. Na 30 km werd het donker en opeens bliksem en het begon te regenen. We liepen net over een berg en zorgden dat we snel beneden waren en konden schuilen. Hier moesten we meer dan een half uur wachten voor dat de bliksem en onweer weg waren en de regen acceptabel. Ja, sorry, de natuur dat is natuurlijk prachtig in de Eifel. 's Morgens hadden we twee herten gezien en 2 vossen en later op de dag 2 herten met gewei even later gevolgd door hun vrouwtjes. De route was nu vaak een echt probleem. Misschien veroorzaakt door vermoeidheid. Het ging niet snel maar Willem was vandaag super. We verloren veel tijd met wachten en na een tijd kwamen we in de buurt van de jeugdherberg ( km? ). Hier begonnen de problemen voor mij want op km 48 zou de verzorging staan en ik had me daar op verheugd maar ze waren er niet. Ik had in de dorpjes ook geen broodjes of zo gekocht dus ik was echt leeg. Ik kreeg van Lucas nog 2 slokken water en verder niets meer. Vreselijke krampen lieten me naar de laatste plaats gaan maar ik bleef in de buurt van de groep. De laatste 3 kilometer moesten ze inhouden voor mij. Ik was helemaal duizelig en moest me goed houden. Het probleem was dat de bagage van de eerste groep in de verzorgingsauto was en de mensen die dat beheerden dachten dat die tassen van de snelle groep belangrijker waren dan de verzorging van de langzame groep. Compleet gesloopt door krampen kwam ik in de jeugdherberg aan en jawel, er was geen warm eten voor ons!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
We konden wat brood met beleg krijgen en sla. Het smaakt perfect maar wie kan na zoveel uren eten. Voor mij stond vast dat ik de vierde etappe niet zou starten. Gunther had een dikke voet en zou ook niet starten. De laatsten sliepen samen op een kamer en iedereen ging zich douchen maar ik kroop vuil het bed in. Ik kon zelfs bijna niet meer lopen. Nadat iedereen gedoucht was ben ik toch maar strompelend naar de douche gegaan want het werd me slecht van mijn eigen stank! Dus we gingen slapen maar de jeugdherberg zat weel helemaal vol en het lawaai ging door tot 04.00 uur en om 06.00 uur waren de eersten al weer lawaai aan het maken. De leiding van die jeugd ondernam niets dus ..............................

Dag 4:
Ik kon bijna niet slapen van het lawaai maar ook van de krampen. Rond 4 uur werden de krampen minder. Ik had geprobeerd veel te drinken dus waarschijnlijk heeft dit dan toch gewerkt. De benen voelden zwaar maar ik zou het toch gaan proberen. Fit was ik niet maar ik moest. Toen we vertrokken deed het effe pijn maar de pijnstiller die ik vanochtend had ingenomen, werkte snel. We liepen goed door totdat we over de helft waren toen zei de laatste man dat hij niet harder wilde lopen daar hij maandag moest werken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik had vrij maandag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bij Aken aangekomen moesten we nog een kleine omweg maken daar de afstand minimaal 42,2 km zou moeten zijn. We finishden na 43,8 km en iedereen was blij er te zijn. Het was weer een warme dag geweest en de Eifelsteig was klaar. Totaal 211 km en de benen hadden door alle toestanden veel geleden.
Organisator Helmut zorgde voor douchegelegenheid bij hem thuis en koffie en fris met taart. We genoten van alles en wij gaven hem, nadat hij dat had gevraagd, enkele verbeterpunten aan, o.a. het wegvallen van het enige verzorgingspunt voor de langzame groep in etappe 3, minstens nog een of twee groepen meer zodat het tempo wat geleidelijker van snel naar langzaam ging. Misschien zelfs aangeven wat men minimaal per uur moet lopen.
Moe maar voldaan gingen we naar huis. We namen afscheid en zeiden tot ............................................. a.s. zondag in Stein bij de city-hall marathon ( 42,2 km op een parcour met een aanloopstuk van 270 meter en dan 43 ronden van 975 meter en elke ronde 22 trappen omhoog en 18 omlaag. Herstelt zal ik dan nog niet zijn maar we maken er het beste van samen met Thijs van Heugten en Luc de Jaeger die hier dan ook weer present zijn.
Meer info zie:

http://www.rur-eifel-volkslauf-cup.de/lt-beverau/eifelsteig/eifelsteig2007.htm

http://www.rur-eifel-volkslauf-cup.de/lt-beverau/eifelsteig/eifelsteig2008.htm

Sportieve groeten

Henk Sipers
www.adventure-runner.tk 
 
[ top pagina ]