Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
31 dec 2019
Sri Chinmoy Inspiration Marathon zaterdag 25 januari 2020
28 dec 2019
Trailrunning: samen rennen door de Limburgse heuvels (NRC 6 mei 2019)
27 dec 2019
Eindstand M&U Cup 2019
11 dec 2019
Wat te doen in de Kerstvakantie?
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Maart 2008
 
Foto's van Rut Zoutman staan op
http://www.basbeentjes.com/frame.php?itemId=91773

Wouter Hamelinck is na 21.45 uur (dus omstreeks 19:15 ‘s avonds) gefinisht, zie
http://www.dehardloopkrant.com/show_artikel.php?id=16762&zk=JKM

Zie ook het verslag over Rut op Hardloopnieuws dat nu met een aantal van die foto’s geïllustreerd is: http://www.dehardloopkrant.com/show_artikel.php?id=16752&zk=JKM

Hieronder de emails van Wouter Hamelinck en Ton Aker. Daarin melden ze ook hun eigen keuze voor de nieuwe datum van de JKM want ondertussen heeft Hermy Heymann 3 mogelijke data voor de JKM rondgemailed onder de lopers.

- - - - -

Email van Wouter Hamelinck, zondag 23/3 22:11

Hej allemaal,

Even mijn visie op de data:
18/4: ik loop die dag reeds Limburgs Zwaarste. Zonder mij dus.
6/6: ik zit voor het werk in Estland. Zonder mij dus.
3/10: ik heb nog niets gepland. Mijn voorkeur gaat dus uit naar oktober.

Als ik nog even kort mag terugkomen op het afgelopen weekend, kan ik uit eerste hand vertellen dat de omstandigheden erg zwaar waren. Uitgaande van de situatie zoals ze was op vrijdag, is de beslissing van Hermy volgens mij terecht. Een hoop mensen zouden effectief in de problemen gekomen zijn.
Ik voelde me zelf capabel de tocht alleen af te werken. Daarom heb ik er ook voor gekozen volledig onafhankelijk te lopen, zonder enige bevoorrading en zonder ergens binnen te gaan. Het was dus mogelijk, maar zeker niet eenvoudig.

Ook even mijn excuses aan allen die vandaag in spanning gezeten hebben. Zaterdagavond was ik erg moe en wou zo snel mogelijk naar huis (ik moest de laatste trein halen). Vandaag heb ik lang uitgeslapen en de rest van de dag in de familie doorgebracht. Vandaar dat ik nu pas terug bereikbaar ben.

groetjes
wouter

- - - - -

Email van Ton Aker, zondag 23/3 20:47

Dag allemaal,

Hoewel Hermy terecht zegt te willen vooruitkijken, wil ik toch in een paar woorden een reactie geven op de omstandigheden en het verloop van de eerste kilometers. In plaats van gissen, liever wat info uit de eerste hand, dacht ik zo.

In een enorme hagelbui reed ik vrijdagavond naar Vlaardingen, waar enkelen om 21.00 uur aan een tafeltje zaten, in de kantine van AV Fortuna.
Ik had mijzelf al voorgenomen niet in mijn eentje te starten, maar mee te gaan indien er ook anderen waren.
Uiteindelijk bleken Rut en Wouter bereid te gaan lopen.

Hermy heette de paar atleten welkom, maar kon ook niet meer doen dan ons succes te wensen.

Aangezien we op niemand verder hoefden te wachten, besloten we ons klaar te maken en van start te gaan.
Rut wist de route naar het strand (en verder) en spraken af gezamenlijk naar Hoek van Holland te lopen.
Rugzakken om (ik had 5 halve liters drank mee, 20 pannenkoeken, droge schoenen en sokken, droog shirt, looplampje, geld, sleutels, telefoon en de routebeschrijving van de havens en sluizen; al met al een kilootje of 5), telefoonnummers uitwisselen en gaan!
Rut zijn zus had een auto en zou de diverse tussenstops Rut opvangen met droge kleding, eten en drinken. Via haar konden we ook contact houden in geval van nood.
Tijdens de tocht naar Hoek ontvingen we twee keer een regenbui, flink wat wind, maar ook af en toe beschutting. Een mooi stuk parcours! We liepen gezellig wat keuvelend en om middernacht draaiden we het strand op.
Daar zou elk zijns weegs gaan. Na een hartelijk succes wensen, ging de een lopen (Wouter), de ander drinken (ik zelf) en de derde verkleedde zich nog (Rut).
Het strand bleek goed beloopbaar; er was behoorlijk zicht, ca. 100 meter), de kustlijn van het hoog water, duinenrij en muien waren goed te zien. Wel was het erg koud, met af en toe flinke regen, - hagel- en sneeuwbuien.
Er lag behoorlijk wat rotzooi van de strandpaviljoens, maar we hadden toch zeker een 50 meter breed strand tot onze beschikking. Het filmpje van het AD is indruk- en zorgwekkend, maar zo erg was het gelukkig ’s nachts niet meer.

Het ergste was de koude, zeker in combinatie met de neerslag.
We liepen enkele minuten na elkander, eenieder met eigen gedachten en worstelingen.
Mijn grootste probleem was dat ik natte handschoenen had waardoor ik koude handen kreeg die ik niet meer goed warm kon beuken. Mijn voeten waren ook nat, maar die bleven nog goed warm.
De benen waren prima en ik vond het eigenlijk prachtig!

Na een kilometer hebben lopen beuken (armen om het lijf slaan om de handen weer bloedtoevoer te geven), hetgeen niet goed hielp, besefte ik dat er een gevaar schuilde: onderkoeling! Dit gaat ongemerkt en is heel gevaarlijk.
Zo lang ik nog bij mijn volle bewustwording was, besloot ik al vroeg de knoop door te hakken en niet te gokken op herstel. Het tempo was tenslotte te laag om automatisch weer warm te worden.
Jammer, teleurgesteld, maar ook tevreden dat ik het heb geprobeerd én dat ik nog een stukje (36 km) met de bikkels heb mee mogen lopen, meldde ik mij af bij Scheveningen, om 01.02 uur ’s nachts.
Bij vertrek om 21.23 uur, had ik een mooi schema van 10 km/uur gelopen.
Rut stond zich intussen in regenpak, zuidwester en warme wanten te hijsen (“ik stik de moord, maar anders is het te gevaarlijk” zei hij).

Van Rut zijn zus kreeg een stel oude, maar vooral droge en warme wanten.
Ik moest vervolgens weer terug naar Vlaardingen en besloot dit lopend te gaan doen, lekker voor de wind! De benen waren immers nog prima, evenals de moraal. Eerst lekker even wat eten en drinken.
Tot Wateringen gelopen (ca. 10 km), daarna een kroeg-taxibusje staande gehouden die me gezellig naar mijn auto heeft gebracht.
Tenslotte Rut zijn zus geïnformeerd dat ik veilig retour was gekomen, Rut en Wouter succes gewenst en enkele vrienden van AV Haarlemmermeer, die vanaf Heliomare zouden supporteren en verzorgen, afgemeld, onder de douche en naar bed.

Hoewel ik blij ben het geprobeerd te hebben, ben ik ook van mening dat het besluit van Hermy om af te gelasten de juiste is geweest. Ik ben niet de best getrainde en ervaren deelnemer, maar gezien de omstandigheden én mede gezien de tijd van Rut, toch geen kleine jongen, hadden de meesten de finish, zelfs de limiettijden, niet gehaald.

Hopelijk volgt er een herkansing waar ik aan mee kan doen. Gezien mijn drukke schema op Keukenhof, zijn de vrije dagen schaars, maar de 18de / 19de zou ik wel weer wat kunnen plooien. Ik ben voor!!!!!

Met sportieve groet,

Ton Aker 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]