Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
27 okt 2019
Wereldrecord vrouwen van Camille Herron op de 24 uur
26 okt 2019
WK 24 uur over de helft
22 okt 2019
Backyards Ultra's, de nieuwe trend in het ultralopen
21 okt 2019
Uitslagen en wedstrijden weekend 19-20 oktober
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
* December
* November
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* 30 jun 2008: Allertijdenlijst Nederlandse mannen op de 100 km (< 8 uur)
* 26 jun 2008: Ontmoetingen onderweg
* 26 jun 2008: Even voorstellen: Majet Spoelder en Arjan vd Berg, winnaars 12-uur Den Haag
* 25 jun 2008: Deelnemers Ultraloop Assen 50 km
* 24 jun 2008: 5e Ronde van Amsterdam op 5 Juli 2008
* 23 jun 2008: Stand Marathon- & Ultracup 2008 na NVV 100 km
* 22 jun 2008: Inschrijving Marathon van Amersfoort van start
* 21 jun 2008: Selectiecriteria
* 16 jun 2008: Een route langs de paleizen
* 15 jun 2008: Rondje Nederland Uitslagen
* 15 jun 2008: Nieuw ‘up’-record in de Comrades Marathon
* 14 jun 2008: Even voorstellen: Gert Mertens, leider in de Ultracup
* 14 jun 2008: De 20e editie van Den Haag 12 uur
* 10 jun 2008: Definitieve kalender Marathon- & Ultracup 2008
* 8 jun 2008: Piste Marathon op zondag 8 juni
* 8 jun 2008: Eerste enige echte én eenmalige Vughtse marathon!
* 8 jun 2008: Rondje Nederland
* 8 jun 2008: 100 km del Passatore
* 7 jun 2008: Programma De Zestig van Texel 2009
* 6 jun 2008: "Hardlopen als avontuur", door marathon/ultraloper Henk Sipers.
* 4 jun 2008: 100 Km del Passatore
* 3 jun 2008: Een opbeurende brief van Theo de Jong aan vriend Micha
* 2 jun 2008: Stand Marathon- & Ultracup 2008 na Haarlemmermeer
* 1 jun 2008: Joep Vesseur en 'his crazy team' slaan weer toe ... in de Oranje Midway Beach Marathon
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Juni 2008
 

De afgelopen twee weekenden 7/8-06 / 14/15-06, hebben we in wisselende samenstelling (Bram van der Bijl, Erwin Borrias, Wilma Dierx, en ikzelf)de koninklijke weg gelopen.En ja Henk, we hebben je gemist.... Een wandelpad wat loopt van Paleis Noordeinde in s'Gravenhage naar Paleis het Loo in Apeldoorn.  Een mooi wandelpad wat als eerste pad in Nederland geschikt is voor ook rolstoelers.
Zaterdagmorgen om 09.30 uur tref ik Bram en Erwin op Den-Haag centraal, hiervandaan lopen wij richting Paleis Noordeinde. Bram en Erwin waren in bezit van het officiele routeboekje, dit moest bij de sigarenhandel nog even van een stempel worden voorzien. Een foto voor het Paleis en op weg.
Al snel zou blijken dat dat de koningin niet erg gul was geweest met het aanschaffen van de stickers die de route markeren. We liepen al snel verkeerd. Door het Haagse bos hebben we diverse mooie rondjes gemaakt die niet in het boekje staan opgenomen, dit leverde dus al gauw wat extra kilometers op. We  passeerden Huis ten Bosch aan de achterzijde. Hier stonden een tiental fietsers met in hun hand een glas oranjebitter!!! Na een ''Leve de Koningin en een driemaal hoera'' werd dit glas zo rond het tijdstip van 10.15 naar binnen gewerkt.
Ikzelf hou het op dit tijdstip liever bij koffie, maar ieder zijn/haar meug.
Wij gingen verder, op zoek naar de route.... Na nog wat kleine rondzwervingen door een aardig park verlieten wij Den-Haag, op richting Leidschendam. Ook hier misten wat stickers en wederom maakten wij weer wat extra meters.
Al snel hadden we de juiste richting weer gevonden. Eindelijk verlieten we het groot stedelijk bebouwde gebied en liepen langs een mooie vliet richting Benthuizen. Hier bij de molen en oudheidkamer koffie gedronken met een koekje.
Er stond ook een heerlijk zelf gebakken cake op tafel, echter ongesneden.
De dame, beheerder van de oudheidkamer  nam ons op en had waarschijnljk het vermoeden dat als zij deze cake zou snijden en hem terug op tafel zou zetten, wij deze zonder blikken of blozen zouden verorberen...  De cake verdween naar een klein achterkamertje, wij namen nog maar een boterham...
Tijdens de koffie kregen wij een leuke geschiedenisles over de molen en het ontstaan van de oudheidkamer.
Na een korte rondgang door molen en kamer maar weer op pad. De cake bleef onaangeroerd.....
We liepen richting Bodegraven,een wat eentonig landschap zo door het groene hart.  Wederom langs een vliet, Veel zwanen, witte en zwarte met jongen. Prachtig om te zien, vanaf Bodegraven richting Woerden, onze eindbestemming voor deze dag. na zo'n 61 kilometer zat de eerste etappe er op.
Zondag weer allemaal present op station Woerden, we hadden vandaag ook gezelschap van Wilma gekregen, tevens zou er nog iemand mee lopen, Jean-Pierre. De klok tikte door, 09.30, geen Jean-Pierre, 10.00, geen Jean-Pierre, om 10.15 vonden we het wel mooi en gingen op pad. De les geleerd dat het uitwisselen van telefoonnummers toch best wel handig kan zijn!
Een warme dag zou het worden.De einbestemming voor vandaag was Baarn. Een etappe waarover niet veel valt te melden. Gelukkig wel een verandering in het landschap.  Via Harmelen, Maarssen, Fort aan de Klop richting Groenekan.
Een gehucht waar ik in mijn jonge jaren wat vertoeft heb, wil er liever met een zeer grote boog omheen..Bram is streng, we volgen dus de route. Wilma heeft aan het eind van de middag een afspraak en gaat alleen verder. Wij vervolgen onze weg vanaf Groenekan via Maartensdijk en Hollandse Rading richting Laage Vuursche.
Bekend gebied, hier hebben we al eens een kleine 20 kilometer rondjes gelopen in het kader van ons Willibrordus avontuur eerder dit jaar. Nu liepen we wel goed. Weer langs Paleis Soestdijk en op richting station Baarn. Na een goeie 48 kilometr was dit een prima gevuld weekend. Ik was blij dat deze dag voor wat betreft het lopen tot een eind was gekomen,Ik had erg veel last van de hitte gehad vandaag.
Zaterdagmorgen weer vroeg in de trein naar Baarn. Erwin, Wilma en Bram kwamen ook ruim op tijd aan. Na ons gereed gemaakt te hebben weer op pad. Het was qua temperatuur een stuk beter dan vorige week.
Vandaag stond Baarn-Barneveld op het programma, ik was benieuwd.
Richting Soest, vanaf Soest richting Den-Dolder, bekend van sausfabrikant 'Remia' een groot concern, ooit begonnen als zeepfabriek de Duif. Het is maar dat u het weet.
Ook de grote hoeveelheid Psychiatrische opvanghuizen en jeugdinrichting Den Engh zetten Den Dolder op de kaart.
Na Zeist richting De Utrechtse Heuvelrug (ontstaan in de voorlaatste Ijstijd) en Gelderse valei. Mooie gebieden en landschappen, koffie gedronken bij de piramaide van Austerlitz.
Via Den Treek, Leusden Zuid richting Woudenberg, volgens veel inwoners van dit dorp het middelpunt van Nederland.
Veel hebben wij deze dag niet fout gelopen, hier en daar een klein stukje.Na Leusden Zuid, via de Glind richting onze eindbestemming voor vandaag, Barneveld. Na bijna 53 kilometer hier op het station afscheid genomen van Wilma, Bram en Erwin.  Ik had een B&B geregeld, vond dat wel zo relaxd. Even naar de AH en op zoek naar mijn onderkomen.
Na samen met mijn vriendin die 's-avonds vanuit Rotterdam was gekomen het nachtleven van Barneveld te hebben beleeft heerlijk naar bed.
De vogende morgen geen gehaast naar een smerig station in Rotterdam, heerlijk uitgeslapen. Na een prima Barnevelds ontbijt richting  station. Hier trof ik even later Bram en Erwin, Wilma was er niet vandaag.
Ik dacht op een gegeven moment. Dit zal wel een vreemd tafreel zijn, drie mannen die zich deels staan om te kleden op straat voor het station van Barneveld. Nu weet ik dat hardlopers er soms vreemd uitgedost kunnen uitzien. Maar het kan altijd nog vreemder. Wij waren getuige van colonne die richting de kerk liep, uitgedost in de voor ons meest vreemde creatie's, van jong tot oud. Maar wat zou het, wij gingen op pad.
Over een zeer mooie krokelende weg van Barneveld naar Kootwijkerbroek. Mooie echt Nederlandse plaatjes, typische boerderijen en landerijen. Het was overal doodstil, we konden wel met zijn drieen naast elkaar lopen. Geen auto op de weg, iedereen zat werkelijk in de kerk. Wat een rust... In Kootwijkerbroek ( een dorp dat is ontstaan nadat inwoners van kootwijk de slechte landbouwgronden gingen ontginnen) aangekomen de weg vervolgd richting Kootwijk, hier wederom koffie met gebak. Na Kootwijk verlieten wij de bebouwde kom en liepen over mooie bospaden richting Hoog-Soeren.Bij het gehucht Assel kwamen wij op het parkoers van de midwintermarathon en een etappe van de hardloopvierdaagse. Mooie bossen afgewisseld met grote glooiende heidevlakten. Ja, Nederland is op sommige plaatsen echt schitterend. Deels langs de grootste levende suifzandvlakte van Europa (Kootwijkerzand) ging het nu richting Apeldoorn, hier eindigden wij na een kleine 190 kilometer onze Koninklijke weg. De etappeafstand kwam vandaag op 37,9 kilometer.
Een weg welke mij zeker qua schoonheid, met name de twee laatste etappes zal bijblijven als een mooie afwisselende loop.
Bram en Erwin wil ik bedanken voor het wijzen van de juist route vanuit het boekje, dat qua afstand enigszins afwijkt met de werkelijk gelopen afstanden. In elke etappe zat wel een afwijking van zo rond de 10%.
Maar dat mocht de pret niet drukken, zoals ook de laatste hoosbui in Apeldoorn tussen Paleis het Loo en het station, waarvoor wij nog net op tijd konden schuilen.
Wilma bedankt voor haar gezelschap.
Volgende week lopen we de twee eerste etappes van het Willibrorduspad, nu van Zuid naar Noord. Deze etappes heb ikzelf nog niet gelopen, kijk er dus enorm naar uit.

Wim de Kwant

 
 
[ top pagina ]