Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
27 okt 2019
Wereldrecord vrouwen van Camille Herron op de 24 uur
26 okt 2019
WK 24 uur over de helft
22 okt 2019
Backyards Ultra's, de nieuwe trend in het ultralopen
21 okt 2019
Uitslagen en wedstrijden weekend 19-20 oktober
Nieuws in 2019
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van April 2009
 
Nederlandse deelnemers goed van start in de Transeurope-footrace.

De eerste 4 van de 64 etappes zitten er op voor de deelnemers aan de Transeurope-footrace, de hardlooptocht van Bari in Zuid-Italië naar de Noordkaap. In de eerste dagen zijn de etappes wat korter, zodat er nu 260 kilometer van de in totaal 4485 kilometer zijn afgelegd. Zoals bekend doen er maar liefst 7 Nederlanders mee: Ria Buiten, Theo Cloosterman, Ubel Dijk, Jenni de Groot, Theo Kuijpers, Jan Nabuurs en Cor Westhuis.

Bij de dames gaat Ria Buiten meedingen om de prijzen. De eerste etappe eindigde ze gedeeld eerste, om dan nu na 4 etappes stevig op de tweede plaats te staan. Jenni de Groot loopt totnutoe samen met Ubel Dijk. Ubel is derde Nederlander bij de mannen met voor hem Cor Westhuis en Jan Nabuurs. Jan staat op dit moment tiende. Helemaal achterin in het veld zoals te verwachten de beide Theos voor wie het uitlopen het enige doel is. Maar inmiddels staan ze al niet meer laatste. Vandaag, woensdag 22 april, was Theo Cloosterman jarig en is er voor hem gezongen.

Het parcours waarover gelopen wordt is uitgezet door Joachim Barthelmann, zelf ultraloper. Omdat het parcours van noord zuid loopt met niet teveel omwegen wordt veel langs drukke wegen gelopen. Er wordt overnacht op campings en in sporthallen. Eten voor zon groep van 100 man (lopers en begeleiders) verzorgen levert nog wel eens wat problemen op. Ook de overnachtingsplekken wisselen sterk.

De vrouw van Theo Cloosterman, Annemieke, is mee als begeleidster. Hieronder staat haar verslag van de derde etappe wat een goed beeld geeft van de wedstrijd:

Het was een hectische dag vandaag. Dacht ik gisteren dat het druk verkeer was, vandaag was nog veel erger. Voor mijn gevoel liepen ze op een autosnelweg. En de meeste verzorgingsposten waren ook aan die drukke wegen.
Wij hadden gelukkig een iets ruimere plaats vandaag. Was ook wel nodig want het was een drukte van jewelste. Veel verkeer, mensen die stopten om te vragen wat er gaande was, mensen om te helpen en lopers natuurlijk. Die waren boven verwachting snel bij de derde post (waar ik tot nu toe elke keer sta, is op zon 27 km) want het gaat wel goed allemaal tot nu toe.

Maar er waren wel problemen met de politie. Die vinden het denk ik ook allemaal wat raar. Meestal zijn ze heel behulpzaam en toegeeflijk, maar vandaag was er een die nogal moeilijk deed en zelfs dreigde om alles stop te zetten. De lopers moesten plotseling aan de andere kant van de weg gaan lopen en er moest iemand bij blijven met het oversteken. Dat deden Anneke en Harmien, twee fietsers die de hele tocht meefietsen met Jennie de Groot en Cor Westhuis.

En na die zware tocht langs die drukke wegen moesten ze ook nog onder een tunnel door met een enorme hoeveelheid water. Het was gelukkig niet meer zo ver na de finish, maar ze kwamen uiteindelijk allemaal aan met heel natte voeten. Sommigen hadden zelf de schoenen uitgetrokken en waren op sokken door het water gegaan.

Maar uiteindelijk kwam toch iedereen op de plaats van bestemming aan. Een plaats van bestemming die de moeite toch wel waard is. Een camping aan zee waar we eigenlijk in de tent zouden moeten slapen. Maar aangezien het nogal hard waaide had Ingo (de organisator) besloten dat we allemaal een huisje kregen.

Dus vanavond slapen we, in plaats van met zon honderd mensen in een hal, met zes mensen in een super de luxe huisje. Met douche, bidet, toilet, voldoende warm water, keukentje met koelkast en gasfornuis (niet dat we dat gebruiken maar toch leuk om te hebben), kasten, kapstok, stoelen, tafel, echte bedden en bovenal een eigen stopcontact. Wat een luxe!

Alleen is nu de internetverbinding wat trager, maar ja, je kunt ook niet alles hebben. Een overdekte eetgelegenheid bijvoorbeeld. Die was er dus ook niet en we moesten dus buiten zitten tijdens het eten. Maar wel met prachtig uitzicht op het water. Want hoewel buiten zitten niet echt aangenaam was met die enorme wind, was het uitzicht op de golven dat wel. Prachtig!

Theo kwam al weer niet als laatste binnen, er waren er nog wel zon 6 na hem geloof ik. Nu ligt hij al weer een tijdje te slapen evenals Peter, een Duitser die de hele weg aflegt op een step. De andere man die ook op de kamer slaapt is nog wat gaan drinken. Ik ben zijn naam kwijt, maar het is iemand uit Beieren die geweldig goed Italiaans spreekt, wat echt al heel vaak van pas is gekomen. Hij staat meestal bij ons op de verzorgingspost, dus dat is wel handig als we weer worden aangesproken, zelf iets moeten vragen of als er problemen zijn.

Wie de race elke dag wil volgen kan op de sites kijken van de wedstrijdorganisatie en de verschillende deelnemers. In het artikel van 18 april, dat hieronder staat gelinkt, is een overzicht gegeven van die sites. Een goede site om mee te beginnen is de site http://footrace.wordpress.com die verzorgd wordt door Annemieke Cloosterman. Op deze site staan links naar de sites van de andere Nederlandse deelnemers, de officiele wedstrijdsite en een Twitter-site van Annemieke waar ze hele korte en actuele berichtjes opzet. Wij van Ultraned zullen regelmatig rapporteren hoe het onze lopers en loopsters vergaat in de Transeurope-footrace. Want het blijft toch een bijzondere prestatie om zon tocht te lopen.

Henri Thunnissen
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]