Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
31 dec 2019
Sri Chinmoy Inspiration Marathon zaterdag 25 januari 2020
28 dec 2019
Trailrunning: samen rennen door de Limburgse heuvels (NRC 6 mei 2019)
27 dec 2019
Eindstand M&U Cup 2019
11 dec 2019
Wat te doen in de Kerstvakantie?
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Maart 2001
 
Het mond- en klauwzeer trekt diepe sporen in onze samenleving. Niet alleen dieren worden van hot naar her gesjouwd, maar we reizen zelf ook heel wat af. Op de website van Atletiek actueel (http://www.atletiekactueel.nl/) staan de afgelastingen van diverse loopevenementen aangekondigd. In een enkel geval stapt men over van een wegwedstrijd naar een loopwedstrijd op de atletiekbaan, zodat de lopers niet door de anders zo inspirerende landerijen lopen. Het MKZ treft iedereen. Daarom adviseren wij om tijdig te informeren hoe de situatie er voor staat. Met al honderden kilometers in de auto constateren dat aldaar de wedstrijd is afgeblazen is niet alleen zinloos; u heeft misschien zelfs zinloos het MKZ verspreid! Als de autoriteiten groen licht geven, betekent dat ook dat u met een gerust hart kunt afreizen, en dat de risico’s goed overwogen zijn.

In Stein moest al het parcours veranderd worden vanwege de aanwezigheid van een kinderboerderij langs het parcours. Op de achtergrond daarom dit jaar geen reetjes aldaar, maar wel een wat avontuurlijker modderpad. De organisatie van Stein heeft in de week voor haar evenement behoorlijk in de knijp gezeten. Gelukkig werd een goed alternatief binnen de beperkte tijd gevonden.

In La Louvière loopt men door een dorpje en langs wat weilanden. In die weilanden staan (nog) geen dieren, dus zal het wel meevallen. Maar toch adviseren wij om voor de afreis nog even polshoogte te nemen. De telefoon van de organisatie gaf vandaag alleen een antwoordapparaat, dus veel informatie over de stand van zaken aldaar hebben we niet.

Texel wordt met de paasdagen bezocht door veel toeristen; toeristen die er naar toe gaan voor te wandelen, fietsen of lekker te hollen en dollen. Texel zit echter een beetje in de rats momenteel, omdat er in de afgelopen periode beesten uit de Pyreneeën geïmporteerd zijn. Vooralsnog kent men op Texel alleen een stukje zorg, maar niemand heeft de glazen bol waarin te lezen staat hoe zich deze crisis in Europa zal ontwikkelen.

Via Atletiek actueel kunt u informatie vinden over Nederlandse atletiekevenementen. Via UltraNED zullen we u informeren over marathons en ultramarathons in Nederland en in de ons omringende landen, zodra wij daar nieuws over te melden hebben. Heeft u nieuws op dit vlak, laat het ons dan weten, zodat wij het weer verder bekend kunnen maken.

Anton Smeets
a.smeets@trouwweb.nl

 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]