Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
19 feb 2020
25e Dirix Zes Uren en 50 km Ultraloop Stein op 1 maart
11 feb 2020
Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
31 dec 2019
Sri Chinmoy Inspiration Marathon zaterdag 25 januari 2020
28 dec 2019
Trailrunning: samen rennen door de Limburgse heuvels (NRC 6 mei 2019)
Nieuws in 2020
* Februari
* 19 feb 2020: 25e Dirix Zes Uren en 50 km Ultraloop Stein op 1 maart
* 11 feb 2020: Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Maart 2001
 
MKZ preventie: De Zestig van Texel NIET op 16 april ’01 !

Summary in English: ‘De 60/120 van Texel’ postponed till a later date in 2001!
To prevent an infection of cattle by Foot & Mouth, many of the nature reserve areas of Texel have been closed by the authorities for tourists, including runners. The crisis team has also given the obligatory advise to the organization to postpone ‘De 60/120 van Texel’ till a much later date in the second half of this year.
We are very sorry for this announcement but we also did not see feasible possibilities for any sensibly alternative route that preserves some of the character of the unique race around Texel. We trust that all entries will try to participate on the new date that will be announced (hopefully) later this week on http://www.UltraNed.org All entries will also be notified by email or letter. Please spread the news around! (Note: tourists and runners are still welcome on Texel with Easter, and large parts of the island are still not closed !)

Maandag 26 maart kreeg Albert Hoven, algeheel coördinator van De Zestig, een telefoontje van het Gemeentehuis Texel: het MRZ-crisisteam had na rijp beraad besloten dat het verstandiger zou zijn om De Zestig van Texel niet op tweede paasdag 16 april door te laten gaan. Na alle overleg achter de schermen in de afgelopen week was de organisatie daar al een beetje op voorbereid, maar toch kwam de stelligheid van het besluit nog een beetje als een verrassing. Temeer omdat Texel (en Noord-Holland) nog steeds vrij van mond- en klauwzeer is, en het Texelse bedrijf, dat recent dieren uit Frankrijk geimporteerd
had, gelukkig ook niet besmet bleek te zijn.
Maar ondertussen worden allerlei natuurgebieden waar schapen lopen afgesloten voor het publiek, waaronder de Mokbaai, de Horsmeertjes (en de Hors), De Nederlanden en De Slufter, de Eierlandse Duinen, etc. Daarmee is de oorspronkelijke route van De Zestig totaal geblokkeerd en heeft nader overleg over een alternatieve route ook geen enkele zin, simpelweg omdat er geen redelijk alternatief te bedenken is. En 60 km of zelfs 120 km op de grasbaan van 400 m of de wielerbaan van 1125 meter is niet een wedstrijd-vorm die in onze ogen nog enige relatie met de Zestig heeft ;-).

De organisatie vergadert donderdagavond over een alternatieve datum, mogelijk een zondag in de loop van de herfst van dit jaar. Want volgend jaar Pasen staat de Jan Knippenberg Memorial weer gepland (Den Helder-Santpoort-Hoek van Holland, 100 en 50 mijlen). Zodra een knoop over de nieuwe datum van De Zestig is doorgehakt, wordt die nieuwe datum hier op UltraNed bekendgemaakt, hopelijk vrijdag. Ook gaan we die vrijdag alle deelnemers een brief sturen, die de Nederlanders dan hopelijk zaterdag in de bus hebben, en de Belgen en de Duitsers begin volgende week. Verder zal getracht worden alle mensen met bekend email adres al eerder in te seinen.

In dat verband heb ik bij deze ook het vriendelijk verzoek aan allen die dit lezen en loopvrienden (m/v) hebben waarvan ze weten dat ze voor Texel ingeschreven hebben maar geen toegang tot internet hebben: alstublieft, licht hen even in met een telefoontje! Zodat ze desgewenst nog hun accommodatie op Texel met de Pasen kunnen afzeggen zonder grote financiële schade. Overigens, (hardlopende) toeristen zijn nog steeds welkom op (grote delen van) Texel ! Dus u hoeft bepaald niet persé uw geplande verblijf af te zeggen, willen we daarmee zeggen.

Ook de organisatie vindt het verdomde jammer dat het nu een rustige Pasen wordt: Piet Bakelaar had al een record-deelname in zijn computer ingevoerd, met al meer dan 600 personen vooringeschreven! En we stonden in de startblokken om deze week het programmablad – met een prachtig kleurenkaft – op te maken en te posten. We hopen dat de meeste ingeschrevenen zich kunnen vinden in de nieuwe datum deze herfst die we op het oog hebben, zodat voor hen De Zestig niet afgelast maar uitgesteld wordt. Dus blijf trainen, en kom dit jaar toch nog naar uw eigen wedstrijd op Texel!

Texel, 27 maart 2001 Martien Baars (woordvoerder De Zestig van Texel)

 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]