Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
27 okt 2019
Wereldrecord vrouwen van Camille Herron op de 24 uur
26 okt 2019
WK 24 uur over de helft
22 okt 2019
Backyards Ultra's, de nieuwe trend in het ultralopen
21 okt 2019
Uitslagen en wedstrijden weekend 19-20 oktober
Nieuws in 2019
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Mei 2009
 
In etappe 27 heeft Jan Nabuurs de zesde plek overgenomen van de Zwitser Martin Wagen. Jan loopt de laatste tijd heel sterk. In etappe 24 had hij helaas de pech dat een leverancierauto bij een bakkerij de wegmarkering afdekte, waardoor hij en een aantal andere lopers 10 kilometer extra liepen. Die pech kan je altijd overkomen.
Op de eerste plek ligt nog steeds Rainer Koch (153.21.49) op inmiddels wat grotere achterstand gevolgd door René Strosny (157.37.06). De Japanner Takasumi Senoo zit René op de hielen (159.42.49). De weg is nog lang, maar zonder blessures lijkt dit wel de top drie te worden. Op de vierde plek ligt Robert Wimmer (170.27.15) die net als Trond Sjavik (175.23.54) en Jan Nabuurs (177.27.16) de laatste dagen goed bezig is.

Cor Westhuis loopt de laatste dagen ook sterk en staat op een twaalfde plaats in het klassement. Omdat hij zo sterk loopt start hij in de late startgroep. Cor kijkt uit naar de langere etappes, want etappes van onder de 70 kilometer zijn eigenlijk te kort voor hem. Over een week maken de lopers alweer de oversteek naar Zweden en in Zweden en Noorwegen volgen een aantal hele lange etappes tot en met 95 kilometer. Cor Westhuis maakt het zijn vrouw Harmien af en toe knap lastig. Zij begeleidt Cor op een gewone damesfiets en dat valt niet altijd mee over bergen en onverharde paden. Wat dat betreft leveren Harmien en Anneke, die Jenni op een racefiets begeleidt, ook een knappe prestatie.

Met Ria Buiten ging het lang niet goed, maar zoals uit onderstaande tekst van haar website blijkt is ze door haar dip heen:

---------------------------------------------------------------------------------------
Ria is door de dip heen

BIDDINGHUIZEN - Vrijdag 15 mei 2009. Het gaat weer goed met Ria. De Shin splint, de blessure waar ze zon last van had, is nagenoeg over. De ernstige vermoeidheid die ontstond doordat ze drie dagen achter elkaar meer dan tachtig kilometer moest wandelen is ook een stuk minder. Ria ziet het weer helemaal zitten.

Ik ga mijn achterstand weer inhalen en ik heb er heel veel zin in, zo liet een opgewekte Ria vandaag weten. Ze komt uit een diep dal, dacht een paar dagen geleden zelfs aan stoppen. Maar het is duidelijk dat ze weer helemaal terug is. Ook het eten gaat weer beter, zodat ze weer wat aan kan sterken.

Om dat te vieren én om een goede nacht te maken, heeft ze voor vannacht een hotelkamer geboekt. Eindelijk weer eens in een echt bed slapen, tussen frisse lakens; ze kijkt er heel erg naar uit. Ook trakteerde ze zichzelf en haar partner Trond Sjåvik op een maaltijd in het restaurant van het hotel.

Rias zus Hillie is vandaag al aangekomen in Duitsland en blijft het hele weekeinde bij Ria. Ze heeft nieuwe schoenen voor Ria meegenomen. Vanavond heeft Ria haar oude schoenen, waarop ze al meer dan tweeduizend kilometer heeft gelopen weggegooid. Morgen nieuwe schoenen en een nieuw begin, na de ernstige terugval die ze vorige week had.

Morgen gaat het van Ebergötzen naar Gebhardshagen, een afstand van 76,5 kilometer door prachtig landschap vol bloeiende bloemen. Ria ziet het weer helemaal zitten.

Op woensdag 20 mei gaat een aantal mensen uit Biddinghuizen bij Ria op bezoek. Heeft u post voor Ria, dan kan dat gestuurd worden naar:
Ria Buiten
Postbus 50
8256 ZH Biddinghuizen.

Uw post voor Ria dient uiterlijk dinsdag 19 mei binnen te zijn. Het doet Ria altijd erg goed iets van het thuisfront te horen.
----------------------------------------------------------------------------

Jenni de Groot, Ubel Dijk en Theo Kuijpers gaan onverstoorbaar door. Jenni ligt nog steeds op een keurige vijfde plaats bij de dames. Ubel is acht-en-twintigste bij de mannen en Theo Kuijpers laatste. Zij hebben er in die 27 dagen inmiddels 1838 kilometer opzitten.

Theo Cloosterman die de eerste 8 etappes meeliep en toen met shin splints uitviel, loopt vanaf etappe 19 weer mee en heeft er in die 17 dagen 1158 kilometer opzitten. Op zijn site staat een mooie foto waarop hij een aantal kinderen een handtekening geeft. In die finishplaats werden ze opgewacht door de dorpsjeugd. Peter Bartel die de TransEurope Footrace met de step aflegt leende zijn step uit en kreeg hem helemaal stuk weer terug. Geen fietsenmaker in het dorp, maar gelukkig werd alles toch opgelost zodat Peter de volgende dag weer door kon steppen op naar de Noordkaap.

Henri Thunnissen
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]