Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
27 okt 2019
Wereldrecord vrouwen van Camille Herron op de 24 uur
26 okt 2019
WK 24 uur over de helft
22 okt 2019
Backyards Ultra's, de nieuwe trend in het ultralopen
21 okt 2019
Uitslagen en wedstrijden weekend 19-20 oktober
Nieuws in 2019
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Mei 2009
 
Jan Nabuurs naar de vijfde plaats.

Jan Nabuurs loopt de laatste dagen sterk en komt telkens bij de besten binnen. Op 17 mei kwam hij als tweede binnen, op 19 mei als derde en op 20 mei weer als tweede. Door zijn sterke lopen en een slechte dag van Trond Sjavik in de etappe van 20 mei is Jan Nabuurs naar de vijfde plaats in het algemeen klassement gestegen. De afstand met de nummer 4 Robert Wimmer is met 7 uur vrij groot. En ook Robert Wimmer die de editie van 2003 won loopt de laatste dagen sterk. In de top 3 neemt Rainer Koch steeds meer afstand. De nummer 2 René Strosny moet voor zijn tweede plek vrezen omdat hij een blessure heeft en het gat met de nummer 3 Takasumi Senoo minimaal is. De voorsprong van Strosny op Jan Nabuurs is op dit moment 19 uur en de laatste dagen verliest Strosny maar weinig tijd. Voor de komende periode ziet het er dus niet naar uit dat Jan nog verder kan stijgen. Maar als hij ook in Zweden zo sterk blijft lopen weet je het maar nooit, want de TransEurope Footrace is nog maar halverwege. En de zwaarste helft komt nog.

Dat is ook het voordeel voor Cor Westhuis die nog steeds op een goede twaalfde plaats ligt. Cor heeft aangegeven beter te zijn in de wat langere etappes en die komen er de komende maand aan. Etappes met een lengte van wel 95 kilometer zullen voor veel lopers problemen geven. Vooral voor de langzamere lopers die er 15 uur over doen. Dan moet je nog eten, douchen en dan blijft er maar weinig tijd over voor slapen. Zware dagen.

Ultra-atlete Ria Buiten moet, op advies van Duitse artsen, stoppen met de Trans Europe Footrace. Dat is zojuist bekend geworden. Eerder vandaag werd al duidelijk dat de vermoeidheid waar Ria de afgelopen dagen mee te kampen had, werd veroorzaakt door bloedarmoede. Artsen in het ziekenhuis van Bad Segeberg constateerden 'ernstige bloedarmoede' en hebben besloten dat Ria niet verder mag lopen. Ziekenhuisopname en bloedtransfusie is nodig. Aan steun ter plaatse is vandaag geen gebrek. Uitgerekend vandaag was een delegatie uit Biddinghuizen, samen met Hand Dijkstra van Omroep Flevoland, naar Duitsland gegaan om Ria te steunen. Met nog ruim 2.200 kilomter te gaan was Ria ongeveer op de helft van de Trans Europe Footrace. Naar de oorzaak van de bloedarmoede wordt gezocht.

Jenni de Groot, die nu op de vierde plaats in het klassement staat, heeft het regelmatig moeilijk maar presteert zoals we van haar gewend zijn zeer regelmatig.

Dat kan ook van Ubel Dijk gezegd worden, die ook aan een sterk optreden bezig is. Ubel heeft me wel eens verteld dat je in zon etappeloop het best in het middendeel van het veld kan lopen. Dan hoef je je niet bezig te houden met de strijd om de eerste plaatsen, maar ben je wel, ook in langere etappes, op tijd binnen zodat je voldoende tijd hebt om te herstellen voordat je de volgende dag weer door moet.

Dat voordeel heeft Theo Kuijpers niet. Theo Kuijpers loopt zoals we gewend zijn bij de laatste lopers maar wel altijd nog ruim binnen de limiet. Zijn wil om de Noordkaap te halen is bewonderenswaardig.

Theo Cloosterman is in de etappe van gisteren uitgestapt vanwege een blessure aan zijn been. Een andere blessure dan waarvoor hij eerder is uitgestapt. In zijn eerste blok liep Theo Cloosterman 511,2 kilometer en in zijn tweede blok liep hij 870,8 kilometer (totaal 1382 km). Theo Cloosterman heeft vandaag in de korte etappe van 44 kilometer weer meegelopen en als dat goed is gegaan stapt hij na de etappe van morgen op de boot naar Göteborg om in Zweden nog zoveeel mogelijk kilometers mee te pikken.

Henri Thunnissen
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]