Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
27 okt 2019
Wereldrecord vrouwen van Camille Herron op de 24 uur
26 okt 2019
WK 24 uur over de helft
22 okt 2019
Backyards Ultra's, de nieuwe trend in het ultralopen
21 okt 2019
Uitslagen en wedstrijden weekend 19-20 oktober
Nieuws in 2019
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Mei 2009
 
Helaas valt er slecht nieuws te melden uit de TransEurope Footrace. Cor Westhuis heeft opgegeven. Cor had al enkele dagen last van een knieblessure. In de etappes van 25 en 26 mei kwam hij buiten de tijdslimiet binnen. Organisator Ingo Schulze gaat soepel om met de tijdslimieten. Als zijn indruk is dat een loper na een aantal dagen weer over zijn dip heen is mag hij/zij mee blijven doen. Een loper als Cor Westhuis haal je natuurlijk ook niet uit de wedstrijd. Cor weet zelf heel goed waar zijn grenzen liggen en helaas kwam hij die grens tegen in de vorm van een blessure. Op Hardloopnieuws vertelt Cor in het artikel "Cor Westhuis stapt uit" wat de blessure precies inhoudt: http://www.dehardloopkrant.com/

Ria Buiten was eerder uitgevallen. Zij moest vanwege ernstige bloedarmoede stoppen. Zij heeft een bloedtransfusie gekregen. Zij is meegereisd naar Zweden en als zij is aangesterkt hoopt zij de laatste 2 weken weer mee te doen om te kunnen finishen op de Noordkaap. Of Cor Westhuis net als Ria Buiten en Theo Cloosterman doorgaat als etappeloper is op dit moment nog niet bekend.

Met Jan Nabuurs gaat het nog steeds uitstekend. Dag na dag loopt hij mee in de top van het klassement en zijn voorsprong op de nummers 6 en 7 Martin Wagen en Trond Sjavik groeit. Het gat met de loper voor hem, Robert Wimmer, wordt iets groter. Wimmer, de winnaar van 2003, komt steeds beter in vorm. Rainer Koch verbaast dag na dag door ongelofelijk sterk te lopen. Hij loopt gemiddeld iets boven de 12 km per uur, ook nu nog na ruim 5 weken! De strijd om de tweede plaats blijft spannend en gaat tussen René Strosny en Takasumi Senoo.

Bij de dames loopt Jenni de Groot nog steeds heel regelmatig en goed. Zij staat in het klassement op de vierde plaats. Ze kent moeilijke momenten maar dat is nauwelijks te zien in haar uitslagen. Ook Ubel Dijk loopt nog steeds heel regelmatig. Hij staat op een vier-en-twintigste plaats bij de heren. Theo Kuijpers leek zijn laatste plaats bij de heren over te kunnen doen aan Shigeru Mitsuhashi, maar deze Japanse loper gaf op.

Op dit moment zijn er nog 50 lopers in de race om de Noordkaap te halen. Daarnaast zijn er elke dag etappelopers. Dit kunnen lopers zijn die een aantal etappes meelopen of lopers zijn zoals Theo Cloosterman die nadat ze zijn uitgevallen na een herstelperiode weer doorgaan. Theo Cloosterman heeft de draad weer opgepakt en loopt zoveel mogelijk etappes mee. Zijn kilometerteller staat inmiddels op 1830 kilometer. De 50 lopers die alle etappes hebben gelopen hebben ruim 2665 kilometer op de teller. De lopers hebben nog 25 dagen met 1820 kilometer voor de boeg.

De ontvangst vandaag in de finishplaats Vansbro was zeer hartelijk. De lopers finishden over een rode loper belegd met berkentakken en bloemen, daarbij toegejuicht door 100 schoolkinderen. De nacht ervoor had de groep minder geluk. In de sporthal was de verlichting gekoppeld aan een bewegingsmelder. En als daar een groep van zon 70 man ligt is er altijd wel iemand die zich even omdraait. Het gevolg laat zich raden!

Henri Thunnissen
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]