Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
27 okt 2019
Wereldrecord vrouwen van Camille Herron op de 24 uur
26 okt 2019
WK 24 uur over de helft
22 okt 2019
Backyards Ultra's, de nieuwe trend in het ultralopen
21 okt 2019
Uitslagen en wedstrijden weekend 19-20 oktober
Nieuws in 2019
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Juni 2009
 
Poolcirkel gepasseerd

Een aantal kilometers voor de finishplaats Jokkmokk passeerden de lopers de Poolcirkel. Na de afgelopen dagen in een heel dunbevolkt gebied te hebben gelopen is Jokkmokk met z’n 3500 inwoners een grote stad. Het nadeel van dat het gebied zo dunbevolkt is, is dat er weinig overnachtingsplekken te vinden zijn. Dat is de reden dat juist in de laatste weken van de TransEurope Footrace een aantal hele lange etappes zitten. Op dinsdag in de langste etappe van Arvidsjaur naar Kabdalis moesten er 95 km worden afgelegd. Er kon overnacht worden in een voormalige school. Huidige en toekomstige scholieren van Kabdalis moeten nu 60 km reizen om bij de lagere school te komen!

Voor Theo Kuijpers was die etappe van 95 km een hele kluif, maar hij kwam in het goede gezelschap van Heike Pawzik keurig op tijd binnen in 15.28. Er werd gegeten in een restaurant 800 meter verderop (met een Duitse kok!), maar voor de late binnenkomers werd het eten meegenomen naar de overnachtingsplek en daar opgewarmd. Theo was om 6.00 uur gestart, om 21.30 binnen, dan snel douchen, eten en om ca 23.00 uur slapen. Daarbij heeft Theo Kuijpers het voordeel dat Jan Nabuurs ook een slaapplek voor hem inricht. De volgende dag om 4.00 uur gaat de wekker weer en, behalve voor de snelle lopers zoals Jan, is de start om 6.00 uur. Gelukkig stond er op woensdag een ‘sprint-etappe’ van ruim 59 km op het programma. Maar donderdag moet er weer een lange etappe van 94 km gelopen worden. Theo heeft het zwaar, maar hij kan zijn tempo nog wel vasthouden.

Jan Nabuurs heeft de afgelopen 2 dagen wat tijd verloren op zijn concurrent Martin Wagen. Jan heeft wat last van zijn linker bovenbeen achter. Dat been zit nu in de tape en Jan kan nu niet voluitgaan. Op de site http://www.janentheo.tk/ staat een mooie foto van Jan die trots zijn getapete been laat zien. Zijn voorsprong op de nummer 6 Wagen is groot (7.45 uur) en hij verliest maar heel weinig tijd. De laatste dagen loopt Trond Sjavik, die zevende in het klassement staat, heel sterk. De eerste plek lijkt Rainer Koch niet meer te kunnen ontgaan. René Strossny en Takasumi Senoo zijn in een verbeten strijd gewikkeld om de tweede plaats. Robert Wimmer heeft zijn jacht op een podiumplaats gestaakt en neemt genoegen met de vierde plaats. Maar ook al zijn het nog maar 11 dagen en ruim 800 km, er kan natuurlijk nog altijd van alles gebeuren.

Ubel Dijk heeft de laatste week iets terrein verloren ten opzichte van de lopers die bij hem in de buurt van het klassement staan. Maar Ubel loopt niet voor een positie in het klassement en hij is elke dag heel ruim op tijd binnen.

In het damesklassement lijkt Hiroko Okiyama zich hersteld te hebben. Haar voorsprong op de nummer 2 Furayama Takako en de nummer 3 Elke Streicher is enorm. Afgezien van een opgave lijkt de overwinning haar niet meer te kunnen ontgaan. De strijd om de tweede plaats is nog wel spannend. Elke Streicher loopt erg sterk de laatste tijd en zorgt voor de nodige druk bij Takako. In de afgelopen week heeft Streicher ruim 4 uur teruggepakt en het verschil is nu nog maar 8 uur.

Jenni de Groot en Cor Westhuis zijn inmiddels terug in Nederland. Hun blessures waren dusdanig ernstig dat verder doorlopen na een rustperiode niet mogelijk was. Voor een goed herstel was het ook verstandiger om naar huis te gaan. Wij wensen Jenni en Cor een goed en snel herstel van hun blessures toe.

Ria Buiten loopt als etappeloper mee. Helaas kan de groep mensen die haar website onderhoudt geen contact met haar krijgen, dus wij hebben geen betrouwbare informatie over haar. Wel bekend is is dat zij in een aantal etappes die zij meeliep als eerste vrouw binnenkwam. Theo Cloosterman is na een serie etappes tijdelijk weer even gestopt in verband met een blessure. De verwachting is dat hij binnenkort weer instapt om nog een aantal etappes mee te lopen.

Zoals het er nu naar uitziet zullen er in de laatste etappe op zondag 21 juni 5 Nederlanders de laatste 45,7 km naar de Noordkaap hardlopend afleggen. Drie daarvan hebben dan de hele route vanaf Bari afgelegd. Een bijna niet voor te stellen prestatie!

Henri Thunnissen
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]