Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
24 feb 2020
Zes Uur van de Haarlemmermeer 2020: 20ste editie op zaterdag 27 juni
23 feb 2020
Belgisch Kampioenschap 24 uur, Baanultra Steenwijk 50-100 km
19 feb 2020
25e Dirix Zes Uren en 50 km Ultraloop Stein op 1 maart
11 feb 2020
Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
Nieuws in 2020
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
* December
* November
* Oktober
* September
* Augustus
* 26 aug 2009: De honderdste van Els
* 24 aug 2009: Ben Mol gaat 600 ste marathon lopen in Soest
* 23 aug 2009: Reactie op ‘de schande van Rijkevorsel’
* 21 aug 2009: RUN Winschoten zonder NK vrouwen?
* 14 aug 2009: Ultraloop Amersfoort 4 oktober
* 14 aug 2009: Marathon van Leens op 21 november
* 8 aug 2009: Laat je niet kennen, kom 'n rondje rennen...
* 3 aug 2009: Ruud Kok wint de Hondsrug Marathon-10 daagse
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Augustus 2009
 
Ben Mol gaat 600 ste marathon lopen in Soest

Ben Mol gaat 11 oktober a.s. zijn 600 ste marathon lopen in Soest, de Peijnenburg Bosmarathon in de prachtige bossen van Laag Hees. Het heeft er lang om gespannen maar het touwtrekken tussen de organisatie van de Budapest marathon en hoofdsponsor Peijnenburg Koek van de marathon in Soest is in het voordeel van de laatste beslecht.
En dat is goed nieuws voor alle loopvrienden van Ben die bij deze van harte uitgenodigd zijn om hem te vergezellen tijdens deze prachtige natuur marathon. Het wordt geen groepsmarathon omdat Ben veel te hard gaat maar er is na afloop wel een groepstoast om Ben te feliciteren. Ben heeft toegezegd geduldig aan de finish op iedereen te wachten. En dat typeert de sportman die hij is.
600 marathons en ultra’s gelopen in een jaar of 18. En daar zaten een paar gemene stukjes bij. Een memorabele prestatie, zeker gezien in het licht van de medische tegenwind die Ben had voordat hij aan deze inmiddels mooie loopcarrière begon.
De Shakespeariaanse uitdrukking “Ik loop, dus ik leef “ gaat niet alleen op voor William maar geldt zeker ook voor Ben en het is hem van harte gegund. Het gerucht dat Ben de laatste tijd wat minder makkelijk loopt kan ik gemakkelijk ontzenuwen. Dat is grote onzin. De waarheid is dat Lies, het meisje van Ben, hem verboden heeft om nog nieuwe loopschoenen te kopen. Zij vindt het mooi geweest. Ben moet dus zo lang mogelijk met zijn oude loopschoenen zien te doen en daarom slaat hij nu af en toe een weekeinde over en loopt hij zo zuinig. Behalve als hij een fotograaf ziet. Dan schakelt hij soepel naar de hoogste versnelling, demarreert met de snelheid van het licht bij zijn concurrenten weg, snijdt hen de pas af, maakt zich zo breed mogelijk, zet zijn charmante zondagse gezicht op om dan precies voor de fotograaf zijn snelheid terug te brengen tot menselijke proporties om te voorkomen dat de foto onscherp wordt. Maar zodra de fotograaf gepasseerd is laat Ben, bescheiden als hij is, collega lopers beleefd voor gaan. Hoogtepunten zijn er teveel om op te noemen en zijn bij zijn loopvrienden genoegzaam bekend. Insiders weten dat Ben ondanks zijn jeugdige tred de helft van zijn wilde haren kwijt is en de ultra’s niet meer allemaal doet. Maar of Lies hem op korte termijn mee krijgt naar de Bingo-avonden in buurthuis De Laatste Halte valt ernstig te betwijfelen. Er is nog een onzinnig gerucht. Sommige van u hebben onder de douche gezien dat Ben een apparaatje onderhuids heeft laten inbrengen. Een pacemaker wordt er gefluisterd. Ook kletskoek. Het is een babyfoon omdat Lies precies wil weten wat hij uitspookt. Ja, Lies is stapelgek op haar Ben. En naast de boost voor zijn gezondheid is Lies misschien wel het mooiste wat de loopsport Ben heeft opgeleverd. Dat maakt het voor Ben ook makkelijker als hij over een jaar of twintig het lopen een beetje gaat afbouwen. Dan kan hij nog vaker bij zijn Lies zijn en dan kan die babyfoon er ook weer uit.
Dan nog even over Peijnenburg. De onderhandelingen tussen het management van Ben en Peijnenburg zijn stevig geweest. En natuurlijk heeft Ben weer aan zijn collega lopers gedacht. Ben’s management heef het voor elkaar gekregen dat de sympathieke directie van Peijnenburg Koek alle personeel terug heeft geroepen van vakantie om de komende 4 weken in ploegendiensten de klok rond speciale Ben Mol Volkoren Peijnenburg Koeken te bakken zodat iedere finisher op de hele marathon deze speciale koek krijgt. En daarmee heb ik dan gelijk het geheime dieet achter het succes van Ben verklapt.
Geachte lopers, tot 11 oktober in Soest. En mocht u een kleine attentie voor Ben mee willen nemen dan doet u Ben het meeste plezier met een paar oude loopschoenen. Maar niet tegen Lies zeggen hoor!

Met sportieve groet van een loopvriend,

Francis Spoelstra.
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]