Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
11 feb 2020
Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
31 dec 2019
Sri Chinmoy Inspiration Marathon zaterdag 25 januari 2020
28 dec 2019
Trailrunning: samen rennen door de Limburgse heuvels (NRC 6 mei 2019)
27 dec 2019
Eindstand M&U Cup 2019
Nieuws in 2020
* Februari
* 11 feb 2020: Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Januari 2002
 
Misschien ben ik bij jullie niet op de goede plaats, maar dan kun je misschien het wel via ultraned publiceren.

Ik vind dat er veel te veel organisaties zitten te klooien met hun datum. Er wordt keurig een jaar van te voren een datum afgesproken en plotseling 3 maand van te voren wordt de datum maar verzet.( HOOFDDORP !!)

Dat men er dan pas achter komt dat in dat weekend ook Rotterdam is vind ik flauwekul, want die datum is al meer dan een jaar van te voren op te vragen!!! En waarom moeten wij dit via ultraned lezen, terwijl de organisatie ons afgelopen jaar dagelijks met E-mail bestookte.

Ook de Lauwerslandmarathon vond het blijkbaar nodig om hun datum te wijzigen. Ps dit is in jullie kalender nog niet aangepast. Ze zijn verplaatst van 1 april naar 13 april.

Ik vraag mij af of de organisatie er wel bij nadenkt, dat vele ultralopers toch bewust ultralopen plant en daar hun training, wedstrijden en werk(lees diensten) op afstemd(diensten regelen)

Nog een vraag: Hoe kun je een 6 uur van Hoofddorp nu in hetzelfde weekend plaanen als de 72 uur van Deventer. Volgens mij hebben deze organisaties toch dezelde doelgroep!!!

Is het misschien een idee om als organisatie voor de tijd eens kontakt met elkaar op te nemen en de wedstrijden op elkaar af te stemmen????

Dit stukje is geschreven door een hardloper, cq organisator van een wedstrijd(leensterlus)
Ook wij moeten als organisatie in overleg met de 4 mijl van groningen, loopciercuit noord, loopcircuit oost en de marathon van Amsterdam onze wedstrijd plannen

J Scheffer

E-mail: scheffer.1@hccnet.nl

- - - 8< - - - - - - - - - - - -

Commentaar van een redactielid:

Allereerst hebben de organisatoren wel degelijk overleg over de kalender; dit gebeurt niet in een regionaal kalenderoverleg van de KNAU, maar op nationaal niveau, waarbij de voormalige werkgroep Ultramarathon (ik geloof dat men het binnen de bond Ultralang noemt) de initiatieven nam. Nu de werkgroep opgeheven wordt is dit natuurlijk een punt van aandacht voor Gerrit van Rotterdam, de nieuwe bondscoach, en is het goed dat de importantie hiervan naar voren gebracht wordt.

Martien Baars heeft overigens heel bewust gestuurd in de agenda om juist tot een consistente kalender te komen waarbij "gewoontes" gehandhaafd worden. Zijn inzet was om in het voorjaar de wedstrijddata te koppelen aan feestdagen, zoals Apeldoorn traditioneel vrijdag na Hemelvaart is. In het najaar een vaste plek op de gewone kalender; bijvoorbeeld Winschoten tweede zaterdag in september.

Juist in die poging om een jarenlang werkende verdeling te creeren is ook het geschuif met Hoofddorp ontstaan. Hoofddorp heeft zich juist gedienstig opgesteld en valt niets te verwijten.

Ik wil graag een ander voorbeeld noemen. Na drie zeer succesvolle edities Fat Ass Fifty Cranendonck in het slotweekeind van het jaar, zijn we naar het eerste weekeind verhuisd zodat de 6 uur baanloop van Epe/Heerde meer ruimte krijgt. Maar nu schuift Schinnen van eind januari naar het eerste weekeind, dus twee 50 kilometers op dezelfde dag op nog geen 50 km van elkaar! Helaas zijn er organisaties die zich niet bij de KNAU hebben aangesloten; niet Martien Baars heeft ze altijd zoveel mogelijk er bij betrokken, maar als er niet mee wordt gedaan houdt het gauw op.

Een ander punt is de 6 uur Hoofddorp en de 72 uur Deventer. Ik vind dat twee heel verschillende evenementen die elkaar zeker niet bijten, zolang Deventer maar heen 6 of 12 uur als bijnummer er bij gaat halen.

Wie verder wilt discusieren, kan reageren naar Scheffer die aanleiding gaf tot dit betoog, naar Martien Baars kalendercoordinator in de voormalige werkgroep en thans nog altijd actief als redactielid van UltraNED, of naar ondergetekende. Als hier een bloeiende discussie uit ontstaat kunnen we ook via forum van UltraNED een openbare discussie opstarten.

Anton Smeets
smeets-pauptit@hetnet.nl
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]