Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
24 feb 2020
Zes Uur van de Haarlemmermeer 2020: 20ste editie op zaterdag 27 juni
23 feb 2020
Belgisch Kampioenschap 24 uur, Baanultra Steenwijk 50-100 km
19 feb 2020
25e Dirix Zes Uren en 50 km Ultraloop Stein op 1 maart
11 feb 2020
Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
Nieuws in 2020
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
* December
* November
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* 27 feb 2010: Plijnaar klaar voor de Atacama Crossing 2010
* 25 feb 2010: Snelwandelaar Harold van Beek
* 18 feb 2010: Marathon- en Ultracup 2010 klaar voor de start
* 18 feb 2010: Boek Marc Papanikitas
* 12 feb 2010: Project Zuiderzeeloop
* 11 feb 2010: André’s Kromme Rijn Marathon
* 11 feb 2010: Sint Valentijn Marathon afgelast !!!
* 1 feb 2010: Nieuwe technische man en site voor de 100 marathonclub
* Januari
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Maart 2010
 
Jaap Vis en Jannet Lange winnen eerste Yours Truly 50K.

Dit jaar een nieuwe ultraloop de Yours Truly 50K , extra ingelast vanwege het uitvallen van de Meent Kerst Marathon in december wegens sneeuw en ijs overlast. Een evenement dat jaarlijks wereldwijd plaatsvindt op de laatste zondag van februari.

Het weer zat niet echt mee tijdens deze eerste editie, op een korte onderbreking miezerde het bijna de gehele wedstrijd. Maar met weinig wind was het toch prima loopweer. Henk Doorten ging snel van start maar kreeg halverwege een inzinking. Jaap Vis liep heel konstant en nam halverwege de leiding over, dankzij een negatieve split wist Jaap zelfs nog binnen de 4 uur te finishen. (25 km in 2:00:32 en 50 km in 3:56:14.) Dankzij een laatste sterke ronde eindigde Henk Doorten als tweede voor Jan Bogaard.
Jannet Lange won bij de dames en Ineke Scheffer werd tweede. Beide dames hadden de dag ervoor nog een marathon bij Veenendaal gelopen, evenals enkele heren.

Natuurlijk gaat dat niet iedereen zo gemakkelijk af, er waren ook lopers die 50 km op dit moment nog aan de zware kant vonden en besloten om zo vroeg in het jaar toch een kortere afstand te lopen. Zeker als de trainingen door de lange sneeuwperiode wat achterop zijn geraakt. Voor iedereen was het toch weer een mooie duurtraining. Iedereen staat in de uitslag met de daadwerkelijk gelopen afstand en tijd.

Volgend jaar doen we het nog een keer, Sint Valentijn valt dan op een maandag, daarom waarschijnlijk geen Sint Valentijn Marathon, maar wel een Yours Truly 50K .

In 2012 organiseren we een Schrikkeldag Marathon voor de datum verzamelaars.

Ronald Kwint.

De volledige uitslagen van de Yours Truly 50K en foto's staan op onze website.
organisatie: DFW Runners
website: http://www.dfwrunners.nl
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]
 

 
 
 
De organisatie voor de JKM draait inmiddels op volle toeren om ervoor te zorgen dat voor de deelnemers op 2/3 april alles tot in de puntjes geregeld is. En die organisatie behelst nogal wat. Zo moest er van maar liefst 16 gemeenten toestemming komen dat de JKM over hun grondgebied mocht worden gehouden. Niet alle gemeenten zijn even snel als het op dit soort zaken aankomt, maar inmiddels zijn de vergunningen rond. Hermy wordt ondersteund door de Marine, wat de nodige voertuigen oplevert waarmee de koers ook over het strand kan worden gevolgd en maar liefst 40 reservisten die op de dag zelf willen helpen. Voor de finish kan gebruik worden gemaakt van de Marinekazerne Erfprins, waar dit jaar ook de snackcorner geopend is. Voeding, drank en medailles wordt allemaal via de Marine aangevraagd. Zonder de ondersteuning door de Marine is de JKM in deze vorm niet te organiseren. Dat is wel iets om eens bij stil te staan.

Maar er wordt door meer mensen meegewerkt aan de organisatie van de JKM. Peter Kamermans neemt de eerste 21 kilometer voor zijn rekening van Vlaardingen naar Hoek van Holland, terwijl Carel Schrama en Rob van Tol bezig zijn met het gedeelte rond de sluizen in IJmuiden. De deelnemers aan de hele JKM krijgen hier een eigen fietser mee, terwijl voor de deelnemers aan de halve JKM voor verkeersregelaars wordt gezorgd. Het startschot voor de halve JKM wordt door niemand minder dan Ron Teunisse gegeven. Het startschot voor de hele zal worden gegeven door een familielid van Jan Knippenberg en iemand van de Marine.

Op verschillende plaatsen wordt aan het strand gewerkt, maar dat zal niet leiden tot onoverkomelijke problemen. Waarschijnlijk moeten de deelnemers aan de hele JKM iets langer over de boulevard van Scheveningen lopen. Volgende week gaat Hermy het parcours helemaal verkennen om een goed overzicht te krijgen van alle eventuele knelpunten.

De teller voor het aantal inschrijvingen staat op dit moment (4 maart) op 18 voor de hele JKM (er zijn 2 lopers afgevallen met blessures) en 38 voor de halve JKM. Er doen naast het estafetteteam van de school ook een aantal teams van de Marine mee (waarschijnlijk 6 teams). Voor de inschrijving aan de hele JKM gelden toelatings eisen, de halve JKM is voor iedereen toegankelijk. De lopers die mee willen doen hebben nog een kleine week de tijd om zich in te schrijven. De inschrijving sluit op zondagavond 7 maart 24:00 uur. Vooral de halve JKM kan nog wel wat deelnemers gebruiken. Dus bedenk je niet en stuur een mailtje naar Hermy Heymann om je aan te melden. Zie voor details de onderstaande link van 29 december 2009 "Inschrijving hele en halve JKM officieel geopend."

Henri Thunnissen

Deelnemers aan de hele JKM (18): John Bouwens, Mik Borsten, Wouter Hamelinck, Ernst Daniel, Luc de Jaeger, Johan Bogaert, Carsten A. Mattejiet, Nitish Zuidema, Ferry van der Ent, Henk Geilen, Henk Doorten, Michael Eilers, Piet Abma, Jan Nabuurs, Geert Stynen, Arie Froberg, Wim Douw en Dik Jagersma.

Deelnemers aan de halve JKM (38): Ruud Fokker, Erwin Borrias, Martin Kampman, Marco Hartman, Oscar Rouwhorst, Andre Boom, Rinus van der Wal, Margot Baars, Sjaak Schipper, Mo Idrissi, Rob van Tol, Jurn Hoeksema, Jan Bogaard, Mark Zwart, Matthijs van Welie , Wilma Dierx, Herman Euverman, Rik van Zwol, Jacob van der Meulen, Paul Kamphuis, Jos Broersen, Nellie van der Made, Hans Jurriaans, Jean-Antoin van de Rijzen, Jacob Visser, Wietze Jonker, Nico van Maarseveen, Jean-Pierre Gendrault, Selim Ilkin, Ron Fokker, Mark Vanden Driessche, Mieke Hekkers, Ed van Beek, Jan Albert Lantink, Hans Hoffs, Jan Suijkerbuijk, Els Annegarn en Petra Domhof. 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]
 

 
NIEUWS van Februari 2010
 
Op zondag 7 maart start in San Pedro de Atacama, Chili, de 6e editie van de Atacama Crossing. Een hardloopwedstrijd over 250 km met volledige bepakking door de droogste woestijn ter wereld: de Atacama. Deze wedstrijd werd door TIME magazine aangemerkt als de nummer 2 van de zwaarste uithoudingsproeven ter wereld.

De wedstrijd maakt deel uit van het 4 deserts circuit. Vier wedstrijden door vier wildernissen op aarde: de Atacamawoestijn Chili, de Gobi woestijn (Mongolië), de Sahara (Egypte) en Antarctica (Zuidpool). Binnenkort komen er nog nieuwe wedstrijden bij in West Australië en Namibië.

Voor hotel Mitland directeur Rob Plijnaar (59) uit Utrecht is het inmiddels zijn 5e race in een ander circuit n.l. de Marathon Grand Slam, 7 ultra marathons op 7 continenten + de Noordpool (omdat er geen continent meer over is).

Na o.a. de Marathon des Sables in 2008 en de Noordpool Marathon in 2009 hoopt Plijnaar dit jaar de continenten Zuid Amerika (Atacama) en Azië (Great Wall marathon) aan het lijstje toe te kunnen voegen.

Quick Facts Atacama Crossing:

- tijdens de editie 2010 doen er 158 atleten mee uit 34 landen.

- Het grootste deel van de deelnemers komt uit Engeland (39), gevolgd door Amerika (34) en Zuid Amerika (14). Uit Nederland is er 1 deelnemer; Rob Plijnaar uit Utrecht.

- 77% van de atleten zijn mannen, 23% vrouwen.

- De jongste deelnemer is Sam Sharrock (18 jaar) uit Engeland, de oudste is Laurence J. Brophy, eveneens uit Engeland. Hij is 78 jaar oud en als hij de race volbrengt is dat een record. Vorig jaar deed hij ook al mee, maar na een zware val moest hij opgeven.

- Tijdens de race dient ieder deelnemer zelf te zorgen voor eten, kleding en overnachtings-spullen. De rugzakken variëren van 10 tot 15 kg. De organisatie zorgt voor het water onderweg, ruim 14.000 liter.

- De Atacama is 15 miljoen jaar oud en 50 maal droger als Death Valley in Californie

- De gehele race speelt zich af op een hoogte tussen 2000 en 3500 meter.

- De dagtemperatuur ligt ergens tussen de 30-40 graden C, de nachttemperatuur rond het vriespunt.

- De Atacama woestijn lijkt het meest op Mars en wordt door de NASA gebruikt voor het testen van Mars voertuigen.

- Ook de Dakar rally kwam in 2010 door de Atacama.

- De meeste deelnemers lopen voor een goed doel. Rob Plijnaar loopt voor de stichting Los Cachorros (opvang straatkinderen in Peru)

- Link: http://www.4deserts.com/atacamacrossing/

Rob Plijnaar


noot redactie: Op de site van Rob Plijnaar zijn mooie foto's te zien van o.a. de North Pole Marathon en de Marathon des Sables: http://www.plijnaar.com
 
[ top pagina ]
 

 
 
 
Op Losse Veter staat een interview van Erwin van Diemen met de ‘nieuwe’ Nederlands kampioen 5 km snelwandelen indoor, afgelopen zaterdag in het Omnisportcentrum in Apeldoorn:
http://www.themazecorporation.net/lv/?p=28349

De complete uitslag is te vinden op de site van Gerrit Tigchelaar (Heemskerk) http://www.tigch.nl/snelwandelen/2010/20100220_uitslag.htm
Die site is een soort Ultraned voor snelwandelaars, met uitslagen van zoveel mogelijk wedstrijden. Op die site zijn ook lijsten met de Nederlandse kampioenen te vinden voor de 20 km, de 50 km en de 5 km indoor (http://www.tigch.nl/snelwandelen/nederlandsekampioenen.htm , bijgewerkt t/m 2006/2007), waaruit blijkt dat Harold van Beek zijn eerste titels al bijna 25 jaar geleden behaalde in 1986 (NK 20 km) en 1987 (NK 5 km indoor) en vanaf 1990 bijna onafgebroken de NK’s heeft gedomineerd. Afgelopen zaterdag was het zijn 41e NK titel in totaal.

Meer informatie over Harold is te vinden op Wikipedia http://nl.wikipedia.org/wiki/Harold_van_Beek
en op http://www.themazecorporation.net/lv/?p=9695

Martien Baars 
 
[ top pagina ]