Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
18 mrt 2019
Participants 2019 of Around Texel 120K
17 mrt 2019
SallandTrail2019
10 mrt 2019
Ultraloop Stein halverwege afgebroken
7 mrt 2019
Uitslag loting Spartathlon 2019
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
* December
* November
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* 29 feb 2012: 19 mei: Ultra Run van Gieten 50 km
* 25 feb 2012: Nog vrijwilligers nodig voor JKM: liefst verkeersregelaars
* 24 feb 2012: Inschrijven Limburgs Zwaarste tot 1 maart nog goedkoper
* 24 feb 2012: Arrangement voor deelname aan de ‘Gran Trail de Peñalara’
* 17 feb 2012: 2011 was een topjaar voor het ultralopen
* 13 feb 2012: Spartathlon bijeenkomst 2012
* 12 feb 2012: Info over een van de Nederlandse Ultraklassiekers: De 6 uur van Stein
* 7 feb 2012: Tussenstand M&U Cup na Apeldoorn
* 6 feb 2012: Eiland Hoppen, Etappeloop over de Waddeneilanden: Nog plaatsen vrij!
* 6 feb 2012: Midwintermarathon 2012
* 3 feb 2012: Eb en vloed tijdens de Jan Knippenberg Memorial op 7 april
* 2 feb 2012: Lustrum voor dé 50 van Assen
* Januari
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Februari 2012
 
Op zaterdag 19 mei vindt in Gieten de tweede Ultra Run van Gieten 50 kilometer plaats. Vorig jaar was de Ultra Run van Gieten een groot succes en waren de deelnemers heel enthousiast over deze nieuwe loop. Alleen het aantal deelnemers viel wel wat tegen. Bij een eerste editie is dat vaak het geval, maar het had ook te maken doordat vorig jaar de Ultra Run van Gieten samenviel met de Eemmeerloop. Dit jaar is voor een datum gekozen waarop geen andere Nederlandse ultraloop wordt georganiseerd. We hopen dan ook dat meer lopers en loopsters de weg naar Gieten zullen weten te vinden. De Ultra Run van Gieten doet ook mee aan de Marathon- en Ultracup, dus ook de lopers van de cup zijn van harte welkom om deel te nemen aan het sportfestijn 'op de flanken van de Drentse Hondsrug'.

Waar in 2011 er één ronde van 50 km werd gelopen, is in 2012 gekozen voor 2 rondes van 25 km. Het is een landschappelijk gezien mooie route. Net als in 2011 is er in 2012 ook weer fietsbegeleiding. Er zijn ook verzorgingsposten en er rijdt een busje met EHBO op het parcours. Op de vernieuwde website http://www.runvangieten.nl/ is al de nodige informatie te lezen. In de komende weken wordt meer tekst en uitleg gegeven. Nog deze week wordt het routekaartje geplaatst.

Wil je overnachten in Gieten om goed uitgerust aan de start te verschijnen? Hotel Braams - op loopafstand van de start - heeft een speciaal arrangement voor ultrarunners.

Inschrijven kan vanaf 1 maart, maar de eerste namen staan al op de lijst. Wil je nog even sfeer proeven van vorig jaar en kippenvel krijgen? Kijk op http://www.youtube.com/watch?v=HT96TdMHmww (helaas lopen beeld en geluid niet parallel). Op Ultraned staat een verslag van Emile Dercksen http://www.ultraned.org/v_item/f5319_2011_05.php en een verslagje van de organisatie http://www.ultraned.org/n_item/f5321.php

Tot ziens in Gieten!

Groeten,

Paul Abrahams,
perschef Run van Gieten
06-25147406
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]
 

 
 
 
Samenvatting: mensen met een geldig certificaat als verkeersregelaar zijn van harte welkom om op zaterdagmorgen 7 april de kanjers van de hele en de halve JKM te leiden: Met name voor het interessante (en imposante) traject in IJmuiden van de Zuiderpier naar de Noorderpier kunnen we nog enthousiastelingen gebruiken.

De voorbereiding voor de JKM op 6/7 april draait op volle toeren. Als organisatieteam proberen we de wedstrijd zo goed mogelijk neer te zetten en dat binnen een beperkt budget. Dat is nog een hele klus maar we hebben er het volste vertrouwen in dat het allemaal gaat lukken. Wel is het ons nog maar eens duidelijk geworden hoe waardevol de inzet van de Koninklijke Marine was in de edities van 2008 en 2010. Doordat de inzet van de KM nu weggevallen is, hebben we veel meer vrijwilligers nodig. Reken er maar op dat er meer vrijwilligers rond zullen lopen dan lopers ;-). Gelukkig was het meestal niet moeilijk om aan vrijwilligers te komen. De naam van Jan Knippenberg en de waarde van de JKM voor het Nederlandse (ultra)lopen was al genoeg om mensen over de streep te trekken. Daar zijn we uiteraard heel blij mee.

In het eerste stuk van Naaldwijk naar Hoek van Holland worden de lopers met fietsers begeleid en staan er op enkele gevaarlijke kruispunten verkeersregelaars. Alle 13 verzorgingsposten worden door vrijwilligers bemand. In het sluizentraject van IJmuiden krijgen de deelnemers aan de hele JKM een begeleidende fietser mee. Voor de halve JKM worden richtingaanwijzers op rustige kruispunten en verkeersregelaars op drukke kruispunten ingezet zodat de lopers van de halve JKM een veilige doorgang hebben. De bagage bus wordt bemand door vrijwilligers en wij als organisatieteam rijden in auto’s langs het parcours. Bij de startlocaties in Naaldwijk en IJmuiden en de finishlocatie in Den Helder lopen nog de nodige helpers rond en is er massage en EHBO. Op het strand staat op een aantal plekken de Reddingsbrigade (inclusief EHBO) paraat.

Toch kunnen wij nog wel wat vrijwilligers gebruiken. Waar wij op dit moment vooral behoefte aan hebben is aan verkeersregelaars. Om verkeersregelaar te mogen zijn moet je een opleiding volgen van circa anderhalf uur. In die opleiding krijg je veel nuttige tips en dankzij de opleiding ben je bij je inzet als verkeersregelaar ook verzekerd. Er worden lesavonden georganiseerd op 8, 19 en 27 maart op het politiebureau in Beverwijk om 20.00 uur. Er zijn ook verkeersregelaars die een aantekening hebben na het volgen van zo’n opleiding en 1 jaar lang verkeersregelaar mogen zijn, die hoeven de opleiding niet te volgen. Wil je ons uit de brand helpen en je inzetten als verkeersregelaar neem dan contact op met Carel Schrama cschrama(at)quicknet.nl of Rob van Tol rob.van.tol(at)hccnet.nl . Overigens is hulp altijd welkom, dus ook als je je op een andere manier wilt inzetten voor de JKM kan je contact opnemen.

De inschrijving verloopt naar wens. Waarschijnlijk doen er ook 3 estafetteteams mee, twee op de 100 mijl en één op de 50 mijl. Nadere info daarover volgt nog. Wat betreft de solo hebben we nu 65 inschrijvingen, waarvan 44 voor de halve JKM en 21 voor de hele JKM. Wat betreft de 100 mijl weten we van 3 lopers (waarvan twee uit de UK) dat hun inschrijving er nog aan komt. Het logistieke maximum voor de 100 mijl ligt op 25 lopers in IJmuiden (qua fietsbegeleiding) dus op een startveld in Naaldwijk van een kleine 30 lopers ;-).

Inschrijven is mogelijk tot 7 maart, dus wacht niet te lang!

Namens de Vrienden van de JKM
Henri Thunnissen


PS Aan de lopers: bij de keuze voor de sportdrank die we gingen aanbieden hebben we ons laten adviseren door een deskundige. De beperking hierbij was dat we hebben gekozen voor een kant en klaar product en niet voor een sportdrank op poederbasis. Dit om onze vrijwilligers bij de verzorgingsposten te ontzien die mogelijk al onder moeilijke omstandigheden uren op het strand moeten staan. De sportdrank van de organisatie wordt AA Drink Pro-Energy (naast water en cola). Deze nieuwe sportdrank van AA bevat het toegevoegde suiker isomaltulose (5%), een suiker die het lichaam gelijkmatig gedurende een langere tijd energie geeft. Deze sportdrank is daarom zeer geschikt om te drinken tijdens een langdurige inspanning. AA Drink Pro-Energy is lang zo zoet niet als de andere AA sportdranken. Je zou al vast kunnen oefenen met AA Drink Pro-Energy dat algemeen verkrijgbaar is (oa bij de JUMBO waar wij het gaan inslaan). Als je liever je eigen sportdrank gebruikt: De organisatie brengt langs alle 13 verzorgingsposten privédrankjes rond dus dan is het zaak om tijdig voldoende bidons te verzamelen en die gevuld in Naaldwijk aan ons te overhandigen. Datzelfde geldt natuurlijk voor de 50 mijl lopers in de Timmerfabriek in Ijmuiden. De route in IJmuiden is iets aangepast vanwege het feit dat de opgebroken Kromhoutstraat niet op tijd voor de Pasen klaar is.

 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]
 

 
 
 
De inschrijving voor Limburgs Zwaarste komt goed op gang. Op dit moment zijn er 28 inschrijvingen voor de 60 km, 28 inschrijvingen voor de 80 km en 37 inschrijvingen voor de 100 km. Dat zijn bij elkaar 93 inschrijvingen, waarmee het totaal aantal richting de 150 deelnemers lijkt te gaan. Op het parcours van Limburgs Zwaarste verdeelt zo’n groep zich snel en komen ook de lopers die van rust houden aan hun trekken. Dat is het voordeel van een parcours van 100 km lang.

Om lopers te stimuleren om zich op tijd op te geven, betalen lopers tot 1 maart een lager bedrag. Voor de 60 km 20 euro, voor de 80 km 25 euro en voor de 100 km 30 euro. Daarna worden de bedragen 5 euro verhoogd en bij inschrijving op de dag zelf met 10 euro. Dus hebben jullie belangstelling om mee te lopen geef je dan zo spoedig mogelijk op. Voor een wedstrijdorganisatie is het wel zo prettig om op tijd een idee te hebben van wat er allemaal moet worden ingekocht en wat voor financiële mogelijkheden er zijn. Voor inschrijving zie de site http://www.funrunner-heerlen.nl/funrunnerlopen2012/pagina11.html

De routes blijven hetzelfde als in 2011, behalve dat Willem op dit moment bezig is om voor de 60 en 80 km de route vanaf de verzorgingspost bij de Eysserbosweg richting de finish zo aan te passen dat er meer onverhard parcours in komt. Het is nog niet 100% zeker of dit lukt, maar het zou een verbetering zijn. Voor de rest is het parcours eigenlijk al optimaal. Met hier en daar een makkelijker stuk er in verwerkt, die door Willem herstelstukken worden genoemd. Als je met zo’n ‘makkelijk’ stuk bezig ben weet je dat je daarna weer aan de bak moet. Want zwaar is het parcours zeker, echt een uitdaging. De toekenning van de UTMB kwalificatiepunten is zeker niet ten onrechte…

Als voorbereiding op Limburgs Zwaarste wordt 2 keer een helft gelopen, Limburgs Halfzwaarste. De eerste helft van Heerlen naar ’t Hijgend Hert, met het mooie rondje door Epen, is op 18 februari gelopen. Joppe Boon liep mee en deed daar verslag over op Ultraned. De tweede helft wordt op 17 maart gelopen. Op de site van Willem zijn mooie foto’s te zien van de loop van 18 februari http://www.funrunner-heerlen.nl/funrunnerlopen2012/pagina78.html

Net als vorige jaren is het mogelijk om voorafgaande aan Limburgs Zwaarste te overnachten. Dit jaar is daarvoor het NIVON huis in Heerlen gekozen (Valkenburgerweg 72), waar in mooie 4- en 6-persoonskamers kan worden geslapen voor een bedrag van 22 euro en dat is inclusief een ontbijt. Er is voor maximaal 45 personen plaats. Het NIVON huis ligt 1500 meter vanaf het station en er is een bushalte voor het huis. De afstand van het NIVON huis naar de start is circa 4 kilometer. In principe kan vervoer naar de start geen probleem zijn, dat moet onderling te regelen zijn. Maar als dat echt niet lukt kan ook vervoer naar de start geregeld worden. Lopers die van zaterdag op zondag willen blijven in het NIVON huis moeten dit zelf regelen. De prijs is dan 20 euro zonder ontbijt. Het NIVON huis heeft een grote keuken waar ook gekookt kan worden.


Henri Thunnissen
namens Willem en Annemarie
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]
 

 
 
 
Robert Nieuwland eindigde afgelopen WC Trail in Connemara individueel als twintigste en vormde samen met Michel Buijck en Pieter Mans het Nederlands team dat negende werd. Robert woont in Spanje en heeft een bedrijfje, Madrid Trailrunning, dat hardloopvakanties aanbiedt. Voor de ‘Gran Trail de Peñalara’ heeft Robert Nieuwland een speciaal arrangement samengesteld. Nu is Ultraned geen site voor de commercie, maar aan de andere kant biedt Robert Nederlandse lopers een makkelijke manier om aan een Spaanse trail mee te doen. Voor veel Nederlandse lopers is het meelopen in een Spaanse trail toch een heel avontuur. Daarom wil Ultraned bij uitzondering meewerken aan het bekend maken van dit initiatief bij Belgische en Nederlandse lopers. Waarbij we er van uitgaan dat onze Vlaamse loopvrienden ook kunnen gebruikmaken van de mogelijkheden die Robert biedt.

Madrid Trailrunning heeft de optie gekregen om inschrijvingen te bewaren voor Nederlandse belangstellenden in de derde editie van de immens populaire ‘Gran Trail de Peñalara’ (Madrid). Dit is geen overbodige luxe, aangezien de rugnummers dit jaar sneller dan ooit verkocht worden. Misschien heeft het te maken met het feit dat er nu drie UTMB-punten te verdienen zijn met de langste afstand (110km en ruim vijfduizend hoogtemeters)... Of wellicht is het het succes van de vorige twee edities… Feit is dat de 60km-variant binnen enkele dagen was uitverkocht. Om die reden heeft de organisatie van de race, die aanstaande 23 en 24 juni plaatsvindt, nog vijftig extra rugnummers voor die afstand vrijgegeven. Voor de 80km- en 110km-versies zijn nog beperkt inschrijvingen beschikbaar en ook dáárvoor kan Madrid Trailrunning rugnummers bewaren. Desondanks heeft de organisatie logischerwijs wél verzocht zo snel mogelijk deelname kenbaar te maken.

Op nog geen uur afstand van één van de populairste steden van Europa kun je onbezorgd deelnemen aan een ongelooflijk mooie trail. Madrid Trailrunning organiseert een reis naar deze ultra trail en draagt zorg voor alles: van ophalen van het vliegveld tot het verzorgen van twee trails om het terrein te verkennen, het inschrijven in de race, vermaak in Madrid en meer. Het is inmiddels de derde editie van deze allereerste ‘ultra’ in de ‘Sierra de Guadarrama’.

De 'Gran Trail de Peñalara' (GTP) is de eerste ultra trail in de ‘Sierra de Guadarrama’. Sinds de eerste editie van 2010 is de organisatie in staat geweest om het succes van het evenement voort te zetten. Wie deelneemt aan de GTP (en finisht) zal meer van de schoonheid van de siërra gezien hebben dan de meeste Madrilenen ooit zullen zien!

Het parcours loopt langs bergpaden die een groot deel van de ‘Sierra de Guadarrama’ doorlopen. Start en finish zijn gelegen in het dorp van Navacerrada. De pieken in het parcours zijn ‘La Maliciosa’ (2.227 m) en ‘Peñalara’ (2.429 m). Bergpassen zijn ‘Piornal’ (2.074 m), ‘Las Vacas’ (1.888 m), ‘Dehesilla’ (1.458 m), ‘Morcuera’ (1.777 m), ‘Reventón’ (2.037 m), ‘Fuenfría’ (1.792 m) en ten slotte ‘Navacerrada’ (1.862 m). Valleien zijn ook natuurlijk ook van de partij, zoals de prachtige ‘La Barranca’, ‘Manzanares’, ‘Lozoya’, ‘Valsaín’ en ‘Eresma’. De race doorkruist ook meerdere beschermde gebieden, zoals ‘Parque Regional de la Cuenca Alta del Manzanares’, ‘Parque Natural de Peñalara’ en ‘Centro Montes y Aserradero de Valsaín’.

Als bijkomstigheid van de editie van 2012 kan vermeld worden dat er 3 punten te behalen zijn voor de Ultra Trail du Mont Blanc (2013).

Voor informatie en opgave voor het arrangement:
Robert Nieuwland
T: +34 647 20 60 32
E: run@madrisightrunning.com
W: http://www.madridtrailrunning.com/
Fb: http://www.facebook.com/madrid.sightrunning
Tw: twitter.com/MadSightrunning
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]