Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Nieuws actueel
24 feb 2020
Zes Uur van de Haarlemmermeer 2020: 20ste editie op zaterdag 27 juni
23 feb 2020
Belgisch Kampioenschap 24 uur, Baanultra Steenwijk 50-100 km
19 feb 2020
25e Dirix Zes Uren en 50 km Ultraloop Stein op 1 maart
11 feb 2020
Zestig van Texel ontloopt de Paasdrukte van 2021
Nieuws in 2020
Nieuws in 2019
Nieuws in 2018
Nieuws in 2017
Nieuws in 2016
Nieuws in 2015
Nieuws in 2014
Nieuws in 2013
Nieuws in 2012
Nieuws in 2011
Nieuws in 2010
Nieuws in 2009
Nieuws in 2008
Nieuws in 2007
Nieuws in 2006
Nieuws in 2005
Nieuws in 2004
Nieuws in 2003
Nieuws in 2002
* December
* November
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* 25 feb 2002: Jan Knippenberg Memorial 2002
* 25 feb 2002: Stand Limburg Trofee
* 25 feb 2002: Ultrakort
* 22 feb 2002: Internationale ontwikkeling 6 uur
* 22 feb 2002: Uitslag 6 uur indoor Moskou
* 18 feb 2002: Vooruitblik naar zondag 3 maart
* 17 feb 2002: Inschrijvingen 6 uur van Stein
* 15 feb 2002: Definitieve uitslag Zolder 50 km
* 15 feb 2002: Doorkomsttijden 50km Zolder
* 15 feb 2002: Doorkomsttijden 50km Zolder
* 13 feb 2002: WBP 6 hours
* 11 feb 2002: Toch WK 100km 2002 in Torhout
* 10 feb 2002: Friese Elfsteden Ultra
* 9 feb 2002: Stand Ultracup na 50 km van Zolder
* 9 feb 2002: 50 km van Zolder (BEL) 9/2
* 6 feb 2002: Wedstrijddirecteur Torhout strijdvaardig
* 6 feb 2002: Voorinschrijvingen 50km van Zolder afgesloten
* 6 feb 2002: Verslag NL-ultra-bijeenkomst 26 januari
* 5 feb 2002: Geen WK 100km in Torhout !
* 3 feb 2002: Website Ultramarathon World terug on line
* 2 feb 2002: De kilometer-index van Baars
* 1 feb 2002: Stand van zaken JKM per 1 februari
* Januari
Nieuws in 2001
Nieuws in 2000
Nieuws in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
NIEUWS van Maart 2002
 
De Spelen zijn voorbij. Ja Spelen met een hoofdletter es, want zo ga je met hare majesteit van de evenementen om. Maar het zijn en blijven winterspelen, en dan komt bij mij die hoofdletter wee absoluut niet er uit. Wie ben ik om als Nederlander geboeid te kijken naar de schaatsnummers. Overigens dat geboeid viel vaak tegen. Een 500 meter waarin eindeloze dweilpauzes zaten boeien niet echt. Typisch Amerikaans denk ik dan. Ik kan mij dan nog herinneren dat Ria Stalman verslag mocht doen voor Eurosport van een of andere grand prix wedstrijd atletiek in de USA. Dat land moet dan een voorbeeld zijn voor de wereld met “flitsende” sport. Ria moest haar uiterste best doen om de kijker bezig te houden met te vertellen hoe hard het gras groeide. Kortom dezelfde eindeloze pauzes als ook afgelopen weken. Op de bank val je dan in slaap als Europeaan. Sorry Nederlandse jongens en meisjes die zoveel medailles bij elkaar hebben geraapt.

Ja, België heeft Jacques Rogge en wij de sporters. In de atletiek is dat vaak anders, en dat zou toch de moedersport van alle sporten moeten zijn. Ik weet niet wat vadertje Rogge voor ons in petto heeft, maar hij heeft overduidelijk een of andere agenda op zak. Het mes moet er in. Genoeg van de ene op de andere dwaze sport die via de achterdeur van demonstratiesport vervolgens Olympisch wordt. Goed natuurlijk voor de Nederlanders, want daar tel je pas mee als je wereldwijd bij de beste acht hoort en als zodanig op Olympisch niveau weet te scoren. Of je nu met een plank gaat skiën over een met sneeuw aangelegd eierhort waar amper een dwaas voor te vinden is, via de achterdeur meteen op de voormat staat met vrouwenbobslee of gewoon als een juffermans een enigszins serieuze sport als shorttracken beoefend; het blijft in de schaduw staan van die takken van de atletiek die historisch diep geworteld zijn maar nog altijd niet Olympisch zijn. Niet alleen Nederland, maar zeker ook de Belgen, hebben een traditie op het gebied van de ultramarathon. Zou Rogge dan toch die kant op willen? Ruimte voor duursport, die sporten die juist in de continenten als Europa, Afrika en Australië goed verkopen via de televisie?

Laten we wel zijn. Shorttrack schaatsen is oefening op een ijshockey-ijsveldje en geen doel op zich. Wel Olympisch. Lieve goden van de Olympus waar heeft de eenentwintigste eeuw die terreur aan verdient? Media als teevee? Kunt u zien wat er gebeurt terwijl de baan met een paar trainingspilonnen is afgezet. Blijft ieder binnen de baan en wordt een wereldrecord wel erkend. Alleen al de gedachte van records bij shorttrack, dan schieten je de tranen in de ogen, en dan ook nog eens Olympische helden. Wat dan als de gedoodverfde favoriet onderuit gaat, vervolgens in diezelfde finale nog eens drie kopschaatsers onderuit gaan die een veteraan gelost hebben, zodat uiteindelijk de geloste verliezer goud haalt. Overigens een verliezer die op even zo miraculeuze wijze al in de finale was beland. Moet het Nederlands belastinggeld dus naar dat soort sporten: gokken zoals in het casino, want dat brengt geld in het laatje van vadertje staat? De illusie hoog houden dat je niet goed hoeft te zijn, maar met wat geluk heel hoog kunt eindigen, zodat we allemaal in een droom kunnen blijven geloven. Wij Europeanen zijn daar toch te nuchter voor. Van ons moet toch de bezinning komen dat een Spartathlon meer toevoegt. Daarom ben ik benieuwd naar de werkelijke Olympische agenda van Rogge. Ik heb hoop, maar nog geen vertrouwen in de Olympische toekomst.

Laat mij nog even verder zeuren, en ook de atletiek niet zonder weerwoord ophemelen. Wat vertelt ons een titel als koning of koningin van de Spelen. Ja, ik ga weer in de hoofdletter, want ik heb het nog altijd hoog staan. Rogge zegt nog niet waar hij naar toe wil, maar ik kan me haast niet anders voor stellen dan dat hij en ik op eenzelfde golflengte zitten, ook al hebben we nooit contact met elkaar gehad.

Twee drie keer goud of zelfs nog meer tijdens één en dezelfde Olympische Spelen, dat betekent toch niets anders dan “nog meer van hetzelfde”. Een kampioen marathon is voor mij honderd keer meer waard dan een kampioen 100 meter. Waarom? Als de 100 meter kampioen faalt heeft hij of zij nog een zekere kans om op de 200 meter, verspringen, of de estafette te scoren. Altijd kat in het bakkie dus om thuis te komen met de mededeling NOC*NSF laat de geldkraan maar open want ik was bij de beste acht. Op de marathon kun je komen te zwemmen tussen twee groepen; wind tegen.... ja gelul, presteren moet je, maar als het tegen zit kom je wel thuis met niets, zelfs geen toekomstperspectief. Diezelfde marathonner moet wel afrekenen met de top op de halve marathon, de marathon zelf en de 100 kilometer. Nu niet zeggen dat die 100 kilometer nog niets voor stelt. De huidige toppers van de 100 kilometer blijven vaak steken op de marathon, omdat daar zelfs met bescheiden plaatsen meer geld te vangen is, en dus meer toekomstperspectief. Geen behoorlijk prijzengeld, geen subsidie van NOC*NSF, geen niks dus, dus ook geen topsport. Waarom kan eierhortjes skiën of elegant doen in een skipak meer opleveren dan een bloedserieuze sport als de ultramarathon? Waarom kan de 100 meter meer indruk maken dan de historisch zo belangrijke marathon?

Sterker nog, de 100 meter is geen hoofdnummer, dat is en blijft de 200 meter, de stadie, waar je van het ene uiterste naar het andere uiterste van het stadion loopt. In dat opzicht is die traditie bewaard gebleven, los van alle ellende dat juist die 200 meter beïnvloed wordt door baanloting. Los ook van het feit dat de 200 meter niet vanaf het begin Olympisch was, waarmee maar weer eens het historisch besef uit die tijd in twijfel getrokken kan worden. De stadie is het oudste Olympisch nummer, en dan gaan we ver terug, namelijk tot 776 voor Christus. Toen waren Spelen nog spelen, en dus een spel voor de beter bedeelden. Nu bedelen we de flitsende sporter te veel terwijl de televisie zich in alle bochten moet wringen om via slow motion en herhalingen het wedstrijdverloop nog enigszins in beeld te kunnen brengen. Slow motion heeft dus absoluut niets te maken met de klassieke oudheid. De Perzische oorlog, de marathon en dergelijke des te meer. Maar ook de Spartathlon. Want in feite was die marathon maar een zwakke apotheose van een veel indrukwekkendere prestatie die al 490 jaar voor de geboorte van Christus plaats heeft gevonden.

Maar laten we even niet voor eigen parochie blijven preken. Gaan we door met shorttrack, omdat men in de USA en Canada alleen maar ijsveldjes wil aanleggen voor ijshockeyers, en zogenaamde hardrijders op de schaats in de stille uurtjes ook mogen komen rijden. Gaan we zo door en zien we in 2004 tijdens de zomerspelen ook indooratletiek in een hal op een shorttrack van 200 meter overdekt. Of zien we gewoon in dat atletiek een brede sport is waar heel wat andere sporten maar aftreksels van zijn. Gaan en blijven we geld stoppen in dure sporten als bobsleeën die hooguit een goede overwintering zijn voor tienkampers in hun nadagen of soortgelijke sporters, met het risico dat het een of ander goudhaantje via een duur gekochte slee toch over zoveel jaar weer op NOC*NSF subsidie in een of ander aangelegd ijsgeultje in Turijn zijn leven op de waagschaal mag zetten. Wie weet is er een of andere glasheldere verzekeringsmaatschappij die wel brood zien in Spelen met een bobber uit Nederland. Laten we nog maar zwijgen van de hetze over de NOC*NSF sluikreclame op de tribunes. Natuurlijk dat een land met zoveel medailles -een traditie die we al enkele Spelen als Nederland hoog weten te houden- in de picture komt. De Alpenlanders trekken al sinds mensenheugenis hun ski’s uit als ze onder zijn, en laten ons kijkers lezen voor welk merk ze zijn. Sluikreclame? Te veel sportnummers? Te veel kampioenen? Dubieuze sporten? Vragen die ik zelf ook al lange tijd had. Benieuwd welke wind er door de Olympische dorpen van de toekomst gaat waaien.

Voor nu, veel plezier bij het bekijken van de spaarzame televisiebeelden van het EK indooratletiek te Wenen. Voor de echte “die hards” van de ultramarathon zijn er de life verslagen van Stein op UltraNED. Verder slechts één hint: Niet wenen maar Wenen!

Anton Smeets
smeets-pauptit@hetnet.nl

PS. NOC*NSF is niet gekwalificeerd voor de volgende Olympische winterspelen, want bij het landenklassement wist men nipt niet bij de eerste acht te eindigen :-)

 

 
[ top pagina ]
 

 
 
 
Door een technische storing lukt het even niet om een strak uitgelijnd lijstje te produceren. Sorry voor het ongemak.


Msen 1 Bogar, Janos HON
Msen 2 Hostens, Ivan Handzame BEL
Msen 3 Nabuurs, Jan Stevensbeek NED
Msen 4 Ruiter de, Edward Groningen NED
M40 5 Taelman, Lucien Oostrozebeke BEL
M45 6 Epskamp, Wim Hoofddorp NED
M45 7 Kalinkov, Wladzimir Gomel BLR
M50 8 Heukemes, Achim Gräfenberg GER
M50 9 Lindemann, Rainer Cramme GER
Msen 10 Andrick, Guido Wermelskirchen GER
Msen 11 Becker, Ralf Waldalgesheim GER
Msen 12 Beffort, Marc Kraainem BEL
Msen 13 Beine, Jörg Bad Oeynhousen GER
Msen 14 Bolwerk, Carlo Oss NED
Msen 15 Broek op t, Ralf Stein NED
Msen 16 Daele van, Rudy Sint-Niklaas BEL
Msen 17 Debener, Martin Geldern GER
Msen 18 Dhooge, Chris Zaffelare BEL
Msen 19 Doorten, H Assen NED
Msen 20 Drenth, Wicher Maasbracht NED
Msen 21 Drilling, Carsten Bern SWI
Msen 22 Engel, Jörg Friedberg GER
Msen 23 Froonhoff, Rob Amersfoort NED
Msen 24 Gable, Jürgen Zweibrücken GER
Msen 25 Heuser, Robert Reichshof-Mittelagg GER
Msen 26 Hoek van den, Rob Breda NED
Msen 27 Huntjens, Pedro Urmond NED
Msen 28 Jablonski, Andreas Issum GER
Msen 29 Jakobs, Ruud Siebengewald NED
Msen 30 Johannes, Horst Hilden GER
Msen 31 Keuer, Gerd Köln GER
M60 32 Knab, Ulli Troisdorf GER
Msen 33 Klock, Patrick Antwerpen BEL
Msen 34 Krakus, Johannes-Robert Aachen GER
Msen 35 Leenen van, Cees Heemskerk NED
Msen 36 Lemmens, John Elsloo NED
Msen 37 Lenaerts, Edwin Genk BEL
Msen 38 Ludden, Peter Essen GER
Msen 39 Müller, Markus Solingen GER
Msen 40 Munzlinger, Siegfried Waldalgesheim GER
Msen 41 Oberheim, Ralf Troisdorf GER
Msen 42 Oonk, Jeffry Utrecht NED
Msen 43 Paüken, Ralf Monschau GER
V20 44 Duda, Elke GER
Msen 45 Ponchelet, Alain Flawinne BEL
Msen 46 Raab, Mario Contwig GER
Msen 47 Rademaker, Falco Amsterdam NED
Msen 48 Roberts, Math Sittard NED
Msen 49 Robertson, Alan Herford GER
Msen 50 Rotthues, Jürgen Stadtlohn GER
Msen 51 Rijzen van de,Jean-Antoin Huijbergen NED
Msen 52 Schabhütl, Manfred Wien AUS
Msen 53 Schmitz, Mario Nörvenich GER
Msen 54 Schroers, Michael Viersen GER
Msen 55 Schult, Ingo Erkrath GER
Msen 56 Smit, Guus s-Gravenhage NED
Msen 57 Spirk, Peter Bocholtz NED
Msen 58 Suijkerbuijk, Jan Moerstraten NED
Msen 59 Tieleman, Rob Nieuw Lekkerland NED
Msen 60 Titze, Jürgen Troisdorf-Spich GER
Msen 61 Vanbelle, Ronny Lichtervelde BEL
Msen 62 Velzen van, Hennie Honselersdijk NED
Msen 63 Visschedijk, Johan Utrecht NED
Msen 64 Waldhör, Siegfried Wien AUS
Msen 65 Wallesch, Rene Geesthacht GER
Msen 66 Wasser, Peter Kevelaer GER
Msen 67 Weinand, Andre Weilerswist GER
Msen 68 Willems, André Karl Troisdorf GER
Msen 69 Wouda, Gerben Sittard NED
Msen 70 Zuidema, Peter Utrecht NED
M40 71 Bienemann, Norbert Kevelaer GER
M40 72 Boltjes, Peter Winschoten NED
M40 73 Buske, Joachim Krefeld GER
M40 74 Carmont, Gerald Boulogne FRA
M40 75 Cloosterman, Theo Veldhoven NED
M40 76 Geisen, Gerhard Heddert GER
M40 77 Großheim, Rainer Viersen GER
M40 78 Korczowski, Marek GER
M40 79 Hendrickx, Jack Putte NED
M40 80 Hendriks, Jean Elsloo NED
M40 81 Hentrup, Manfred Telgte GER
M40 82 Houben, Jean Berg a/d Maas NED
M40 83 Ickert, Peter Niederkrüchten GER
M40 84 Kainz, Felix Berlin GER
M40 85 Laputs, Anatoli Minsk BLR
M40 86 Lorenz, Michael Inden GER
M40 87 Mandelartz, Johannes Aachen GER
M40 88 Marse, Jules Hilvarenbeek NED
M40 89 Meirlaen, Marc Oudenaarde BEL
M40 90 Menzen, Peter Düsseldorf GER
M40 91 Michollek, Wolfgang Köln GER
M40 92 Moyson, Renaat Merchtem BEL
M40 93 Nießen, Thomas Eschweiler GER
M40 94 Nuijts, Hans Almere NED
M40 95 Wiegandt, Holger Duisburg GER
M40 96 Peeters, Peter Esbeek NED
M40 97 Proost, Jos Almere NED
M40 98 Reijngoudt, Rinus Terneuzen NED
M40 99 Rudnick, Achim Düren GER
M40 100 Rupp, Hans-Jürgen Waldalgesheim GER
M40 101 Schepers, Leon Stein NED
M40 102 Schmidt, Jürgen Eschweiler GER
M40 103 Siarhei, Mjalik Bobruisk BLR
M40 104 Steyger, Rob Zaandam NED
M40 105 Verboort, Jos Elsloo NED
M40 106 Welzel, Ulrich München GER
M45 107 Arends, Henk Oudepekela NED
M45 108 Bakker, Ron Almere NED
M45 109 Becker, Karl-Heinz Dorsten GER
M45 110 Beek van de, Carrie Aarle-Rixtel NED
M45 111 Boven van, Eddy Berlare BEL
M45 112 Braun, Wolfgang Simmerath GER
M45 113 Buteneers, Joseph Linter BEL
M45 114 Dijk, Ubel Drachten NED
V20 115 Gedig, Kerstin Duisburg GER
M45 116 Dijkgraaf, Jan Willem Epe NED
M45 117 Epskamp, Ton Amstelveen NED
M45 118 Euverman, Herman Zwolle NED
M45 119 Faber, John Breukelen NED
M45 120 Frings, Josef Wassenberg GER
M45 121 Fritz, Michael Viersen GER
M45 122 Geens, Benny Herenthout BEL
M45 123 Gulikers, Wijnand Geleen NED
M45 124 Hamacher, Hans-Winand Inden GER
M45 125 Haude, Günther Holzminden GER
M45 126 Hendriks, Tom Hoofddorp NED
M45 127 Heijenk, Wim Monnickendam NED
M45 128 Leipner, Eugen Marburg GER
M45 129 Heymann, Hermy Veenendaal NED
M45 130 Hoek van der, Cor Brummen NED
M45 131 Hottas, Christian Hamburg GER
M45 132 Knoblich, Dieter Menden GER
M45 133 Linde van de, Jan Oostburg NED
M45 134 Lips, Loek Breda NED
M45 135 Metternich, Heinz-Jürgen Kevelaer GER
M45 136 Moors, Hubert Viersen GER
M45 137 Mütze, Willem Heerlen NED
M45 138 Oleff, Walter Düren GER
M45 139 Peschel, Werner Telgte GER
M45 140 Pinxt, Servé Maastricht NED
M45 141 Pols, Simon Duivendrecht NED
M45 142 Roll, Jasper Winschoten NED
M45 143 Schödel, Wolfgang Erkrath GER
M45 144 Schütte, Heinrich Nordstemmen GER
M45 145 Schwandrau, Roman Schillingen GER
M45 146 Schwerk, Wolfgang Solingen GER
M45 147 Sipers, Henk Maastricht NED
M45 148 Slaaf, Sjoerd Groningen NED
M45 149 Spitzer, Jürgen Solingen GER
M45 150 Streunding, Jan Winschoten NED
M45 151 Suijkerbuijk, Peter Steenbergen NED
M45 152 Tijskens, Rik Heusden-Zolder BEL
M45 153 Völl, Günter Monschau GER
M45 154 Wienands, Guido Kreuzau GER
M45 155 Winkhold-Gallina, Werner Köln GER
M45 156 Zimmermann, Walter Marktheidenfeld GER
M50 157 Beeken, Walther Liedekerke BEL
M50 158 Bodelier, Hein Landgraaf NED
M50 159 Boer de, Lex Avenhorn NED
M50 160 Broersen, Jos Alphen a/d Rijn NED
M50 161 Brummen van, Wim Almere NED
M50 162 Bündgens, Franz Eschweiler GER
M50 163 Dammekens, Wilson Galmaarden BEL
M50 164 Engels, Paul Issum GER
M50 165 Fritsche, Heinz-Günther Wuppertal GER
M50 166 Graf, Karl Goch GER
M50 167 Güdelhöfer, Ernst Bonn GER
M50 168 Hoek van der, Jan St. Annaparochie NED
M50 169 Kellert, Karlheinz Köln GER
M50 170 Maaskant, Jan Baarle-Nassau NED
M50 171 Mauritz, Klaus Dieter Stadtoldendorf GER
M50 172 Meijer, Lammert Almere NED
M50 173 Mol, Ben Hellevoetsluis NED
M50 174 Pfeifer, Jo Stein NED
M50 175 Sande van de, Jack Hilvarenbeek NED
M50 176 Scharrenberg, Ulrich Hilden GER
M50 177 Scholten, Karl-Heinz Kevelaer GER
M50 178 Simankov, Stanislav Minsk BLR
M50 179 Sobrie de, Herman Vorselaar BEL
M50 180 Somers, Jan Gulpen NED
M50 181 Steingaß, Josef Aachen GER
M50 182 Tiggelkamp, Ferdinand Rommerskirchen GER
M50 183 Vanderzanden, Frans Balen BEL
M50 184 Wandt, Harald Bergneustadt GER
M50 185 Wiche, Rob Voorschoten NED
M55 186 Bergevoet, Gerard Huissen NED
M55 187 Berka, Volker Bonn GER
M55 188 Erven, Hubert Mechelen NED
M55 189 Honing, Gijs Blokker NED
M55 190 Hulsmans, Pier Zonhoven BEL
M55 191 Kuijpers, Theo Westerbeek NED
M55 192 Kock, Theo Beek NED
M55 193 Nieuwenhuijse, Hans Amsterdam NED
M55 194 Okkersen, Henry Schimmert NED
M55 195 Pardaens, Leo Pellenberg BEL
M55 196 Pesch, Helmut Eschweiler GER
M55 197 Rinke, Peter Wuppertal GER
M55 198 Woude van der, Cees Nieuw Vennep NED
M60 199 Adamczyk, Viktor München GER
M60 200 Bayer, Martin Nettetal GER
M60 201 Borm, Manfred Goch GER
M60 202 Ganter, Adolf Donaueschingen GER
M60 203 Graef, Horst Neuss GER
M60 204 Hopman, Jos Eindhoven NED
M60 205 Jost, Karl-Heinz Kiel GER
M60 206 Kessenich, Ronald Amersfoort NED
Msen 207 Kempinski, Roger Maastricht NED
M60 208 Pospiech, Hans-Jürgen Wallhalben GER
M60 209 Preisler, Horst Hamburg GER
M50 210 Kempken, Rainer Erkrath GER
M60 211 Rössler, Siegfried Leonberg GER
M60 212 Schoenmakers, Vincent Bergeyk NED
M60 213 Schweim, Klaus Bergneustadt GER
M60 214 Weißhaar, Hans-Dieter Landwehrhagen GER
V20 215 Ahrberg, Daniela Bad Oeynhousen GER
V20 216 Butsele van, Anny Geraardsbergen BEL
V20 217 Cazemier, Janneke Warffum NED
V20 218 Dumont, Gerry Borne NED
V20 219 Jöhring, Jutta Essen GER
V20 220 Mönnichs, Barbara Wuppertal GER
V20 221 Schäfer, Sabine Troisdorf GER
V20 222 Schwan, Claudia Simmerath GER
V20 223 Velzen van, Jolanda Honselersdijk NED
V20 224 Wasser, Ellen Kevelaer GER
V20 225 Wetzelaer, Susan Heerlen NED
Msen 226 Deck, Pascal Destelbergen BEL
V40 227 Becker, Barbara Dorsten GER
V40 228 Braun, Marion Simmerath GER
V40 229 Buiten, Ria Biddinghuizen NED
V40 230 Buiter, Erna Drachten NED
V40 231 Bullig, Cornelia Erkrath GER
V40 232 Carmont, Niandi Boulogne FRA
V40 233 Fries de, Barbara Stolberg GER
V40 234 Großheim, Dagmar Viersen GER
V40 235 Hamacher, Hildegard Eschweiler GER
V40 236 Hausmann, Martina Würzburg GER
V40 237 Heijnen, Lies Almere NED
Msen 238 Peters, Helmut Schleiden GER
V40 239 Jaschky, Iris Troisdorf GER
V40 240 Loock van, Monik Vorselaar BEL
V40 241 Lürken, Hildegard Stolberg GER
V40 242 Maes, Suzanne Maasmechelen BEL
V40 243 Offermann, Petra Simmerath GER
V40 244 Otten, Liel Oirsbeek NED
V40 245 Parker, Sabina Trier GER
V40 246 Peschel, Gudrun Telgte GER
V40 247 Pflitsch, Petra Marienheide GER
V40 248 Scholz, Christa Alsdorf GER
V40 249 Schreiner, Conny Solingen GER
V40 250 Schwing, Beate Brüggen GER
V40 251 Spitzer, Martina Solingen GER
V40 252 Stangneth, Ingrid Ladbergen GER
V40 253 Szlachetka, Barbara Hamburg GER
V40 254 Vliet van, Anja Oss NED
V40 255 Winkels, Christel Kevelaer GER
V50 256 Bayer, Else Nettetal GER
M40 257 Bie de, Robin Turnhout BEL
V50 258 Eckardt, Susanne Kevelaer GER
V50 259 Eichner, Sigrid Berlin GER
V50 260 Goldkuhle, Claudia Kevelaer GER
V50 261 Kellert, Gisela Köln GER
V50 262 Krieger, Ingeborg Königswinter GER
V50 263 Roedder, Angelika Erkrath GER
V50 264 Scheer, Karin Bergneustadt GER
V50 265 Scholdan, Irmhild Gummersbach GER
M45 266 Maes, Luc Meulerbeke BEL
M50 267 Flume, Karl-Heinz Dortmund GER
Msen 268 Van Puyenbroeck, Frank Temse BEL
Msen 269 Wimmer, Robert Nurnberg GER
M50 270 Hendrich, Ditmar Rheine GER
M45 271 Raalte van, Jan Almere NED
Msen 272 Vercruysse, Rudi Aartrijke BEL
M45 273 Waack, Hans Aachen GER
M55 274 Verdonck, William Beveren-waas BEL
Msen 275 Verdonck, Philip Beveren-waas BEL
M40 276 Zoete, Patrick Koksijde BEL
V20 277 Bakker, Karin Roeselare BEL
M40 278 Cornelis, Johan Zulte BEL
M40 279 Veer van 't, Ton Breda NED
M60 280 Broek van den, kees Hilvarenbeek NED
V50 281 Brouwer, Nel Hilvarenbeek NED
M45 282 Jong de, Bert Den Haag NED
M45 283 Cabral, Rui Amsterdam NED
M45 284 Mueller, Guenter Koln GER
M45 285 Severins, Berthold Rheda-Wiedenbrück GER
Msen 286 Stijnen, Geert Turnhout BEL
M45 287 Massart, Victor Coillet BEL
Msen 288 Themm, Thorsten Nortorf GER
Msen 289 Beckers, Paul Malle BEL
V40 290 Benohr, Astrid Berg. Gladbach GER
M45 291 Turksma, Siebe Hilversum NED
Msen 292 Bosman, Gerd Aalst BEL
Msen 293 Holen van, Ignace Lede BEL
Msen 294 Sonck, Dirk Iddergem BEL
M45 295 Heskamp, Herman Hilversum NED
Msen 296 Isringhausen-Bley,Stephan Bochum GER
M50 297 Jackel, Heinz Hennef GER
Msen 298 Tack, Steven Ichtegem BEL
V45 299 Thiessen, Maria Herzogenrath GER
Msen 300 Krieger, Udo Eschweiler GER

 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]
 

 
 
 
Parkeren

Parkeerplaatsen zijn er in overvloed zoals bij het zwembad of bij het winkelcentrum en verzorgingszone winkelcentrum. Heerstraat centrum / juryzone wordt helemaal afgesloten voor verkeer. Er geldt daar een parkeerverbod.


Wildplassen

Vier toiletunits zijn gevestigd bij de verzorgingszone en tevens zijn de toiletten geopend in het Steinerbos dus gaarne niet wildplassen.


Wereldrecord

Birgit Lennartz, vijfvoudige winnares van de zes uur van Stein, doet niet mee in Stein in verband met een blessure en Janos Bogar wilt het wereldrecord verbeteren van Marc Vanderlinden met 91 km 593m.
De definitieve lijst met de driehonderd deelnemers zal vanavond worder gepubliceerd op UltraNed.Rob van den Hoek - UltraNed
robvandenhoek@wanadoo.nl

 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]
 

 
NIEUWS van Februari 2002
 
De publiciteitsmachine van de JKM begint op gang te komen. De website http://www.jkm.nl/jkm/ is opgefrist en Nu al hebben we voor de JKM van 30 en 31 maart 12 aanmeldingen voor de hele en 13 voor de halve ontvangen.
De hele afstand, waarbij 155 kilometer, voor ruim driekwart gedeelte over het strand, gelopen moet worden binnen een tijdlimiet van 16 uur, is een aansprekende uitdaging, waarbij alleen al het finishen binnen die tijdlimiet een prestatie van aanzien is. Opvallend is echter dat we nog geen Belgische inschrijvingen hebben mogen ontvangen, terwijl de hele afstand toch als onderdeel van de Marathon- & UltraCup 2002 is aangemeld.

Hele JKM, 155 km
Ron Bakker / M45 / NED / avVN
Kees Albers / M50 / NED /
Jos Broersen / M50 / NED / AAV’36
Johan Visschedijk / Mse / NED /
Tom Hendriks / M45 / NED / Haarlemmermeer
Ronald Nickel / M?? / GER /
Bart Kraan / M?? / NED /
Ubel Dijk / M45 / NED / Impala
Lex de Boer / M50 / NED / avVN
Mohamed Magroun / M40 / FRA / Fuji Fulm France
Ronald Nickel / M45 / GER / Wolf’s Running Team
Jaap Swart / M50 / NED /

De halve afstand start ’s ochtends om vijf uur en heeft daardoor een tijdlimiet van elf uur voor de 77 kilometer. Nu is 77 kilometer over het strand afleggen al een prestatie op zich, maar van de andere kant is de tijdlimiet van elf uur ook zodanig dat we daarmee deze memorial toegankelijk hebben gemaakt voor ultramarathonners van elk niveau en elke leeftijdsgroep. Waar men zich kan afvragen of de strenge limiettijd van 16 uur niet voor menige leeftijdsgroep aan de zware kant is -en men in feite daarbij gelijk heeft-, is de halve afstand juist bedoeld om de gehele ultramarathon-populatie bij deze memorial op sportieve wijze te betrekken.

Halve JKM, 77 km
Lies Heijnen / W45 / NED / avVN
Henry Okkersen / M55 / NED / Caesar
Han Frenken / Mse / NED / Caesar
Herman Euverman / M45 / NED / PEC 1910
Ton van ‘t Veer / M40 / NED / Sprint
Hans Nuijts / M40 / NED / avVN
Ben Mol / M50 / NED / Voorne Atletiek
Cees Verhagen / M40 / NED /
Thijs Roest / Mse / NED /
Henny van Velzen / Mse / NED / LPK
Cees van der Woude / M55 / NED /
Uwe Schwensfeier / M45 / GER / LG Haltern
Rui Cabral / M45 / NED / AAC

Tot slot hebben we een koppelloop ingevoerd. Daar hebben we helaas nog geen aanmeldingen voor. Enerzijds niet zo verwonderlijk, want de kontakten bij de organisatie liggen juist bij de ultramarathonners. Toch hopen we via deze toevoeging in elk geval de deur te openen voor marathonlopers uit het westen des lands. Niet degene die in Rotterdam willen “vlammen”, maar op zijn minst wel diegene die plezier aan het lopen hebben en open staan voor een dergelijke uitdaging over het Nederlandse strand.

Koppelloop, 42 km - 35 km

nog geen aanmeldingen


Anton Smeets
smeets-pauptit@hetnet.nl

PS. Via gerelateerde artikelen hieronder vindt u ook eerder gepubliceerde artikelen, waaronder ook een aanmeldingsformulier. Maar ook via http://www.jkm.nl/jkm/ kunt u zich aanmelden.

 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]