Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
3 feb 2020
Dutch Coast Ultra by Night 31/01/2020, Afscheid.
3 feb 2020
DCURbN JUBILEUM EDITIE
27 dec 2019
BTS 170K Indonesië
27 nov 2019
Kleiner KoBoLT 23/24 november 2019
Verslagen in 2020
Verslagen in 2019
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
* December
* November
* Oktober
* September
* 26 sep 2005: Mijn 150ste marathon...en hoe nu verder?
* 26 sep 2005: Trail du Condroz of 14 muren van Hoei
* 26 sep 2005: Trail des Quatorze Murs
* 26 sep 2005: Vervolg van Ria Buiten in haar Rondje Nederland
* 20 sep 2005: NIEUW PARCOURS BEEKSE MARATHON NOG WAT ONWENNIG
* 20 sep 2005: Ria Buiten voorbij de helft in haar ‘Ronde om Nederland’
* 20 sep 2005: Oranje Boven Boot Marathon, veel bochten en veel muziek.
* 19 sep 2005: Ultra Marathon de la Grande Traversée des Alpes
* 18 sep 2005: Spannend tot het einde
* 17 sep 2005: TJONGE, WAT EEN GEZELSCHAP!
* 16 sep 2005: De kop is er af ...
* 15 sep 2005: Startnummer 55 : Jo Schoonbroodt verraadt zijn leeftijd ...
* 13 sep 2005: Zal het een beetje gaan ja...
* 13 sep 2005: Philip Verdonck en Inge Van Bergen opnieuw de beste in Mergellandmarathon
* 13 sep 2005: 75 km solo met z'n tweetjes ...
* 12 sep 2005: GE ZIJT GOE BEZIG
* 12 sep 2005: Dijkenloop en de Run
* 7 sep 2005: Verslag van Paul Kamphuis over zijn Tour
* 6 sep 2005: "Ik heb genoten van een wonderschone en goed georganiseerde marathon."
* 5 sep 2005: Ultratrail Tour du Mont-Blanc
* 3 sep 2005: “Pom pom pom, we gaan een blokje om”
* 3 sep 2005: Kraftloppet ofwel "De Krachtloop" te Finspang (Zweden)
* 3 sep 2005: Patrick Kloek in de ING Brussels Marathon
* 1 sep 2005: WO EINST DIE DAMPFLOCK SCHNAUFTE
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van September 2005
 
Ria Buiten voorbij de helft in haar ‘Ronde om Nederland’

Zaterdag 3 september is Ria Buiten gestart aan een sponsorloop van ruim 2005 km. Haar doel is om hiermee geld in te zamelen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten. Ria hoopt haar route, om de landsgrenzen, in achtentwintig dagen te volbrengen. Ze is nu al over de helft.


Zaterdag 3 september 2005
Hockeybondscoach Tom van ’t Hek gaf het startschot in Attractiepark Slagharen onder toezicht van ca. 600 patiëntjes met hun ouders. Ook Ria’s ouders en zus waren er.

Zondag 4 september
Ria ontving vanuit Frankrijk het goede nieuws dat haar partner, de Noor Trond Sjåvik als tweede is gefinisht in La Trans Gaule, een loop in Frankrijk over een lengte van 1166 kilometer. (Ria werd in 2002 eerste bij La Trans Gaule)
Trond Sjåvik zal zich in de loop van maandag bij Ria voegen om haar gedurende een week te vergezellen. Het verliefde ultraloperpaar is niet vaak in de gelegenheid van elkaars gezelschap te genieten omdat beiden een volledige baan hebben en bovendien door een grote afstand worden gescheiden. Elke dag hebben Trond en Ria contact via SMS. Ria heeft van een van de sponsoren een nieuwe telefoon ter beschikking gekregen om ondermeer aan bhznet verslag te doen van de etappes. Dat een nieuwe telefoon soms wat anders werkt dan de vorige telefoon, daar is Ria inmiddels ook achter. Ze wilde ‘Ik hou van je’ sms-sen naar haar vriend, maar selecteerde per ongeluk alle personen die in de telefoon stonden. Er zijn dus heel wat mensen die vandaag een berichtje van Ria hebben gekregen met ‘Ik hou van je’.

Maandag 5 september
“De twijfel of ik wel de juiste route loop kost me veel energie, niet de extra kilometers. Bovendien had ik wat last van de warmte en de laagstaande zon, al heb ik liever dit weer dan regen. Ik hoop dat het morgen beter gaat. Ik ga gauw kijken of er post voor me is en dan lekker in bad, eten en even op de site kijken en dan gauw naar bed.”
Doordat ze, net als gisteren, toch weer bij boerderijen aan moest kloppen om de weg te vragen, ontmoette Ria een aantal personen uit de regio. Er was een mevrouw die zei; Loop maar even naar de keuken hoor, en kijk maar in de koelkast of er iets voor je bij is.

Dinsdag 6 september
Navraag bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in GPS systemen leverde contacten op met Sailton BV. Dit bedrijf, bood, na het zien van de Ria’s website spontaan medewerking aan. Medewerkers van het bedrijf programmeerden speciaal voor Ria een GPS waarin de grens van Nederland duidelijk is aangebracht. Alle overige functies werden verwijderd, zodat het systeem zeer gemakkelijk te bedienen is. In Meddo stonden ruim 170 kinderen op Ria te wachten bij de finish. Daarnaast was Ria nog te beluisteren in een radioprogramma van BNN.

Woensdag 7 september
Het volgen van de ANWB fietsroute in combinatie met haar GPS lijkt voor Ria de oplossing te zijn voor het volgen van de route. Vandaag kwam de sportiefste oma uit Biddinghuizen al om 15.00 uur aan in Millingen aan de Rijn. Bij aankomst in het hotel werd Ria overstelpt met kaarten en e-mails Er was ook een brief van een meisje wiens broertje niet oud zal worden, omdat hij een stofwisselingsziekte heeft. Dit meisje bedankt Ria in haar brief voor alle aandacht voor de ziekte van haar broertje. ‘Dat doet me toch veel, zo’n brief, zegt Ria..
Het gaat goed met Ria. Geen blaren. Geen spierpijn. Geen problemen. Alleen maar lekker lopen, lopen, lopen. En lopen is wat Ria het liefst doet. Als het kon, zou ze er haar beroep van maken.

Donderdag 8 september
Vandaag was er een klein tegenvallertje te melden, maar dat had niets met lopen te maken. Bij het eten van een snoepje brak een kies af, waardoor Ria een zenuwbehandeling moest ondergaan
De tandarts, die via de media gehoord had van Ria en het goede doel waar ze voor loopt, voerde de behandeling gratis uit. ‘Ik heb een uur in de stoel gelegen, maar alles werd goed verdoofd, dus het was eigenlijk best relaxt’, vertelt Ria.

Vrijdag 9 september
Na vijf dagen bij Ria te zijn geweest zal de Noorse ultra atleet Trond Sjåvik, vannacht naar Schiphol gaan om terug te vliegen naar zijn vaderland. Het brengt Ria in een trieste stemming, want ze verwacht hem pas weer te zien in december. Trond liep vandaag een afstand met Ria mee. Er waren geen begeleiders, dus het atletenpaar kon alle aandacht aan elkaar besteden

Zaterdag 10 september
Voor het afscheid van Trond, die vannacht weer naar Noorwegen vertrok, kan ze maar één woord bedenken; ‘Dramatisch’. Om drie uur in de nacht vertrok de Noorse ultraloper. ‘We sms-sen heel veel, maar wat heb je daar nu eigenlijk aan? Nu moeten we weer drie maanden wachten voordat we elkaar weer kunnen zien en dat is gewoon te lang’, zegt Ria die duidelijk aangeslagen is.
Ook vandaag was er weer een berg post bij aankomst in het hotel. ‘De post, dat is elke dag iets waar ik naar uitkijk, als ik aankom’, zegt Ria Door Ladies Circle is aan de hotels doorgegeven wat mijn wensen zijn betreffende het eten. Zo eet ik bijvoorbeeld niet veel uien. De hotels weten ook dat ik graag toetjes eet en maken daar echt werk van. Elke dag worden mij de heerlijkste desserts voorgeschoteld. Echt genieten!’

Zondag 11 september
Het adres waar ze vandaag logeert is Kasteel Boemendal te Vaals. ‘Echt super de luxe!’ roept Ria, als ze haar kamer ziet met een imposant hemelbed en bad met vergulde kranen. Ze kan er echt van genieten als vip behandeld te worden. Gisteren in Sittard prijkte haar naam met foto op de placemats in een restaurant. Op het bord voor de deur stond dat Ria die avond kwam eten en dat de wijnopbrengst van die avond naar het goede doel zou gaan. ‘Ja, dat doet me dan wel wat, als ik dat zie’, zegt ze.

Maandag 12 september
Het grootste deel van de dag liep Ria alleen. Toen ze onderweg contact op wilde nemen met Ladies Circle bleek dat ze haar mobiele telefoon onderweg verloren moest hebben. Heel vervelend want de route liep ondermeer door een bos, waar het donker was en mistig door de regen. ‘Ik heb een auto aangehouden en de situatie uitgelegd aan de bestuurder. Gelukkig mocht ik zijn telefoon even gebruiken en ik heb gebeld met Ladies Circle. Die schoten meteen te hulp’, aldus Ria.
Men probeerde contact te maken met het verloren toestel en dat lukte. Het bleek gevonden te zijn door een wandelaar en kon enkele kilometers terug worden opgehaald.

Dinsdag 13 september
‘Zal ik je even naar het hotel brengen?’, vroeg een vriendelijke man met paard en wagen, toen Ria finishte in Ohé en Laak. Hij kwam toevallig voorbij en bood de hardloopster spontaan een lift aan op zijn wagen. En zo werd Ria op vorstelijke wijze rondgereden door het Zuid-Limburgse plaatsje en voor de deuren van haar hotel afgezet.Daar wachtte Ria opnieuw een verrassing. Er stond een mevrouw klaar met een voetbad met bruistabletten. Ria mocht plaatsnemen en haar voeten werden vakkundig verzorgd. Toen haar voeten waren bijgekomen van de kilometers van de dag, werden ze door deze mevrouw ook nog eens gemasseerd. ’Dat is nog eens thuiskomen’, zegt Ria. ‘Kan dat voortaan ook thuis? Ook de media toonde vandaag weer belangstelling voor de ultra atlete. Vanmorgen een live interview met Radio Flevoland, een interview met De Limburger en morgen een artikel in De Stentor. En er is post, oa uit Texel. ‘Het is, juist omdat ik een maand lang weinig contact heb met iedereen, zo leuk dat er overal vandaan zoveel reacties zijn van mensen die met me meeleven. Echt super!

Woensdag 14 september
Voor Ria was het geen makkelijke dag. ‘Ik heb wel lekker gelopen, maar ik vond de route niet zo prettig en heb er behoefte aan lekker een avondje voor mezelf te hebben’. En dat gaat ze doen.
Er was vandaag nόg een cadeautje voor Ria. Jan de Vries van Flevo Telecom biedt de hardloopster voor alle dagen dat ze nog loopt in haar Rondje Nederland tien Euro beltegoed aan om te kunnen bellen met haar Noorse partner Trond Sjåvik. ‘Er lijkt me niets erger dan verliefd zijn en niet met je geliefde te kunnen praten omdat je geen beltegoed hebt, daarom stelt Flevo Telecom dit graag ter beschikking voor iemand die zo’n geweldige prestatie neerzet voor een goed doel’, aldus De Vries.

Donderdag 15 september
De hele dag regen. Doorweekt kwam Ria aan in Lage Mierde, om 17.00 uur
Doordat de tape die ze aanbrengt rond haar tenen waarschijnlijk niet helemaal goed heeft gezeten ontstond vandaag de eerste blaar. Een kleintje, Ria verwacht er geen problemen door te krijgen. Een wat saaie route vandaag, net als gisteren. Lange rechte wegen, veel maisvelden, veel kippenschuren, zo omschrijft Ria het.

Vrijdag 16 september
Bij aankomst in Minderhout belde Dolf Jansen en was Ria live te horen in het programma ‘Leuk is anders’ op Radio drie, waarin ze al vaker te gast was. Dolf Jansen, net als Ria loopfanaat, gaat kijken of hij een dagje met Ria mee kan lopen. ‘Dat lijkt me hartstikke leuk’, zegt Ria. ‘Bovendien krijgt het Rondje Nederland dan weer wat extra publiciteit en dat is weer goed voor het goede doel’.
Na veertien dagen in restaurants te hebben gegeten, waarbij er toch wel vaak patat of gebakken aardappelen op het menu stonden had Ria vandaag een speciaal verzoek aan de organisatie. Ze had zin in stamppot rauwe andijvie met spekjes en dat stond dan ook op het menu vandaag. ‘Ik heb er echt naar uitgekeken’, zegt Ria, ‘Gewoon een avond lekker Hollandse pot. Heerlijk!’.

Zaterdag 17 september
Ria’s ouders waren naar Nispen gekomen om te zien hoe het met hun beroemde dochter gaat. Dat viel gelukkig niet tegen. De blaar die ze eergisteren opliep geeft toch een klein beetje last. ‘De weggetjes hier in de buurt zijn bol, eigenlijk moet ik over het midden van de weg lopen, dan heb ik geen problemen. Maar als er een tegenligger aankomt, dan moet ik wel naar de zijkant en dan loop ik scheef. Mijn kleine teen doet dus behoorlijk pijn’. Wel een mooie route vandaag en al was het wat aan de koude kant, over het weer wilde Ria niet klagen.

Zondag 18 september
Het was mooi weer vandaag en dus druk op de Zeeuwse fiets- en wandelpaden. Veel wandelaars en groepen wielrenners. Dat betekent voor Ria dat ze uiterst rechts moet lopen, waar het pad meestal iets naar beneden helt. Het scheef lopen geeft extra druk op haar kleine teen. Wat begon met een klein blaartje is nu een vervelende pijnlijke plek geworden. Omdat Ria gisteren dineerde met een aantal vrouwelijke huisartsen die lid zijn van Ladies Circle, besloot ze hen om advies te vragen over de behandeling van haar teen. De huisartsen kwamen unaniem met hetzelfde advies; Het zou voor de teen het beste zijn dat Ria een paar dagen rust neemt en dus niet hardloopt.
‘Onbespreekbaar’, was Ria’s antwoord. ‘Ik loop natuurlijk gewoon door en ga mijn rondje om Nederland afmaken, pijnlijke teen of niet’.

Maandag 19 september
Geen regen vandaag, ze hield dus droge voeten. Bovendien een relatief kort traject, de pijnlijke kleine teen, waar ze al een paar dagen last van heeft, kon een beetje worden ontzien
Met haar teen gaat het nog niet beter, maar de situatie is gelukkig niet achteruit gegaan. Vandaag had Ria zelf op provisorische wijze (met tape en stukjes koffiefilter om te absorberen) haar voet verbonden. Het bleef goed zitten en de plek is niet groter geworden. Vanavond zal een pedicure haar voet verzorgen en verbinden. Ria hoopt dat de open plek zal indrogen door het gebruik van speciale pleister en ze zou het ook niet erg vinden als het iets minder pijn ging doen.
-----------------------------
Finish:
Op zaterdag 1 oktober zal Ria om 19.00 uur finishen op het Plein te Biddinghuizen. Loopgroep Biddinghuizen zal Ria tijdens de laatste kilometers van haar ronde om Nederland met een tiental hardlopers vergezellen. De Algemene Vereniging voor Dorpsbelangen Biddinghuizen organiseert rondom de aankomst van Ria Buiten een groot dorpsfeest met feesttent op het evenemententerrein in Biddinghuizen. Naar verwachting zullen landelijke media aandacht gaan besteden aan de aankomst van Ria, op 1 oktober en er zal er vuurwerk zijn.

Dit is een samenvatting van de tekst op Ria’s website. Hierop is alles uitgebreid te volgen. Ook de route en adressen van de hotels (om een kaartje te sturen) staat erop.

Zie: www.biddinghuizen.org/riabuiten

Afz: Prisca
 

 
[ top pagina ]