Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
3 feb 2020
Dutch Coast Ultra by Night 31/01/2020, Afscheid.
3 feb 2020
DCURbN JUBILEUM EDITIE
27 dec 2019
BTS 170K Indonesië
27 nov 2019
Kleiner KoBoLT 23/24 november 2019
Verslagen in 2020
Verslagen in 2019
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
* December
* November
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* 7 feb 2006: Midwinter Apeldoorn openingswedstrijd Marathon & Ultracup Criterium
* 6 feb 2006: Midwinter verslag 55+ Opa Jogger Jo
* 5 feb 2006: Honderd voor Henk Harenberg
* 5 feb 2006: Als het weer winter wordt ...
* Januari
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van December 2005
 
Op maandag 05 december om exact 09.00 gaf de commandant van de marinierskazerne te Doorn drie slagen op de bel ten teken, dat de sponsorloop was begonnen. De start werd gefilmd door Stad Utrecht TV, die dat vervolgens elk uur uitzond op de televisie.
Ik zou gedurende de gehele week vergezeld worden door jonge officieren, die als estafette de 340 km zouden overbruggen. Het weer was goed en het tempo zat er goed in. Ieder uur stond de volgauto mij op te wachten en voorzag mij van het nodige eten en drinken. Ik voelde, dat het tempo iets aan de hoge kant was en binnen de zes uur waren de 65 kilometer (waarschijnlijk iets minder) van de eerste dag achter de rug en volgde een warme ontvangst in de marinekazerne te Amsterdam Na een goede pastamaaltijd op tijd naar bed voor de tweede etappe.

Op dinsdag met de volgauto naar het pont bij de Hembrug en daar gestart voor het traject van 75 km naar Den Helder. Vanaf het begin rustig gestart. De route was een beetje eentonig met lange rechte stukken, maar het weer daarentegen was prachtig met ’s middags zelfs de zon.
Ik voelde mij goed en eigenlijk nergens last van. Na 7 uur en 50 minuten volgde de binnenkomst in de marinekazerne.

Woensdag was een speciale dag, want er stonden 45 km op Texel op het programma en natuurlijk het startsein zou worden gegeven door Martien Baars. De boot van 08.30 genomen en rond 09.00 uur hadden we ons verzameld bij het NIOZ. Martien had de Texelse Courant uitgenodigd en ook de commandant van de marinierskazerne op Texel was bij de start aanwezig. Naast twee jonge officieren liepen er ook twee mariniers met marathonervaring mee en Martien had de lokale ultraloper Rob van Beurden weten te strikken voor dit rondje van 45 km. Het werd een prachtige dag met alle elementen, die het lopen op Texel zo speciaal maken. Wind regen en zonneschijn kregen we voor de kiezen, maar dat deerden ons niet en na 4 uur 40 minuten liepen we de kazerne binnen. Dat het lopen op dit eiland zo bijzonder is werd bewezen door een van de jonge officieren, die gewoon de hele afstand meeliep, na nog nooit eerder langer dan 21 km te hebben gelopen.

Op donderdag stond het traject vanaf de boot naar Driehuis op het programma. Ik volgde het lang afstand fietspad LF 1 door de duinen. Een fantastische mooie dag volgde met zonneschijn gecombineerd met een prachtige natuur. De uren vlogen voorbij en de moeheid werd vergeten. We zagen de zon steeds verder in de zee zakken en op het pont bij Velsen ging hij onder als teken, dat deze mooie dag ten einde liep. Carel Schrama had de lokale pers ingelicht, dat ik eraan kwam en op het moment dat ik het pont afliep werd er een foto gemaakt en bij het eindpunt stond de redakteur mij op te wachten en volgde er een kort interview, dat op de vrijdag al in het Haarlems dagblad stond. De 75 km werden evenals dinsdag in 7 uur 50 min afgelegd.

De laatste dag zou de langste etappe worden van 80 km naar de marinierskazerne in Rotterdam. Om 08.00 uur melden Bram van de Bijl en Carel Schrama zich op de marinekazerne, want zij zouden mij deze dag vergezellen. Na een bakje koffie gingen we op pad. Het weer was goed en na 10 km zouden we in Haarlem een school aandoen, waar de kinderen een inzameling hadden gehouden voor mijn goede doel. Na overhandiging van een bedrag van 650 euro gingen we door een erehaag van schoolkinderen op weg naar het einddoel. Bram vermaakte de meelopende officieren met zijn verhalen over zijn etappelopen in Frankrijk en Zwitserland en ongemerkt vlogen de kilometers voorbij. Dat Nederland een klein land is bleek uit het feit, dat we onderweg Prisca Vis en Simon Pols tegenkwamen, die ook bezig waren met een duurloopje. Na wat ervaringen te hebben uitgewisseld gingen we verder.
Vlak voor Leiden na zo’n dikke 30 km verliet Carel ons, om door de duinen terug te keren naar huis en hij liet ons via de mail weten, dat het een prachtige dag was, die hij voor geen goud had willen missen en dat was wederzijds.
Na Leiden gingen we de polder in en het was redelijk mistig, wat een aparte sfeer schepte.
De laatste 15 km zouden we langs de Rotte lopen en werden we vergezeld door alle acht officieren, die de gehele week waren meegelopen. Het was inmiddels donker geworden en de kazerne naderde. De gehele kazerne was uitgelopen en door een erehaag van mariniers liepen we de laatste meters en na 8 uur en 15 min meldde ik mij bij de generaal af ten teken dat de missie was volbracht. Zelfs “burger”Bram was onder de indruk van de binnenkomst. Na een paar biertjes volgde een heerlijke maaltijd en nam ik afscheid van Bram en kon ik gaan genieten van mijn prestatie, hetgeen tot in de kleine uurtjes duurde en ik had geen problemen met in slaap te komen, dankzij het Trappistenbier.

Zaterdag was de grote dag voor het Korps Mariniers. 2500 mariniers en oud-mariniers defileerden over de Coolsingel ter gelegenheid van de 340ste verjaardag en gingen daarna naar de Ahoy, om deze verjaardag te vieren. Ik zou daar om 14.45 uur symbolisch het bedrag overhandigen aan de Commandant van het Korps Mariniers, die het op zijn beurt aan de Ambassadeur van Pakistan zou overhandigen.
Om 14.00 uur vetrok ik uit de kazerne voor de laatste 7 km naar de Ahoy. Ze hadden mij met de auto willen brengen, maar dat vond ik mijn eer te na en het blijft mooi, om over de van Brienenoord brug te lopen. In de Ahoy stonden er meer dan 2000 collega’s mij op te wachten en in een euforie liep ik door de menigte naar het podium. Ik overhandigde de Generaal symbolisch het (voorlopige) bedrag van 10 euro per gelopen km, hetgeen hij ter plekke verdubbelde. Vervolgens overhandigde hij de cheque aan de burgemeester van Rotterdam, die er 30 euro per gelopen km van maakte, zodat de ambassadeur van Pakistan een cheque van meer dan 10.000 euro in zijn handen kreeg. Ik stortte mij vervolgens in het feestgewoel en moest telkens weer mijn verhaal doen.

Vandaag kijk ik dan ook terug op een superweek, waarbij ook ik mijn grenzen wederom heb verlegd. Mijn logboek vermeld 6184 gelopen kilometers dit jaar en de resterende weken staan in het teken van een welverdiende rust, alhoewel Epe op 30 december nog een uitdaging is.
Ik wil met name Martien Baars, Rob van Beurden, Bram van der Bijl en Carel Schrama bedanken voor de support deze week. Ze hebben eraan meegewerkt, dat het ultralopen weer de nodige aandacht heeft gekregen en voor mij deze week tot iets speciaals heeft gemaakt.

Met sportieve groeten,
Hermy ( Mien) Heymann
 

 
[ top pagina ]