Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
14 nov 2019
Albi WK 24 uur 26 en 27 oktober 2019
2 nov 2019
Ultra Raid der Catharen
24 sep 2019
The Great Escape 100 mijl
2 sep 2019
De Grand Raid: een serieuze uitdaging
Verslagen in 2019
* November
* 14 nov 2019: Albi WK 24 uur 26 en 27 oktober 2019
* 2 nov 2019: Ultra Raid der Catharen
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van September 2007
 
Mijn enige ultraloop dit jaar was begin dit jaar de 60km van Texel, dus ik ben geen ultraloper meer.
En ook de tijd van 80 marathons per jaar is voorbij, het kost teveel tijd en teveel geld.
In Winschoten is dit jaar het EK en het WK dat is zo bijzonder daar wil iedere ultraloper wel bij zijn,dat gebeurt niet ieder jaar dus dan toch maar weer eens gaan trainen voor een ultraloop.

Het pad van een ultra hardloper gaat echter niet over rozen en tegenslag was onderweg.
Personeelsproblemen wegens vakantietijd gooiden in augustus roet in het eten, er was geen tijd om te trainen. Ik besloot me dit jaar te beperken tot snelheidstrainingen, geen lange duurlopen > 42km.
Om mijn wedstrijdsnelheid te verbeteren leek het mij verstandig om af en toe ook eens de korte afstanden aan te pakken. Zo begon ik met 10km wedstrijden want mijn basissnelheid moest omhoog. Verder halve en hele marathons en de zware trainingen begonnen vruchten af te werpen.
Plotseling was het elk weekend raak, ik eindigde steeds als eerste of als vijfde, om en om.
In mijn laatste marathon finishte ik als 5de in ruim 3:20 mijn snelste tijd in ruim 3 jaar.
Na jaren kwakkelen kreeg ik er weer wat zin in.

Ter Apel was mijn enige ultraloop als training voor Winschoten. Deze loop wilde ik in hetzelfde tempo gaan lopen als waarin ik Winschoten zou gaan lopen. Ik ben ontspannen begonnen om zo mijn ideale tempo voor Winschoten vast te stellen. Doorgaans begin ik snel om in de eerste 5km het juiste tempo vast te stellen en dat is weer afhankelijk van de souplesse van de dag.
Vanaf de start liep ik aan kop bij de 60km, alleen Sietze Houwen fietste voor mij, behalve als hij nog even een lintje moest ophangen. Halverwege kwam even een moeilijk moment toen Prisca Vis in zicht kwam. Werd het gezellig samenlopen of een serieuze training voor Winschoten?
Ik besloot; het werk gaat voor het meisje, en ging wat versnellen en de afstand werd weer groter.
Spoedig was ik weer buiten het gezichtsveld, dat was iets minder sneu voor Prisca. De loop verliep zeer voorspoedig zonder inzinkingen en ik wist het zeker; een tijd van 9 uur in Winschoten moest haalbaar zijn.
De laatste dagen geen snelheidstrainingen meer, slechts 4 mijl per dag (oude Groningse afstandsmaat) in een tempo dat iets hoger lag dan het tempo dat ik in Winschoten wilde gaan lopen.

Ondanks dat ik dit jaar aan geen bijzondere evenementen had mee gedaan was dit jaar nu al succesvol.
In de 2 maanden training voor Winschoten had ik meer prijzen gewonnen dan anders in 2 hele jaren.
Gedurende de laatste maanden was ik keer op keer of 1ste of 5de, om en om, vorige week in Ter Apel was ik 1ste, dus het stond bij voorbaat al vast dat ik hier in Winschoten 5de zou gaan worden, de statistieken wezen het uit. Dat kon niet mis gaan!
Natuurlijk, in het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst, en tijdens een loopcrash kunnen tijden hard onderuit gaan.

Gelijk na de start viel al op dat Winschoten anders was dit jaar, meer deelnemers door het EK en WK,maar door de veel vroegere starttijd minder publiek. In het begin was het nog vrij rustig langs het parcours,weinig muziek en de bandjes speelden nog niet, het zag er niet zo zonnig uit en het regende zelfs een beetje.
Natuurlijk waren er wel weer de vele kleurrijke deelnemers, zoals de oude Doornekamp op gele klompen, de Japanse Yuki Nose met de benen volgeplakt met adrenaline pleisters om van het lopen af te komen, en ook zou er een popgroep uit Zeeland meelopen. Ik hoorde tenminste via de speakers dat een Zeeuwse band vandaag nog meerdere malen voorbij zou komen. Waarschijnlijk liepen ze dan in mijn tempo want ik heb ze niet gezien, maar het kan natuurlijk ook allemaal gewoon bluf zijn geweest.

Net als de voorgaande 2 dagen liep ik niet helemaal lekker, wat problemen met mijn rechter heup waardoor dat been wat zwaarder ging en dat voelde ik dan ook weer in mijn linker schouder, disbalansen, een probleem waar ik al jaren mee loop. Niet ernstig, maar het kost toch wat meer energie en veel belangrijker,je zweet veel meer. Vorige week in Ter Apel was ik er binnen een uur weer vanaf en kon ik me ontspannen in de natuur, maar vandaag bleef het me plagen. In het verleden liep ik dan vaak met pijnstillers of ontstekingsremmers om de spieren te ontspannen, maar met zo’n WK moet je daar voorzichtig mee zijn.
Anders lees je weer in de krant; renner tijdens draverij betrapt op morfine gebruik.

Ik was teveel met de wedstrijd bezig. In de volgende ronden zou ik enkele belangrijke data doorkrijgen, marathon 42km in 3:39 is goed, halverwege 50km in 4:25 is redelijk en 60km in 5:26 is fout.
Dat was mis, wel 8 minuten langzamer als in Ter Apel vorige week. Ik liep niet meer op schema.
Door het vele zweten had ik teveel vocht verloren en door de regen in het begin was me dat volledig ontgaan, een onherstelbare fout. I’m too old for this shit!
Bij 65km ben ik gestopt en heb uitvoerig gedronken, wat gegeten en de benen goed gerekt.
Na een pauze weer verder, wetende dat een vochttekort tijdens een race niet meer is aan te vullen.
Bij 75km en 85km nog zo’n pauze en ik besluit de rest als rustige duurloop in constant tempo uit te lopen.
De tijd viel me dan ook behoorlijk tegen, maar in Winschoten heb ik vaak nog slechter gelopen.
Ik werd volgens scorebord 5de bij de mannen M55 en dat wist ik de week ervoor ook wel te vertellen, daar heb ik geen rekenmachine voor nodig.

Nu zie ik op internet dat ik 7de ben geworden, de lage startnummers 50 en 55 bleken ook in mijn
leeftijdsklasse te zitten. Geen 5de plaats, dus de statistieken zijn deze keer niet uitgekomen.
Volgende week is de marathon van Groningen en moet ik volgens de statistieken weer 1ste worden,maar ik verwacht dat alle bekende loopgoeroes nu wel een loopcrash gaan voorspellen.
Always on the run,

Sjoerd Slaaf.
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]