Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
31 okt 2018
Van het grasveld in Combloux tot de finishstreep in Millau
13 okt 2018
Salomon Ultra Pirineu
7 okt 2018
Self Transcendence 24 uur London
14 aug 2018
Monschau Ultrarun nieuwe start
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
* December
* 28 dec 2008: SM Silvestermarathon volgens Henk Sipers
* 27 dec 2008: Silvester Marathon in Meerssen bij team Jogger Jo
* 25 dec 2008: Decke Tönnes
* 17 dec 2008: Eiswein Lauf
* 14 dec 2008: Eisweinlauf in Baden Baden
* 8 dec 2008: Wim de Kwant 'verslaat' zijn 69 km, Le SainteLyon
* 8 dec 2008: Cedric Proot in de Spijkenisse marathon
* 7 dec 2008: Moddergevecht in de Ardennen
* 6 dec 2008: De 24 uur van Glimmen
* 4 dec 2008: OSO 2008
* 3 dec 2008: Olne-Spa-Olne: ???
* 2 dec 2008: 't Is voor niks marathon
* 2 dec 2008: tIs (voor) niks marathon Geldrop
* November
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van December 2008
 
Zaterdag 27 december 2008 : Silvester Marathon in Meerssen bij team Jogger Jo

Dit jaar stond mijn kerstkribbe in Weert want mijn verhaal begint reeds op vrijdag 26 dec . De Silvester Marathon loop begint om 9 uur bij dageraad en vanuit Oost-Vlaanderen is dit al vlug een dik 2 uur autorijden. Rond de Kersttijd staat de wereld bol van de goede bedoelingen en daardoor kreeg ik zowaar voor het tweede jaar op rij een uitnodiging binnen van Bikkel Thijs van Heugten uit Weert om de avond ervoor te komen. Aangezien ik vorig jaar een goede indruk van Wilma (Mevr Thijs) heb overgehouden kon ik dit jaar zeker deze uitnodiging niet weigeren. Een avondje bijpraten en blijven dromen als je hoort wat er allemaal georganiseerd wordt in 2009. Plannen met hopen, mijn motivatie score is terug op normaal niveau na de traditionele dip met de donkere dagen.

Na het nodige ijskrabben reeds in de duisternis vertrokken we richting Meerssen. Aangekomen kroop uit elke auto zowaar een bekend gezicht en de koffie in de uitspanning de Nachtegaal was lekker. Geen tafel kassa kassa , geen file want de loop is geheel gratis. Een internationaal gezelschap met naast de Benelux lopers ook vrienden uit Duitsland en Engeland ( internet doet wonderen). Bij benadering zo een 125 lopers want een aantal afmeldingen werd gecompenseerd door een aantal zwartlopers.
Bij de virtuele startlijn werd terecht hulde gebracht aan Jo Schoonbroodt met zijn prachtjaar 2008 met een wereldrecord op de 6 uur ( 78 km 268)en een nationale titel op de marathon( 2:45:41) met de gezegende leeftijd van 55+. In een rijm- gedicht klonk uiteraard alle lof en viel de naam van de Grijze Keniaan. Van je vrienden moet je het hebben maar Jo genoot er van en terecht.
Vorig jaar was een jubileumuitgave van de SM en werden we getrakteerd op het gehele traject van de Geul . Dit jaar lag echter een even mooi panorama klaar en gelukkig waren onder de aanwezigen een aantal fotograven die ons de volgende dagen terug naar hun web lokken. Met een laagje vorst lag het er voorbeeldig bij en het zonnetje overzag het geheel . Aangezien Limburgs Zwaarste op mijn lijst ontbreekt kreeg ik vandaag daar een proef van. Elke inspanning opwaarts werd met een prachtzicht beloond en de Keutenberg staat nu ook in mijn woordenboek. Menig dorpje werden aangedaan, een natuurgebied met viervoeters bemand, weiden werden gekruist, bospaden gevolgd, watermolen langs de geul bij Wylre en natuurlijk de bierbrouwerij Gulpener zonder bier ( geen jubileumjaar zeker of toch de recessie)werd aangedaan.
De verzorgingsposten waren voor een gratis loop wonderbaarlijk perfect voorzien en waren tevens als verzamelpunt bedoeld. Geen luxe aangezien er geen bewegwijzering is voorzien.
Na 2 jaar ben ik er achter wat de juiste SM tactiek is namelijk je dobbert ergens achteraan in de groep bij aanvang met als voordeel dat je minder lang hoeft te wachten aan de verzorgingsposten en socializen is nog het belangrijkste op dat moment ook al ben je al aan het trainen. Halfweg de rit kan je beter opschuiven omdat de gaten te groot dreigen te worden en aangezien er geen aanwijzingen zijn op het parcours is oogcontact met de lopers voor je, je enigste wapen. Komt daarbij het voordeel een nieuw pakket socializen met andere lopers. Richting voorlaatste bevoorrading kan je beter nog een beetje opschuiven naar voor, zonder overdrijven dermate dat je iets langer kan rusten bij deze post en je ziet ook wie er die dag zin in heeft. De laatste post is cruciaal. Hou elke beweging in de gaten die wijst op een laatste start. Je ziet terug andere lopers, je hebt je krachten nog goed bewaard en laat maar komen mij kan niets gebeuren. Deze tactiek heb ik niet voor het eerst bedacht blijkbaar want ik was bijna wel verrast door de ongezouten snelheid. Met een omvangrijke groep werd het eindpunt bereikt en aangezien mijn duurvermogen terug opgeschroefd is, was ik al lang blij dat ik er was na een trip van 44 km. Noteer ook de voorziene 28 km en de 21 km mogelijkheid.
Oerlopen is nu ook zo iets wat ik nu ken. Tik het woord in op Google en je bent terug bij. Ook al lijkt mij het seizoen niet zo geschikt maar het kan altijd en overal. Met 5 km voor de boeg trok Bikkel Thijs zijn schoenen en sokken uit en gaf zowaar een demonstratie van oerlopen tot aan de finish. Het gesprek van de dag met applaus en enig wenkbrauwgefrons maar geef het zijn kans. Wie weet ben ook jij lezer binnenkort een stukje oermens en staat voor december 2009 een gratis SM loop zonder je schoenen te verslijten op je programma. Laten we alvast in 2009 vaak genieten van elkaars aanwezigheid op zo veel mogelijk loopevenementen. Succes met de goede voornemens.
Het siert verder deze SM loop dat hij tevens voor Henk Sipers zijn 250 ste marathon of meer werd en voor Günter Meinhold zijn 100ste marathon of meer in 2008 betekende. Ik ken mijn plekje terug in de loopwereld met dank aan en proficiat voor Henk en Günter.

Tot slot een woord van dank voor alle mensen die zomaar een bijdrage leverden in het welslagen van deze SM loop.

Luc De Jaeger-Braet 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]