Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
3 feb 2020
Dutch Coast Ultra by Night 31/01/2020, Afscheid.
3 feb 2020
DCURbN JUBILEUM EDITIE
27 dec 2019
BTS 170K Indonesië
27 nov 2019
Kleiner KoBoLT 23/24 november 2019
Verslagen in 2020
Verslagen in 2019
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
* December
* November
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* 31 jul 2011: De Hornigsgrinde marathon
* 24 jul 2011: 48 uurs baanloop Keulen
* 23 jul 2011: Fantastische bergloop in de Dolomieten: de 100km Asolo Run
* 20 jul 2011: Al Andalusia Ultratrail 2011
* 18 jul 2011: Waldnieler marathon
* 16 jul 2011: Mooie prestaties op het WK Ultratrail Connemara
* 12 jul 2011: De trail des Gaulois
* 11 jul 2011: Connemara Trail: kruipen of verzuipen
* 8 jul 2011: Wat drijft een mens zulke lange afstanden te lopen?
* 6 jul 2011: 1ère Féminine in de Méga Ardenne Trail
* 5 jul 2011: Mijn 100 (ultra)marathons
* 4 jul 2011: 5de marathon der Noorderkempen
* 3 jul 2011: Verslag van de 120 van Texel door Sharon Gayter
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van Juli 2011
 
Een trailloop die georganiseerd wordt door lopers is vaak top georganiseerd. Ook nu weer, de Mega Ardennen Trail georganiseerd door een groep lokale traillopers. Op zich al een kunst om een grote ronde van 80 km uit te zetten, waar waarschijnlijk niet meer dan 2 km asfalt in zat om een dorp door te rennen. Een veld bij een sportcomplex waar je je tent kunt neerzetten, pasta, ontbijt, het klopte allemaal. En dat voor 40 Euro inclusief shirt en als je finisht een finisher sporttrui.

Met Ingrid, Ritchie en Leonie hadden we allemaal onze redenen om te lopen. Ingrid als training voor de CCC. Leonie was op zoek naar wraak voor haar dnf verleden jaar, Ritchie vond het verleden jaar zo leuk dat die nog een rondje wilde. En ik, ik zag het als training, een niet geplande trail.

De start was in de vroege morgen om 5 uur. De eerste 18 km liep ik al kletsend met Wim, maar plots waren we elkaar kwijt na plaspauzes. Wim bleek later uitgestapt te zijn na 5 uur ivm geïrriteerde achillespees. Vanaf daar heb ik alleen gelopen. Volledig mijn eigen tempo en ritme. Gek genoeg ging het vrij rap, dat voelde niet perse zo. Ondertussen haalde ik aardig wat vrouwen in. Tot ik ergens rond de 25 km mensen met enige regelmaat hoorde zeggen dat ik 4de vrouw liep.

Ik was niet van plan om anders te gaan lopen en liep dus gewoon door zoals ik al deed. Een ontzettend zwaar parcours. Hele steile beklimmingen en even zware afdalingen die ontzettend veel vragen van je knieën en je bovenbenen. Erg technisch parcours ook, met name het eerste deel. Er waren met enige regelmaat geen paden, gewoon recht omhoog. Maar oh zo mooi uitgezet!! Veel singletracks door de bossen. Alles perfect aangegeven zodat fout lopen eigenlijk niet kon.

De km`s vlogen voorbij en ik haalde de derde vrouw in. Als ik nu ergens niet mee bezig was, was het het klassement. Maar steeds als er ergens mensen stonden werd het geroepen. Toen verscheen er voor me een roze shirt. Vrouw nummer 2. Ik bleef er een tijdje achter lopen. Ging nog even plassen maar haalde haar snel weer bij. Toen ik er voorbij ging poogde ze nog om mee te gaan maar ze moest het snel opgeven. Toen liep ik dus plots als tweede vrouw. Het idee was leuk maar er volgde nog een dikke 40 km.

Na de post van 40 km volgde er een megaklim echt recht omhoog. Sommige gingen op handen en voeten naar boven. Ik liep nog steeds lekker en vooral, ik kon veel blijven rennen. Met de klimmen had ik er ook stevig de pas in. Rond de 47 km zag ik plots de eerste vrouw voor me lopen. Ze zag er nog sterk uit, maar ik kwam steeds dichterbij zonder extra inspanning. Uiteindelijk ging ik er voorbij en toen ging zij ineens gas geven. Ze vloog naar beneden met de afdaling en aangezien dat iets is waar ik ook wel goed in ben bleef ik redelijk in de buurt. Ik wilde vooral bij mezelf blijven. 33 km is echt nog een heel eind als je jezelf opblaast.

We gingen klimmen en daar werden de kaarten geschud. Ik rende stukken waar zij wandelde en ik klom sneller. Bij km 50 was een post en toen ik bijna klaar was om te gaan, kwam zij aan. Daarna heb ik haar niet meer gezien. Ze bleek uiteindelijk nog ingehaald te worden door de vrouw die derde liep (met 1 minuut verschil) en ik liep 45 minuten uit op beide dames.

Zo liep ik de laatste 30 km bijna alleen. Soms een stukje op met iemand die ik tegen kwam, maar meestal alleen. De mensen die ergens stonden te kijken schreeuwden me toe.... Daar kreeg ik wel een boost van, iedereen wist dat ik eerste vrouw liep. Ondertussen zaten er nog steeds prachtige stukken in, single tracks door een woud van varens. Rotsen, een trappetje en delen waar het serieus gevaarlijk was stonden mensen van de organisatie.

De gelletjes en repen kwamen ondertussen wel mijn neus uit. De organisatie zorgde voor water op genoeg punten maar dat was het. Niets te eten of iets anders te drinken. Je had een noodpakket van 3 repen bij je en als je die op at kreeg je straftijd. De laatste 10 km gingen in en ik liep nog steeds sterk. Volgens mij berekeningen zou ik rond de 13 uur kunnen finishen. Dat vond ik al heel sterk. Ik realiseerde mij dat ik deze trail ging winnen in een supertijd. De locals (en de winnares van 2010) achter mij gelaten, die als nummer 2 en 3 zouden finishen.

Er kwam nog een rivieroversteek en daar werd ik al juichend binnen gehaald. 400 meter verder was de finish. De speaker riep al van ver dat ik er aan kwam en onder luid applaus werd ik eerste vrouw in de Mega Ardennen Trail in 12 uur, 4 minuten en 58 seconden. Er werden foto's gemaakt, een interview afgenomen waar ik snel mee klaar was omdat niemand Engels sprak en na een klein uurtje was de prijsuitreiking. Dat was vreemd. De rest van ons groepje was nog niet binnen en ik stond daar tussen al die Fransen. Vooral lief te lachen omdat ik er geen zak van verstond. Dat iedereen verbaasd was dat een vrouw uit Holland had gewonnen was wel duidelijk. Ik stond daar, nam de prijzen in ontvangst, voelde me stoer en was toch ook onder de indruk van mezelf. Wat een trail en wat heb ik sterk gelopen!

Ik werd in het algemeen klassement 43 ste van de 313 deelnemers! Er vielen 62 lopers uit. Leonie en Ritchie hebben hun wraak gehad en kwamen na 17 uur binnen. Ingrid is op 65 km uitgestapt, lang genoeg voor een mooie training.
De Mega Ardennen Trail, een om op je lijst te zetten als je af wilt zien. km`s en vooral hoogtemeters wil maken. Maar ook als je wilt genieten van de natuurschoon van de Franse Ardennen.

Martine Hofstede

http://runtodream.web-log.nl/runtodream/2011/07/een-trailloop-die-georganiseerd-wordt-door-lopers-is-vaak-top-georganiseerdook-nu-weer-de-mega-ardennen-trail-op-zich-al-e.html#comments 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]