Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
3 feb 2020
Dutch Coast Ultra by Night 31/01/2020, Afscheid.
3 feb 2020
DCURbN JUBILEUM EDITIE
27 dec 2019
BTS 170K Indonesië
27 nov 2019
Kleiner KoBoLT 23/24 november 2019
Verslagen in 2020
Verslagen in 2019
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
* December
* November
* Oktober
* September
* 25 sep 2011: Jungfrau marathon ofwel de race van de verdwijnende vlaggetjes
* 25 sep 2011: 50 kilometer van Winschoten (met als opdracht ‘genieten’)
* 24 sep 2011: Een warm onthaal in Winschoten
* 20 sep 2011: Op huwelijksreis naar Georgië
* 20 sep 2011: Winschoten 2011: een bittere teleurstelling
* 20 sep 2011: Kedeng-Kedeng in Roelofarendsveen
* 18 sep 2011: Genieten in Roelofarendsveen
* 12 sep 2011: Toad Challenge 2011
* 12 sep 2011: Marathon van Meerssen met babyjogger
* 9 sep 2011: Royal Sky Ultra Marathon
* 4 sep 2011: Als zelfs dromen geen optie meer is
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van September 2011
 
Binnen een paar weken staat het WK wielrennen op de weg op de agenda. In de pers zullen favorieten naar voren geschoven worden, zullen enkele belangrijke outsiders voorgesteld worden en de rest krijgt ook een plaatsje op de deelnemerslijst en allen maken kans om te winnen.

Volgende week zaterdag staan de heren atleten samen met de dames atletes samen aan de start van hun WK100km op de weg, weliswaar zonder fiets. De persaanwezigheid zal hier eerder van bescheiden allooi zijn, maar dankzij het internet zal het toch ook de nodige aandacht krijgen dat het verdient. Ook hier zullen favorieten een naam krijgen, enkele outsiders een gewaardeerde vermelding en de rest van de deelnemers zal men wellicht slechts kunnen terugvinden in de uitslag, want het overgrote deel maakt absoluut geen kans op winst.

In de week voor het WK te Kopenhagen zullen de favorieten aangeklampt worden om hun visie te geven, om te peilen naar hun verwachtingen en kansen, om hun strategie te proberen te ontfutselen en om te weten wie eventueel hun werkpaarden zullen zijn die het pad moeten effenen naar de titel. De mindere goden zullen op voorhand nauwelijks de pers halen maar achten zich wel een kans daartoe op de maandag, want in de koers zijn verrassingen nooit uitgesloten. De kans dat er in de maandagkrant een compleet onbekende profwielrenner uit het onooglijke Moldavië u staat toe te glunderen getooid in de regenboogtrui bij uw ochtendkoffie is net zo klein als de kans dat u volgende week een rijke burger bent geworden na het winnen van de euromillions. Maar als je aan de start staat van een wielerkoers, kan je zelfs als klein pierke die koers ook winnen, als je zes kruisjes zet op uw lottoformulier mag je ook beginnen dromen van het groot lot.

Ook op het WK te Winschoten zullen er zonder oneerbiedig te willen zijn heel wat klein pierkes aan de start staan. En er moge hen veel gegund zijn, maar publiek dromen van WK winst kan hen alleen maar hoongelach opbrengen of een diepgaand onderzoek naar futuristische dopingpraktijken of een deskundig onderzoek naar verboden technische hulpmiddelen in hun loopschoeisel. En waar een profwielrenner zonder voor gek verklaard te worden wel s’nachts of overdag kan dromen van een koersverloop met onverwachte wendingen, van favorieten die zich misrekenen enzovoort is dit Janneke en Mieke in het ultralopen ( en in de atletiek in het algemeen) niet gegund. Zelfs zijn of haar eigen hersencellen zouden zich een breuk lachten of in hun broekje doen omdat ze hun pret niet meer opkunnen.
Toevallig ben ik ook zo’n klein pierke, maar ook een dromer, zowiezo s’nachts (maar dat heb je meestal zelf niet in de hand, dus dromen we meestal over mooie vrouwen:-), maar ook overdag, vooral als ik aan het trainen ben en als ik niet voluit moet gaan, gaat de restenergie op aan dagdromen. Meestal dagdroom ik dan van winst na een fantastisch gelopen wedstrijd, maar met het WK in het vooruitzicht ben ik de klos. Dagdromen over de wereldtitel neigt eerder naar goedkope fantasy. Making up stories van de Japanners die collectief lijden aan buikloop, van de Italianen die collectief ten onder gaan na een veel te snelle start, van de Amerikanen die één voor één in punaises trappen dat het mij gunstig gezinde publiek hen voor de voeten gooide, van de Russen die collectief uit de wedstrijd stappen om asiel aan te vragen in Nederland,….en als ik zo verder doe staat mij misschien een verplichte opname in de psychiatrie te wachten,….nee, nee,….met een PR van net iets onder de 7u30’ is dromen van een wereldtitel geen optie, misschien zelfs muy loco. Wat rest er mij dan? Gewoon al blij zijn dat ik er mag bij zijn op het Wereldkampioenschap? Toch niet wat mij betreft, zo steek ik niet ineen, ik ben een sportman en ik wil presteren, ik wil winnen. Misschien is dat één van de ondergrondse redenen waarom ik graag coureur was geworden, dan was dromen altijd toegestaan en was winnen nooit volledig onmogelijk.
Nu de realiteit is wat ze is. Zaterdag in Winschoten ga ik van start in het moderne Belgische plunje om de Belgische kleuren te verdedigen. Ik zal het dromen moeten laten voor wat het is, maar ik zal naar best vermogen proberen te presteren en hopelijk een prestatie neerzetten die klein pierke doet glunderen als een grootte en dat is uiteindelijk misschien toch nog altijd veel mooier dan dromen.


Gino Casier
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]