Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
2 sep 2019
De Grand Raid: een serieuze uitdaging
17 aug 2019
Een geweldige etappeloop: de Holland Ultra Tour
13 aug 2019
Holland Ultra Tour, oftewel: uit in eigen land
1 jul 2019
Alvi Ultra Trail 2019
Verslagen in 2019
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
* December
* November
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* 27 jun 2012: Penalara 2012
* 26 jun 2012: De 100 km van Torhout
* 25 jun 2012: De Nacht van West-Vlaanderen
* 24 jun 2012: Allermohe Marathon 23/06/2012
* 21 jun 2012: Child Learn Marathon 16-06-2012
* 21 jun 2012: Verslag KWR (Kintyre Way Relay) 2012
* 16 jun 2012: French Ultra Festival Antibes 2012
* 9 jun 2012: Verslag Ultra Trail Mount Fuij (Japan)
* 5 jun 2012: 6 uur Haarlemermeer, 2-06-2012
* 4 jun 2012: Een mooie 6-uursloop met een prima winnaar!
* 2 jun 2012: Rondje Waddenzee: Eiland hoppen
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van Juni 2012
 
En we zijn weer vertrokken, het weer in België is van mijn voeten dus trekken we weer een eindje verder. Bijna 600km rijden tegen Hamburg gaan we een marathon lopen. Omdat het zo ver is en de start al om 05u00 is vertrek ik vrijdag al rond de middag. Na een rit met lange files en heel veel wegenwerken (ik zag trouwens maar 3 arbeiders) kom ik aan in Allermohe. Mijn eerste vraag is of ze de inwoners van Hamburg eigenlijk Hamburgers noemen? In ieder geval waar ik ga eten vraag ik een steak met peper en serveren ze een grote hamburger met kaassaus en champignons. Veel moeite om mij te verstaan doen ze niet maar bij het betalen kennen ze elke taal als de beste.

Zo, even de koffer klaar maken en samen met andere lopers overnachten op een kleine parking tussen het groen, de start is op 10m door de bosjes! Ik maakte ook al snel kennis met Bennie de Vries, een super sympathieke kerel die hier al vorig jaar liep. De nacht verliep niet echt zoals ik het wou, het was niet moeilijk om te weten dat de Duitsers 4 doelpunten gemaakt hebben, bij elk doelpunt vuurwerk en gejoel tot in Tokio, ook tot aan onze parking dus. Om 04u00 gaat de wekker, even klaarmaken, wat kennis maken met andere lopers, ik schrijf me in voor de marathon (7€) en het is ver tijd.

Aan de start stellen ze me ook even voor, de eerste Belg die hier komt lopen! We moeten een rondje van 2640m zestien maal lopen. Het parcours is op steentjespad helemaal rond een prachtige vijver! Paf, we vertrekken, tot mijn verbazing loop ik al in het begin in derde positie. De rondjes gaan goed maar regelmatig moet ik de bosjes in om te proberen iets te lossen, helaas lukt het me niet maar verlies wel steeds wat tijd. De bevoorrading is hier echt luxe, alles wat een mens maar kan denken is hier aanwezig.

Mijn rondjes gaan steeds rond de 14m. Na 2u heb ik al heel wat lopers kunnen dubbelen, trippelen… Soms eens wat stretchen maar de knie blijft voorlopig braaf en daar zijn we tevreden mee. Het is aangenaam weer en zo vroeg beseft een mens nog niet dat hij loopt. De laatste rondjes zijn wat moeizamer maar ik krijg opmerkingen dat mijn stijl zo relax is, dat zit dus wel goed. Mijn eindtijd is ergens rond 3u44 en een derde plaats algemeen!!! Ik krijg een medaille waar op staat 3de plaats !!!

Maar Polleke, Polleke, wat doe je nu?? Waarom zo snel eten, drinken en gaan rusten in uw auto? Aja beste mensen, nu is het even rusten en om 11u is de start van een tweede marathon!!! Die 2u tijd benut ik zo goed mogelijk, alles snel klaar leggen voor de volgende en platte rust. Ondertussen is het al heel wat warmer geworden, de zon staat hoog aan de open hemel. Om 11u staan we dan klaar, de benen voelen goed hersteld maar wat het gaat geven tijdens het lopen? Dat zien we wel weer. Deze keer vertrekken we tegen de wijzerzin en ontdekken we dus een nieuw rondje. Mijn start is weer zo snel als de eerste maar al gauw verstijven de kuiten wat en moet ik gas terug nemen. Zo laat ik me terug zakken tot plaats 7 ergens.

Mijn tijd halfweg is maar 1 minuut trager dan de eerste marathon, dat is omdat ik deze keer geen sanitair tijd verlies. Het lukt me vrij goed om dit tempo steeds maar aan te houden, alleen de laatste 4 rondjes zijn wat moeizamer. Ik kan nog eens finishen in een uitstekende tijd 3u49, daar ben ik meer dan tevreden mee. En als klap op de vuurpijl weer derde in het algemeen klassement en weer zo’n medaille, al eentje van 05u00 en eentje van 11u00, mijn dag kan al niet meer stuk.

Maar het is nog niet gedaan, een ultraloper wil toch altijd maar? En ja hoor, om 17u00 is de start van nog maar eens een marathon, deze keer weer in dezelfde richting dan de eerste. Mijn pauze tussenin verloopt deze keer minder vlot, mijn maag is kompleet overhoop, ik dronk teveel verschillende dingen en waarschijnlijk heeft de hitte van marathon 2 er ook mee te maken. Enkele malen overgeven maakt mij wat lichter en al snel doet de ronde dat onze Belg ziek is en zijn derde marathon misschien niet gaat kunnen lopen. Toch staat die Belg even later aan de start, vol goede moed maar met een slechte maag beginnen we aan de laatste. Een zekere Ralf, die heel erg sterk loopt, doet het deze keer op gewone slippers??? Het is leuk in begin want we worden aangemoedigd door lopers die hun 2de marathon nog lopen in de andere richting.

Af en toe is het wat opletten voor grote honden maar ze zijn allemaal braaf en het valt wel mee. Op een moment staat er zelfs een mooie grote ooievaar voor mijn neus! Prachtig. Van zo’n dingen kan ik genieten maar toch zien mijn benen echt wel af. Tot de helft loop ik een schema van net boven de 4u maar dan slaat het noodlot toe. Enkele malen terug mijn maag leeg maken. Het is aftellen, ik loop weer maar eens in derde positie maar deze keer zal het moeilijk zijn, misschien zijn er nog frissere lopers die maar 1 marathon lopen. Nog 7 rondjes te gaan en een blaar springt open, net de andere kant van het meer. Ik hinkel van de pijn en meter per meter is het verbijten. Ralf kan me gelukkig aansporen om te lopen en na 100m is de pijn wat meer te verdragen. Gelukkig hebben ze plakkertjes aan de bevoorrading en kan ik verder. Het gaat maar traag en steeds probeer ik Bennie te zoeken die in vierde positie loopt. Ik kan hem nooit vinden maar mijn wandelpauzes maken me niet gelukkig. Steeds weer die zin, “komaan Paul jongen, ge gaat het u beklagen en daarna zeggen, ik had toch iets beter gekunnen”, dat zet me telkens weer aan het lopen voor korte stukjes. Na een hele lastige moeilijke tocht en altijd weer achter mij kijken, kan ik mijn marathon uitlopen in 4u32. Zeer tevreden en weer een medaille derde plaats!

Drie maal podium op een dag! En het is nog niet gedaan want er komt nog een medaille bovenop, in het klassement van de tripple marathon sta ik tweede! Bennie grijpt net naast het podium maar heeft ze ook mooi allemaal uitgelopen. Het was zwaar maar ik ben super tevreden, het was er eentje (drie) om nooit meer te vergeten. Ik ben echt super fier op deze prestatie. De organisatie is hier echt super, alles is af en heel leuke mensen. Een gezellige sfeer. Hopelijk komen we hier eens met wat meer Belgen opdagen. We hebben het weer eens geflikt!

Ik rij nog een uurtje of 2 terug en probeer dan wat te slapen, na 40minuten draaien rij ik toch maar weer verder. Het was een moeilijk ritje maar om 05u00 staan we weer netjes thuis en kan ik slapen als een roosje. Geloof me dat de beentjes wat stijf zijn vandaag.

Paul van Hiel
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]