Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
27 nov 2019
Kleiner KoBoLT 23/24 november 2019
18 nov 2019
6 hours joensuunightrun
14 nov 2019
Albi WK 24 uur 26 en 27 oktober 2019
2 nov 2019
Ultra Raid der Catharen
Verslagen in 2019
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
* December
* November
* Oktober
* September
* Augustus
* 27 aug 2013: Bosbaanmarathon 2013
* 20 aug 2013: De Monschauer Ultramarathon
* 19 aug 2013: Isle of Man
* 3 aug 2013: Genoeg is genoeg
* 2 aug 2013: Self Transcendence 48 uur KLADNO, Tsjechië
* 1 aug 2013: La Course des Géants: 35 km en een hoorbare “knak”
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van Augustus 2013
 
3e Boxmeerdaagse 2013

Je kunt voor alle 9 dagen inschrijven, maar ook voor een of meerdere dagen. Het programma ziet er als volgt uit:
1. zaterdag 27 juli Grubbenvorst – Boxmeer 44,6 km
2. zondag 28 juli Boxmeer – Maasduinen 45,2 km
3. maandag 29 juli Molenhoek – Boxmeer 43,5 km
4. dinsdag 30 juli Helenaveen – Boxmeer 44,8 km
5. woensdag 31 jul Boxmeer – Overloon 43,8 km
6. donderdag 1 aug Ravenstein – Boxmeer 45,0 km
7. vrijdag 2 aug Rips – Boxmeer 42,8 km
8. zaterdag 3 aug Kevelaer – Boxmeer 44,6 km
9. zondag 4 aug Boxmeer - Cuijk 44,1 km

Vorig jaar liep ik de 9-daagse al en dit jaar zou de tweede keer worden. Tijdens de eerste editie liep ik alleen de laatste etappe. Vorig jaar liep ik de 9-daagse helemaal en dit jaar, de derde aflevering, zou de tweede keer worden dat ik hem helemaal wilde lopen. Op vrijdag vertrok ik al richting Boxmeer om zodoende op zaterdag meer tijd en rust te hebben. Willem haalde me op aan het station waar Jacq Hendrix ook al stond te wachten. In huize Mutze was ook al Gunther en Alex met zijn vrouw. Bij het uitpakken van mijn spullen kwam ik er achter dat ik mijn sokken, onderbroeken en kniebandje met kousjes vergeten was!!! Van te voren had ik oogmigraine met vreselijke hoofdpijn gehad en mijn hoofd “stond er niet naar”, zodoende dat ik het vergeten was. Ik kreeg van Annemarie 2 paar sokken en wat tape om mijn kniebandage te fabriceren. Onderbroeken hoefden niet i.v.m. het dragen van loopbroekjes met binnenbroekje. Om 20.00 uur ging ik al naar bed om uitgerust op te kunnen staan de volgende dag om 06.00 uur. Ik neem deze dagen FitRabbit geconcentreerd bietensap. Meer info zie http://www.fitrabbit.com . FitRabbit bedankt voor alles. Men heeft mij voorgeschreven vanavond al te beginnen met 1 zakje en dan elke ochtend 1 uur voor vertrek en weer een zakje s ‘avonds voor het slapen gaan en zo alle dagen door. Je moet alleen rekening houden met rode ontlasting en rode urine, veroorzaakt door de rode kleurstof van rode bieten. Voor mij is de rode urine elke keer confronterend i.v.m. mijn blaasgebeuren in 2011.

Etappe 1 Grubbenvorst-Boxmeer, 44,6 km
Er waren redelijk wat dagjeslopers en 7 mensen waaronder ik die alle dagen willen lopen. Het parcours liep langs de Maas en we moesten 6 maal met een pontje over hetgeen altijd spannend is. Haal ik het pontje als het nog aan deze kant staat of is tie al aan de overkant en moet tie nog helemaal naar hier varen en met wie zit ik op de boot. Bij km 25 zien we een onweer opkomen. De schipper van een van de pontjes waarschuwde ons al voor dit onweer en ja hoor daar was het. Eerst dachten we nog dat hij langs ons zou gaan maar nee. Het trof ons niet maar wel bijna. Levensgevaarlijk en beangstigend. De regen kwam met bakken uit de lucht en de bliksem sloeg overal om ons heen. We gingen schuilen onder een prieel ergens bij een kroeg langs de Maas, die gesloten was. Meer dan een half uur zaten we hier en het was ijskoud. Naderhand bleek dat “men” code oranje had gegeven voor dit noodweer. Toen het minder werd vertrokken we weer maar het kwaad was geschied bij mij. Mijn benen/spieren zaten muurvast en ik kwam bijna niet meer voorui. Dit probleem heb ik ook als er te lang wordt gewacht bij een verzorgingspost. We waren met zessen maar vanaf km 30 liep ik alleen. Ik had heel veel last van mijn hamstrings. Ik finishte als 6-de van de 22, in 5 uur 42 minuten en was toch tevreden over hoe het gegaan was. Het was 29 graden Celsius en na het onweer 14-15 graden.

Etappe 2 Boxmeer-Maasduinen 45,2 km
In de nacht werden we verrast door nog een onweer en enkele vliegen hielden mij wakker. Vandaag een mooie route met 2 pontjes en een trekpont door een natuurreservaat. Ik was vanochtend al moe toen ik op stond. De eerste 2-3 dagen zijn voor mij vaak moeilijk, voor de anderen natuurlijk ook. We lopen door een geweldig gebied en ik kan wel redelijk bij blijven maar het kost veel moeite en ik zweet heel veel. De Bergerheide is mooi en het zand loopt zwaar. Ik loop veel met Vanessa, Wim, Jacques met vriend en Joeri. Jan Nabuurs verstuikt zijn enkel en moet uitstappen. Jan was alle eerdere afleveringen van de zomer-meerdaagse de beste van allemaal. Ik finish als 12-de van de 20, in 6 uur 18 minuten.

Etappe 3 Molenhoek-Boxmeer 43,5 km
Meteen lopen we de Mockerheide in, hetgeen betekend eerst de ongelijke trappen op. Mijn achillespezen links en rechts doen zeer maar na verloop van tijd wordt het wat minder. Ik loop lekker en tot 32-33 km geen problemen. Ik zweet weer heel veel en de binnenkant van mijn bovenbenen is geïrriteerd net zoals mijn oksels. Ik heb altijd was vaseline bij me en smeer alles in. Op een verzorgingspost krijgen we brood met spiegelei. Heeeeeeeerlijk. We lopen met een klein groepje en op het laatst valt het wat uit elkaar. Ik kom als 2-de van de 11 binnen in 5 uur 31 minuten, gevolgd door Peter en Gunther. Het liep vandaag heerlijk. Temperatuur 22-25 graden Celsius.

Etappe 4 Helenaveen-Boxmeer 44,8 km
Al vrij snel verlopen we ons en zitten we midden in een soort moeras. Het is er prachtig. Een hert schrikt van ons en vlucht weg. We moeten omdraaien en lopen om het moeras heen. Het landschap hier is geweldig. Het enige dat nog ontbreekt zijn de dino ‘s. Er wordt een flink tempo gelopen en na een tijdje zijn Joeri en ik alleen nog over. Het loopt heerlijk. Bij km 20 wordt ons gevraagd wat rustiger te lopen i.v.m. met het feit dat we anders geen verzorging kunnen krijgen daar de groepen te ver uit elkaar lopen. We eten een knakworstje en gaan iets rustiger verder. Het blijft goed lopen. In het bos stikt het van de vliegen en de horzels. We finishen samen op een gedeelde eerste plaats. In totaal 11 deelnemers. Er wordt gesproken over het feit dat het eind van de week 35 graden of meer wordt. Nou daar moet ik nog over nadenken of ik dat wil.

Etappe 5 Boxmeer-Overloon 43,8 km
Vandaag weer wat meer dagjeslopers. Ik heb goed geslapen en voel me redelijk. Na km 7 wordt het al iets moeilijker. Joeri stapt na 10 km uit i.v.m. veel last van blaren die hij van te voren al had opgelopen en het parcours is nogal ongelijk zodat hij te veel schuift in zijn schoenen en dit de blaren weer open wrijft. Ik loop voor met Jet, Petra en Rudy. Het loopt niet echt en het kost veel moeite om bij hen te blijven. Ik verlies regelmatig 10-20 30 meter en loop dan weer in. Ik pas mijn oude strategie toe, 100 meter tempo lopen, 10 meter wandelen, 100 meter tempo 10 wandelen. Na een tijdje loopt het weer wat beter. De ijzeren toren achter Overloon beklimmen we. Vorig jaar durfde ik dit niet i.v.m. mijn hoogtevrees. Dit jaar geen probleem!!! Daarna weer na beneden en verder. Rudy krijgt een telefoontje onderweg dat zijn schoonvader een hartinfarct heeft gekregen. Hij stap uit bij km 30 en wordt door de organisatie terug naar zijn auto gebracht …… Ik ga verder met Jet en Petra en volgens mij passen ze hun tempo aan mij aan. Dank je wel meisjes….. We finishen alle drie samen op de eerste plek in 5 uur 24 minuten. Vandaag 18 deelnemers en Jan Nabuurs loopt weer 22 km mee vandaag met “zijn” enkel.

Etappe 6 Ravenstein-Boxmeer 45 km
We steken eerst met een pontje over en dan beginnen we. Het is al warm en het wordt zeer warm en overmorgen nog warmer met waarschijnlijk de hoogste temperatuur sinds lang!!!!! Al snel loop ik vooraan met Huub maar Huub is dagjesloper dus fris en daar moet ik me niet aan optrekken. We lopen veel over dijken en de zon kan ons hier helemaal bereiken. Het is er mooi maar pfff warm met soms een briesje. Jan loopt vanaf vandaag weer mee maar na 10 km gaat hij weer door zijn enkel. Ja, was het wel slim om mee te doen????? Ik begrijp wat hij wil maar toch. Het loopt moeilijk maar ik ga door. Oude strategie, rennen wandelen rennen. Het wordt steeds warmer. Tijdens een stukje wandelen bel ik Luciënne en ze waarschuwt me voor de hitte. Ze heeft gelijk. Het is warm, zeer warm. Soms als het windstil is voelt het nog warmer aan. Ik ren weer langere stukjes maar het is moeilijk om weer op adem te komen na zo ’n stuk. Er volgt niemand achter me en Huub ligt voor me en soms zie ik hem, heel ver weg. Je vindt nergens meer verfrissing. Aan de drankposten is alles lauw maar ja daar is helaas niets aan te doen. Bij de laatste post hoor ik dat Huub meer dan een half uur voor me ligt en achter me?? Weet niemand. Ik besluit tijdens het lopen dat ik me dit morgen niet weer aan doe en stop. Ik weet nu al hoe de reacties zullen zijn. Voor mij is het niet gezond en ieder doet met zijn lijf wat hij wil doen. 2 ½ jaar geleden had ik er heel veel voor overgehad als ik dan zeker was dat ik hier had kunnen lopen ……. Ik finish in 5 uur 40 minuten, 2-de plek van de 10 deelnemers.

Als iedereen binnen is vertel ik dat ik stop en meteen krijg ik te horen van” je hebt toch ook enkele malen een meerdaagse door de woestijn gelopen” etc etc. Ja, dat weet ik maar ik ben wel zoveel jaren ouder geworden en ik wil gezond lopen en voor mij wil dat zeggen: Nu stop. Men probeert mij nog over te halen om dan een dag niet te lopen en zaterdag en zondag toch weer een marathon plus met hen mee te lopen maar nee dat doe ik niet, alles of niets. Iemand stelt voor om dan de 3 dagen te wandelen!!!!!!!! Nee, dat al helemaal niet!!!! Ik pak mijn spullen in maar ga wel nog met de groep uiteten en daarna afscheid nemen en lekker met de trein naar huis waar mijn vrouw me staat op te wachten op het station.

Nu 2 dagen later heb ik weer een training gedaan van bijna 1 ½ uur en het liep lekker en ……ik heb nog steeds geen spijt van mijn uitstappen want het was bloedheet gisteren en de streek rondom Boxmeer was het warmst van Nederland. Diegene die het wel lopen/liepen, tja dat moet ieder voor zich weten.

groetjes en tot ziens

Henk Sipers

http://members.home.nl/ultrasport
 
 
[ top pagina ]