Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
27 nov 2019
Kleiner KoBoLT 23/24 november 2019
18 nov 2019
6 hours joensuunightrun
14 nov 2019
Albi WK 24 uur 26 en 27 oktober 2019
2 nov 2019
Ultra Raid der Catharen
Verslagen in 2019
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
* December
* September
* Augustus
* Juli
* 10 jul 2001: Guldensporenmarathon 2001
* 4 jul 2001: 6 uur van de Haarlemmermeer
* Juni
* Mei
* April
* Februari
* Januari
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van Juli 2001
 
Zo'n zes jaar geleden toen ik met langeafstandlopen begon liep ik mijn tweede marathon in Kortrijk, België. De Guldensporenmarathon was na mijn eerste marathonervaring van Rotterdam de grote test of ik ook een tweede marathon kon lopen. Ik had na de eerste marathon wekenlang last van mijn kuiten en had daar een slecht gevoel over. Ik ben toen tijdens de wedstrijd na ongeveer 26 km uitgestapt vanwege het ontzettend warme weer. Het was ruim 31 graden en je loopt van zuid naar noord zonder schaduw, dus dat was afzien. Dit uitstappen zit al jaren dwars en het werd tijd voor revanche.

De start van de Guldensporenmarathon is vrij vroeg (09:00 uur) en de start en finish zijn niet in dezelfde plaats (Kortrijk - Brugge) dus geeft dit wat logistieke problemen. Je kan om 06:30 uur vanuit Brugge met de bus naar Kortrijk meerijden, maar dan moet je wel heel vroeg van huis. Dit staat me al een paar jaar tegen tot een paar maanden geleden loopcollega Henry Okkersen over de Guldensporenmarathon begon te vertellen. We besloten toen samen naar België te reizen en het vervoersleed zo te delen. Een week voor de wedstrijd had UltraNed-collega Tom Hendriks gelezen dat wij naar België zouden gaan en hij vertelde ook mee te gaan. Henry bleef zaterdag slapen en Tom kwam zondagochtend ons om 04:40 uur oppikken. Dit zijn toch geen tijden voor een loper. Zowel Tom als ik hadden amper drie uur geslapen, prima voorbereiding :-).

Rond half zeven, na een zeer comfortabele rit, komen we aan in Brugge, parkeren de auto in een parking en gaan opzoek naar de opstapplaats. We zijn veel te laat. "Desnoods nemen we eentaxi" roept Tom. We komen aan op het Burgplein en tot onze verbazing staan er nog veel lopers (te wachten op de bus). Ik zie Willem Mutze staan er vraag of de bus al weg is, dat blijkt niet het geval te zijn. Hij staat al vanaf 06:15 uur te wachten. We hebben geluk. Na een busreisje komen we aan in Kuurne alwaar we ons inschrijven en weer aardig wat bekenden tegen het lijf lopen. Ben Mol is na een twee weken ook weer van de partij en is weer aardig opgeknapt.

Om 09:00 uur is de start en het weer is lekker. Het is niet te warm, zo'n 21 graden, en af en toe hebben we een heel klein buitje. De wind staat ook vrij gunstig, zuidwest, gelukkig maar want het parcours loopt van zuid naar noord. Het leuke van dit parcours is dat het helemaal niet verveelt al zou je dat als je de kaart bestudeerd niet zeggen. De verzorging is goed, maar het is vaak niet duidelijk wat er in de bekertjes zit. Het zou makkelijker zijn als water in een neutraal bekertje zit en sportdrank in een sportdrankbekertje. Bij één verzorgingspost vond een fietsbegeleider het nodig om zijn fiets haaks op de verzorgingspost te zetten. Ik kon me nog net in houden maar ik wilde betrokkene wel even bekertje sportdrank in zijn gezicht plaatsen. Wat een sufferd. Het lopen ging verder erg lekker en Henry en ik gingen weg op een vlak schema van 3:30. Na 16 km vroeg ik Henry of hij nog wat sneller wilde gaan, ik had erg sterke benen. Hij gaf aan dat hij daar geen zin in had en zij dat ik zeker niet moest inhouden. Als je het niet probeert krijg je er later spijt van.

Ik versnelde dus na 16 km en kwam in 1:41 uur door op de halve marathon. Om een pr te lopen moest ik een behoorlijke tweede helft lopen, met negatieve split. Het lukte mij tot aan de 37 km om niet ingehaald te worden en telkens andere lopers in te halen. Vanaf dat punt begon ik weer te rekenen en besefte dat een pr er niet meer inzat. Jammer, leuk geprobeerd Rob. Die laatste 5 km heb ik vrij ontspannen gelopen en af en toe met andere lopers gepraat. De finish van deze wedstrijd is schitterend en een podium voor met publiek die daar ook voor jouw zitten doet je wel iets. Toen ik mijn petje af nam en voor hen een buiging maakte begon iedereen te klappen. Mijn eindtijd, 3:25'21, was tevens mijn beste jaarprestatie van 2001 en ik ben hier gewoon tevreden over. Ik heb nog wel last van mijn nek van die grote medaille :-).

Voor alle duidelijkheid, Tom liep 2:57'46 en Henry liep 3:29'09, ik geloof dat we alledrie tevreden kunnen zijn. Tom nog bedankt voor rijden.


Rob van den Hoek - UltraNed.

Een volledige uitslag van deze marathon is reeds te vinden op Jean-Paul Praet zijn website http://users.pandora.be/ultra/Gelopen/KB.htm
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]