Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
3 feb 2020
Dutch Coast Ultra by Night 31/01/2020, Afscheid.
3 feb 2020
DCURbN JUBILEUM EDITIE
27 dec 2019
BTS 170K Indonesië
27 nov 2019
Kleiner KoBoLT 23/24 november 2019
Verslagen in 2020
Verslagen in 2019
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
* December
* November
* Oktober
* September
* 21 sep 2016: Mijn droom komt uit...
* 20 sep 2016: Salomon Pfalztrail
* 20 sep 2016: San Marino Marathon
* 16 sep 2016: Georgië meerdaagse loopwedstrijd
* 13 sep 2016: RUN Winschoten, 100 tinten afzien
* 12 sep 2016: 10 september 2016, Run Winschoten 100 km
* 12 sep 2016: Kill the Dragon
* 11 sep 2016: Een troostrijke deceptie (RUN 2016)
* 11 sep 2016: Stopt u er dan mee? U ziet er nog prima uit!
* 5 sep 2016: Wisenttrail 53 km: “Kim, je doet het gewoon weer!”
* 5 sep 2016: Nummertje 69
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van September 2016
 
De Aanloop.

In juni liep ik een warme Slachte marathon waarbij ik na 30 km door de warmte moest gaan wandelen. In juli deed ik mee aan de triple marathon waar ik 2 marathons op een dag liep, maar bij de tweede na 20 km het beste eraf was. Augustus was de laatste test met de 6 uursloop van Den Helder, hier liep ik eigenlijk heel goed. Leermomentje was hier om andere kleding te kiezen op een warme dag, jezelf niet door de rondetijd te laten afleiden en geen spons posten te gebruiken. (koud water ontregeld het zweten, waardoor je een jojo effect krijgt. Tenminste dat is mijn theorie)

Uiteindelijk samen met Danny Hayos ingeschreven voor de 100 km. Een paar weken voor de loop meld François dat hij mee gaat als coach. Slikmomentje, …….maar vanaf nu gaat de knop om. Welke kleding neem ik mee? Welke drankjes ga ik drinken? Welke ronde tijden moet ik lopen? Hoe loopt het parcours? In de week voor de race is het plan klaar. Laatste puntje op de i :de zout inname omdat het warm gaat worden. François vertelt dat er bouillon is op de verzorgingsposten.

De race dag.

Om 6 uur rijden ik en François vanuit Den Helder naar Winschoten, Danny vertrekt om 7 uur die kant op, omdat hij uurtje extra wil slapen. In Winschoten weet François mooi de weg naar de sporthal waar we het startnummer ophalen. Hierna gaan we naar het park om daar onze verzorgingspost op te bouwen. Achteraf blijkt dat ik eten en drinken mee heb genomen voor 5 lopers. Maar ja, hoeveel neem je mee voor 100km? We komen veel bekende ultra lopers tegen. Dus hier en daar een praatje.

Om 10.00 is de start van de 100 kilometer. 10.15 uur start de 50 kilometer en om 10.30 start de estafette 10 x 10km.

1.
De eerste ronde start ik achteraan bij Marco Hartman en Danny Hayos, een paar jaar geleden liep Marco rondjes van 1 uur 3. Al snel lopen we ver achter de rest van de lopers, wat gaan ze hard, we moeten nog zo lang. Voor mijn gevoel duurt de ronde heel lang, ook loop ik nog niet lekker. Langs het parcours zitten al mensen in hun voortuin, dus een rondje lang goeie morgen zeggen. Na 1 uur 6 zijn we bij start finish. Iets langzamer dan verwacht maar wat maakt het uit.

2.
Bij François aangekomen geef ik mijn 2 flesjes af, zodat hij ze kan vullen voor de volgende ronde. Ik pak een flesje sportdrank mee. Danny en Marco pakken ook hun verzorging en met ze drieën lopen we voor de 2e ronde. Deze ronde gaat een stuk makkelijker, de beentjes zijn wakker. Ronde tijd 1 uur 5.

3.
Dit rondje gaat de temperatuur al lekker omhoog. Rond 25 kilometer neem ik de eerste keer bouillon. Dit smaakt goed, lekker zout. Na 28 km eerste plas pauze, dit lijkt onbelangrijk maar dit is voor mij de check of ik genoeg drink. Ook dit rondje ging weer in 1 uur 5. Danny was al vooruit gelopen om op de post appeltaart te eten.

4.
Ik loop nog steeds met Marco. Danny loopt nu ook weer bij ons maar gaat halverwege een stukje vooruit. Ik merk aan Marco dat hij soms iets sneller loopt en daarna iets langzamer. Ronde tijd wederom 1 uur 5.

5.
Dit rondje moet ik alleen verder. Marco blijft langer op de verzorgingspost en Danny is al vooruit. Inmiddels haal ik de ene 100 km loper na de andere in, die zijn dus toch te snel gestart. Op het 5 km punt klopt mijn tussentijd precies. Ik blijf in dit tempo doorlopen en kom weer in 1 uur 5 door start finish. 50 km gedaan nog maar 50 km te gaan roep ik terwijl ik langs het estafette wisselvak loop.

6.
Op onze verzorgingspost zie ik François weer, zoals elk rondje heeft hij drinken klaar en een gelletje. Dit keer krijg ik ook zoute stengels mee en een banaan. Ook Danny loopt gelukkig weer bij me dit rondje. Samen loopt het toch veel leuker en kunnen we weer lekker kletsen. Inmiddels kennen we de mensen al langs de kant. Dus hier en daar wordt er gezwaaid en aangemoedigd. Op 5 km punt drink ik weer bouillon op 7 km punt neem ik weer een gelletje. Ook doe ik weer even de plas check, alles loopt gesmeerd. Danny geeft aan dat dit zijn laatste ronde is. Ik vraag hem of hij een rondje wil wachten en daarna nog een rondje wil meelopen, maar zo gek krijg ik hem niet. 60 kilometer zit er nu op. Ronde tijd is 1 uur 7. Ik weet dat hier ergens de eerste dip moet komen..

7.
Alleen vertrek ik vanaf de verzorgingspost bij François. Weer drinken meegekregen en een lekkere reep en het gebruikelijke gelletje. Ik besluit de km tijden niet te gaan controleren, gewoon op gevoel blijven lopen. Langs het parcours kom je 5 keer een douche tegen. Omdat ik droog wil blijven moet ik elke ronde de buitenbocht lopen en bij 2 douches moet ik zelfs de stoep op. Maar het is niet anders, ik wil droog blijven. Overal langs de kant staan kinderen met sponzen of waterpistolen, ook hier moet je steeds aangeven droog te willen blijven. Inmiddels staat her en der de barbecue al aan in de voortuinen. Rond het 8 km punt neem ik weer een gelletje. Vlak voor start/finish krijg ik even het emo momentje, vandaag gaat mijn dag worden. (kippenvel, genieten, ik kan het wel uitschreeuwen van geluk) 1 uur 10 duurde dit ronde. Echt weinig verval, heerlijk dit. Bij François aangekomen geconcentreerd blijven. Gelletje, drinken, banaan mee en weer door.

8.
Dit is het rondje dat alles vanzelf lijkt te gaan. Op 2 km denk ik al :de verzorgingspost op 5 km zit er al aan te komen. Op km 4 neem ik op hoekje bij een gezin in de voortuin cola, dit doe ik al een paar rondjes bij hun dus even kletsen en weer door. Rond 75 km kom ik naast een dame te lopen met muziek. Ik zeg dat ik dat wel gezellig vind. Zij loopt de 10 km estafette en zegt dat ze bij me blijft lopen. Samen lopen we verder en overal roept ze: moedig deze topper aan. Hij komt nog 2 keer langs!!! We kletsen wat over de berenloop en de 60 van Texel. Ondertussen blijft ze naar de mensen aan de kant roepen. Geweldig dit. Bij start /finish nemen we afscheid met een high five. Rondje in 1 uur 11.

9. (gele kaart)
Ik kom bij François voor drinken, gelletje en zoute stengels. François wordt helemaal enthousiast. Hij loopt 10 meter met me mee, 10 meter verder op staat opeens een man die een gele kaart voor mijn gezicht houdt. ?????? Voor het meelopen van je coach.??????10 meter verder pak ik bouillon bij de verzorging van de organisatie. Een man vraagt of ik met het Nederlands kampioenschap meeloop. Ik zeg: nee. Dan heeft de gele kaart geen gevolgen vertelt hij. Ik pak mijn tempo weer op. Laat je niet afleiden, al krijg ik 10 gele kaarten, dit is mijn loop vandaag. Voor mij zie ik Rene Kromkamp lopen. (Hij gaf aan bij de start 5 minuut 45 per km te lopen.) Wij liepen constant 6 minuut 30 per km. Dit geeft nog een extra boost. Ik besluit bij hem te gaan lopen zodat we nog wat aan elkaar hebben. Ook dit rondje tikken de kilometers weg. Tegen de mensen aan de kant vertellen we dat we nog een maal langs komen. Overal zijn de mensen nog steeds enthousiast en beloven ze te blijven zitten. Samen met Rene loop ik verder, we kletsen wat. Ik begin rond start finish al te rekenen. We halen ieder geval ruim de cut off tijd. We kunnen zelfs 10 minuten per km gaan lopen als we willen. dan zijn we nog op tijd binnen. Ronde tijd is 1 uur 16. Nog 10 km te gaan.

10.
Bij François aangekomen vertel ik dat hij niet weer moet mee wandelen. Hij is zich van geen kwaad bewust. Ik neem nog een keer een gelletje. Het is inmiddels al donker geworden. Ik wacht op Rene en samen gaan we de laatste 9,5 km lopen. Michael MCLouglin komt ook bij ons lopen. We nemen afscheid van de supporters onderweg. Ook de verkeersregelaars bedanken we en de mensen van de EHBO posten. Rond km 4 weer een cola in de voortuin en ik bedank de mensen voor deze service. Ze hebben 8 liter cola uitgeschonken vandaag zeggen ze. Na verzorgingspost 5 km zeg ik dat dit rondje wat mij betreft nog wel even mag duren. We hebben 13 minuten per km de tijd. We gaan 1 km wandelen deze duurt 9 minuten. Inmiddels komt de bezemwagen van de organisatie achter ons rijden als de laatste estafette loper ons inhaalt. Dan de laatste kilometers, we gaan nog een keer hardlopen, langs de molen de winkelstraat in. We kunnen de finish al zien. We hebben het gehaald. Ik heb mijn 1e 100 kilometer gelopen in 11 uur 49. Het laatste rondje ging in 1 uur 33. Achter de finish is het feest. De speaker haalt ons binnen. Ik krijg een deken om me heen van de EHBO en ik heb het al zo warm. Ook krijg ik drinken aangeboden, ik kies sinas dat smaakt heerlijk na al die cola en sportdrank. François is blij. De estafette Dame die vanaf km 75 met me mee liep is er ook om me te feliciteren.
Mijn 22e marathon volbracht. De 1e 100 km!!!! Ik durf mezelf bijna een echte ultraloper te noemen.
Van de 96 starters zijn er 43 lopers aan de 100 km gekomen.

Na een frisse douche snel de auto in naar Den Helder. Onderweg chocola en chips. Rond middernacht zijn we thuis.
Danny, Marco en Rene bedankt voor het kletsen onderweg.
François super bedankt voor het coachen en het extra duwtje om de knop om te zetten. (en de gele kaart Ha. Ha.)


It always seems impossible until it’s done!!!!!!
Matthieu Magielsen 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]