Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
10 mei 2019
Verslag marathon Praag 2019
19 apr 2019
100 miles Istrië
13 apr 2019
TT
11 apr 2019
Castricum en Rotterdam
Verslagen in 2019
Verslagen in 2018
* November
* Oktober
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* 13 apr 2018: Der Rheinsteig
* 2 apr 2018: Pfalztrail 3 daagse
* Maart
* Februari
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van April 2018
 
Na een zeer frisse winter, waarin ik met mijn camper tientallen weekenden op camping Osebos in Gulpen heb gebivakkeerd en een aantal weekenden naar Oostenrijk ben gereden om aldaar in de sneeuw te trainen, is het afgelopen weekend wederom mijn trailseizoen geopend in Wolfstein in Duitsland. De laatste 4 jaar heb ik daar meegetraild met de 3 daagse met in totaal 125 km in 3 dagen (51km, 49km en 25km), zie http://pfaelzer-berglandtrail.de/Start/ . Het is ook mogelijk de trail als Staffel te lopen (estafette). Dit alles wordt georganiseerd door looptherapeut Gunther Bergs. Dit jaar viel dat zeker niet mee, omdat zijn vrouw, die al vijf jaar met Gunther de organisatie in handen had, helaas in december overleden was. Gunther besloot toch het evenement voort te zetten, vooral als herinnering aan zijn vrouw.

Het is 3 dagen fantastisch lopen door het schitterende Pfalz middengebergte. Daarnaast door de kleinschaligheid (maximaal 70 deelnemers) een prettig sfeertje en alles heel goed verzorgd. Overnachtingen zijn mogelijk in een onlangs verbouwde jeugdherberg en ook kan je inschrijven voor ontbijt, lunch en diner. Zeker aan het begin van het trailseizoen is dit een mooie start; niet te lange afstanden en niet te veel hoogteverschil. Een goed opwarmer dus, met name voor degenen die graag in de wat meer geaccidenteerde gebieden lopen. Iedere dag is er een andere route met één verzorgingspost. De laatste dag is de kortste afstand en wordt je door Gunther bij de finish in een zeer pittoresk dorpje binnengepraat.

De eerste dag (vrijdag) start bij een burcht, Burg Lichtenberg, waar we 's morgens met een bus naar toe worden gereden. Via een prima uitgepijlde route loop je over 51 km en 1900 hm terug naar Wolfstein. Lopen door veel bosrijke gebieden, maar ook veel open stukken, zodat ik niet het opgesloten gevoel krijg dat mij overvalt als ik lang in een bos loop. De tweede dag (49 km en 1750 hm) begint en eindigt bij de jeugdherberg in Wolfstein en heeft een verzorgingspost op de Potzberg, het hoogste punt in dit gebied, en natuurlijk nog een pittige beklimming vlak voor de finish. De laatste dag (24km en 1050 hm) start en eindigt in Lauterecken. Vlak bij de finish is speciaal voor de toeschouwers op de zondagmorgen het Stadscafe geopend, zodat de trouwe begeleiders in het onverwacht mooie weer, maar 's morgens toch wel fris, warm kunnen zitten. De finish valt altijd gelijk met de opening van het wandelgebeuren, zodat er altijd wel een gezellige drukte is. Door de doorlopende training deze winter, zijn de benen goed en ik mag niet klagen met mijn 16 uur voor het hele traject. (NB de snelste loper heeft er 11 uur nog wat over gedaan).

Wat mij ook goed bevalt is de energiereep die ik sinds eind vorig jaar gebruik, Chia Charge (in verband met het chiazaad dat erdoor zit), ontwikkeld door een Engelse marathonloper die de slecht eetbare suikerklompen van de andere merken zat was. Ik heb ze uitgeprobeerd en bij temperaturen van -15 tot +30 blijven ze goed eetbaar, het hongergevoel blijft bij mij langer weg en bij de langere trainingen blijft mijn maag de reep goed verteren. Ze bevallen zelfs zo goed, dat ik de repen ben gaan verkopen (http://www.chiasport.nl). Tijdens de Pfalztrail liep ik naast een zekere Jurgen, een fanatieke trailloper met diabetes type 1. Hij heeft de reep uitgeprobeerd en had nooit in zijn gehele trailbestaan zo'n gunstige bloedsuikerspiegel gehad en wel van start tot finish. Een mooi bewijs van de geclaimde goed gereguleerde energie-afgifte.

Groet, Hans Lems
(jlems <> xs4all.nl) 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]