Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
3 feb 2020
Dutch Coast Ultra by Night 31/01/2020, Afscheid.
3 feb 2020
DCURbN JUBILEUM EDITIE
27 dec 2019
BTS 170K Indonesië
27 nov 2019
Kleiner KoBoLT 23/24 november 2019
Verslagen in 2020
Verslagen in 2019
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
* December
* November
* Oktober
* 29 okt 2012: Beartrail
* 28 okt 2012: Röntgenlauf 28-10-12 - 63,3km
* 28 okt 2012: Han Frenken loopt 2.30.33 op de marathon!
* 28 okt 2012: Zevende met een glimlach!
* 22 okt 2012: Nieuw pareltje op de trailkalender!
* 16 okt 2012: De marathon van Boekarest
* 15 okt 2012: Jersey marathon verslag
* 11 okt 2012: “Verder dan ver”
* 8 okt 2012: Holland's zwaarste marathon
* 7 okt 2012: Verslag Marathon Zeeland
* 3 okt 2012: Parsley, Sage, Rosemary and Thyme
* 2 okt 2012: Marathon Zwolle
* 1 okt 2012: ECO TRAIL BRUSSEL 29/09/2012
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van November 2012
 
20 oktober 2012. Het lang geplande loopreisje met de Dutch Funrunners van Willem Mutze. We verzamelen op Schiphol maar onze vlucht vertrekt nog niet. De gevreesde vertraging. Na 5 1/2 uur wachten vertrekken we eindelijk en zodoende missen we het uitstapje naar Siena. Jammer maar ....... dat zal Transavia nog geld gaan kosten volgens enkele medelopers. Vroeg slapen en vroeg op zoals bijna alle dagen.

21 oktober De Eco marathon trail, 42,2 km en 1350 hoogtemeters. Het is druk in het dorpje en na de start al snel warm, Zo 'n 28 graden max. Het gaat de gehele tijd op en af. Na 5 u 26 minuten finish ik en ik ben tevreden. Het ging goed en het was vooral behouden lopen want het is pas dag 1. Tevens moet ik vermelden dat ik zelden zo 'n mooie en goed verzorgde marathon heb gelopen.

22 oktober Start vanuit het hoteldorp en finishen 52,45 km verder met 1665 hoogtemeters. Elke 10-15 km verzorging door Annemarie en Arja en het was weer warm en geweldig, Zeker de omgeving. Je blijft fotograferen onder het hardlopen. Finish in Radda.

23 oktober Van Radda naar Firenza, 54 km 1300 hoogtemeters en 1500 omlaag. Ik begin langzaam in de mood te komen. We bezichtigen Firenza snel en dan eten en vroeg naar bed alweer.

24 oktober Firenza-Vermio. Eerst de stad uitlopen en daar is het een drukte van jewelste maar al snel weer steil bergop en weg van het verkeer. De uitzichten nog steeds geweldig en het weer ook. We finishen weer in een hoteldorpje en iedereen maakt zijn spullen klaar voor de volgende dag net zoals alle dagen en eventueel een wasje, Niet te vergeten een wijntje en dan slapen. Vandaag was weer goed voor 51 km en 1630 hoogtemeters.

25 oktober. We worden door de eigenaars van het hoteldorp naar het station gebracht en moeten dan ongeveer 5 uur reizen met de trein inclusief pauzes. Iedereen hoopt voor het donker bij het volgende hotel te zijn maar dat lukt niemand. Na 5 u 52 minuten finish ik in Conegliano, 43,5 km verder en na 1335 hoogtemeters gehad te hebben. Vandaag was mijn beste dag.

26 oktober. Van het hotel met bus en train naar de bergen in.Start in Ponte Nelli Alpi bij 6 graden Celsius en dan terug naar Conegliano. Deze dag loopt niet zoals verwacht. Het weer werd steeds slechter en slechter en de route moest gecorrigeerd worden om het veilig te houden. Sommigen hadden op hoogte al last van onderkoeling. Met vuilniszakken om terug naar beneden en daar de afstand vol maken. Vandaag 44km, hoogtemeters nog onbekend. Volgende keer toch maar wat warmere en betere kleding meenemen maar ........ het was zo zomers de laatste dagen.

27 oktober. De etappe van vandaag zou weer over een bergkam gaan maar daar de weersvoorspellingen zo slecht waren werd er gekozen voor een alternatieve route. Na 44 km waren we weer terug in het hotel en ook deze route was weer geweldig. Iedereen feliciteerde iedereen en er werd Prosecco gedronken op de goede afloop want morgen hoefden we "alleen nog maar" de marathon van Venetië te lopen!!!!!

28 oktober. Al weer vroeg uit de veren, 05.00 uur, en ik was eigenlijk al behoorlijk afgekoeld voor de start van deze grote marathon want hij waaide en regende al voor de start. Nou mooi was die niet en het liep bij mij voor geen 5 cent. Na 20-22 km kwam ik pas een beetje in mijn ritme. Na 30 km moesten we over een kilometerslange brug van het vasteland naar Venetië. Hier beukte de wind op ons en werden we gegeseld met regen en hagel. Het was absoluut geen mooie marathon. Bijna 30 km langs een kanaal alleen maar rechtdoor en steeds tegenwind. In Venetië liepen we maar enkele kilometers en zagen vrij weinig van de stad. Ik finishte en maakte snel dat ik mijn zak met kleding kon ophalen en omkleden. Er waren al verschillende mensen van onze groep binnen en die stonden al te koukleumen. Diegene die later kwamen hadden het nog kouder. Hierna nog met boot naar treinstation en vandaar met de trein naar ons hotel. Na de douche kwam iedereen weer een beetje op temperatuur en onze 8-daagse zat erop.

Het was een mooie meerdaagse en past zeker heel goed tussen de andere mooie wedstrijden die ik gedaan heb. Collega-lopers bedankt voor de gezellige tijd en Willem en Annemarie hartstikke bedankt voor alles. Onze terugreis verliep trouwens ongestoord en zonder vertragingen. Venetië heeft me nog een verkoudheid bezorgd dus ....... daar gaan we niet meer naar toe om een marathon te lopen maar eventueel wel om te bezichtigen bij mooi weer!!!!

groet


Henk Sipers

http://members.home.nl/ultrasport


NB. Noot redactie (Henri Thunnissen): Op de website van Willem Mütze zullen binnenkort ongetwijfeld de nodige foto’s van deze meerdaagse te zien zijn. Zie hiervoor http://www.funrunner-heerlen.nl/funrunnerlopen2012/pagina8.html Ook op de website van Henk zelf zijn wat foto’s te zien.
 
 
[ top pagina ]
 

 
VERSLAGEN van Oktober 2012
 
Het was zo'n twee graden onder het vriespunt toen ik op zaterdagochtend om zeven uur naar buiten stapte. Ik had de dag ervoor de winterbanden onder de auto gelegd en dat had ik niet moeten doen. Spierpijn aan mijn rechterbil en de aanhechting aan het bovenbeen deed mij mezelf afvragen "wat heb ik gisteren gedaan?". Niet handig als je 57 km gaat hardlopen met daarin 1100 hoogtemeters. Maar ja, waarom loop ik ook alweer? Voor een hoge klassering of voor mijn plezier?

Het woordje "trail" in de naam van deze wedstrijd had zijn uitwerking niet gemist, want aangekomen in 's-Gravenvoeren was het al een drukte van belang. Voor de 37 en de 57 km hadden zich in totaal ruim 200 mensen ingeschreven en ook de 14 km, die drie kwartier later startte mocht zich op een soortgelijk aantal verheugen. Veel bekende gezichten, bekende namen, gezichten waar je de naam niet bij kent en namen waar je het gezicht nog niet van kent (ondanks facebook).

De organisatie, die ik al kende van de St. Pietersbergtrail, was solide. Alles klopte gewoon en verliep soepel. En gelukkig waren er in de Voerstreek geen lolbroeken, die menen pijlen weg te moeten halen of in een andere richting te moeten hangen. De Voerstreek kende ik overigens alleen van een burgemeester die lang geleden weigerde Nederlands te spreken in dit Vlaamse deel van België. Van horen zeggen wist ik echter dat het hier een bijzonder mooi gebied betrof.

Ook het weer verleende voor 100% de medewerking. Het voelde dan behoorlijk winters aan, zeker na de hoge temperaturen aan het begin van de week, maar de zon deed zijn uiterste best om de rijp op de velden en het vliesje ijs op de plassen weer weg te halen. Het "van horen zeggen" werd eveneens al snel bewezen toen we de eerste single track op gingen. Dit beloofde een parcours om van te smullen en dat kregen we ook. Niet dat het makkelijk was. De smalle paadjes lagen bezaaid met vele kiezels, keien en ander ongerief netjes toegedekt met een kleurrijke laag bladeren. Dit deed me wel af en toe verzoeken om "Röntgen"-ogen. Waren de keien wat minder dichtgezaaid dan konden we lekker glijden en glibberen door de löss. De klei maakte het profiel onder je schoenen compleet overbodig en op een zeker moment zag ik een meidoorn met hoge snelheid op mij afkomen. Tja, die heb ik toen maar, zo goed en kwaad als het ging, de rug(zak) toegekeerd.

Het hoogteprofiel van de Beartrail, een zogenaamd zaagtandprofiel, gunde ons weinig momenten van rust. Ik was zelfs blij met af en toe een stukje asfalt om wat kledingwisselingen uit te voeren of wat te eten uit mijn rugzak te halen. Ook op de verzorgingsposten was uiteraard allerlei voedzaams te krijgen, maar zoals het bij een trail hoort, worden deze niet ieder vijf kilometer aangedaan. Drie op een afstand van 57 km was precies goed en ik werd er bij het aanschouwen van zo'n tafeltje best wel blij van. Een mooie combinatie van zelfredzaamheid en een helpende hand.

Teruggekomen bij het voetbalveld, waar we vertrokken waren, deed er inmiddels toch wel het een en ander pijn en was ik blij dat het "dansen" over de keienpaadjes en het glijden door de löss voorbij was. En de klassering? Ach die viel wel mee (kijk maar hier: http://bearspor.files.wordpress.com/2012/04/uitslag-bear-trail-2012-57km2.pdf) en plezier had ik in ieder geval gehad. Na de finish waren er nog wat plezier verhogende zaken, zoals koek, vlaai, chocola en wat hoorde ik de speaker nou steeds zeggen.....de "bier"-trail?

Hans Jurriaans
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]
 

 
 
 
Na recent een 60 km in Winterswijk (een wandelroute van 20 km en een marathon), een marathon in de Lutte, een marathon in Fleckenburg vandaag een ultra. Volgens mij is het de vierde keer dat ik vandaag deelneem en of er een vijfde keer komt? Op dit moment, of eigenlijk sinds april, is m'n lappenmand goed gevoeld. Stijve enkelgewrichten, stijve bekkens en vastzittend s.i.-gewricht met als gevolg verkrampte kuiten en bovenbenen. Het lopen voelt als het voortbewegen van een waggelende eend. Afgelopen augustus in het buitenland aan het ontgiften geweest o.a. omdat mijn huisarts me door wilde sturen naar een internist vanwege een extreem hoog gehalte aan afvalstoffen. Gedurende het verblijf in het buitenland heb ik nagenoeg alleen gerust. Boeken lezen waaronder een aantal bestsellers wat betreft ultralopen. Nou één ding is zeker, wanneer je verder van het ultralopen afstaat, dan ga je relativeren met hoofdletters schrijven waardoor de drive bij me aanzienlijk is afgenomen. Tevens plaats je dan de verhalen over ultralopen in ander context. Inmiddels loop ik één keer in de week en dan zoek ik een training uit welke ik loop in een wedstrijd.

De ergernis om te lopen in een kudde lopers blijft onveranderd alhoewel het vandaag anders lag, gelukkig waren de halve marathon lopers vlot van het parkoers. Echt nagenoeg bij elke klim werd er gewandeld en je kon er nergens langs. Ongeveer een uur langzamer dan mijn laatste deelname in 2005 maar toen was ik nog maar net ontgroend en gemotiveerd tot op het bot. Nu voelt het als een afscheidsronde en of het alleen komt of m'n lichaam niet wil is nog even een puzzel. Eén ding is zeker morgen kom ik met een houten onderrug uit mijn nest. Hopelijk brengen de balans- en lenigheidsoefeningen in de kamer uitkomst waardoor mijn kuitproblemen ook passé zijn. Mocht iemand een tip (s.v.p. niet te ingewikkeld, anders breek ik mijn lichaam door midden) hebben hoe je je lichaam een beetje soepel kan houden, licht me dan even in.

Oh ja over de Röntgenlauf nog, het is een prachtronde, geweldig professioneel georganiseerd in combinatie met prachtweer vandaag. Eén tip aan de organisatie maar dat wordt wellicht lastig, de ultralopers gescheiden te laten starten van de rest.

De wellicht afscheidsronde is nog niet ten einde (niets is zeker, kijk maar naar 'Boer zoekt vrouw' haha) maar ga ook nog eens kijken of naast de lichamelijke mankementen vervolgens de motivatie terug kan komen voor bijvoorbeeld intervallen of een lange duurloop. Moet er op dit moment nog niet aandenken.

Tot slot wat ik zelf funny vind bij de Röntgenlauf is de plaats waar het evenement o.a. plaatsvindt, n.l. Remscheid (hoe verzinnen Duitsers toch plaatsnamen?!). We hebben een mooi t-shirt gekregen waarop de naam Remscheid staat.

Groeten,

Henk Harenberg
henkriveroflife(at)hotmail.com
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]
 

 
 
 
Zeittunnellauf Marathon Barfelde (D)

Zaterdag 27-10-12
We vertrekken richting Hildesheim een reis over 400 km samen met Leon Roumen verzorger, Danny Roufs en Henry Okkersen. Aangekomen in het Hotel v/d Valk gelegen aan de markt in Hildesheim gaan we met de lift naar onze kamers, Danny 150 kg aan de haak, wou ff de lift testen, conclusie we komen vast te zitten, na 5 minuten doet hij weer gelukkig. s'avonds Spaghetti gegeten en daarna direct naar bed. De wekker gezet om 23:00, daarna vertrek naar Barfelde ligt 20 km ten zuiden van Hannover, Henry voelt zich niet goed en blijft achter in het hotel.

Zondag 28-10-12
Om 00:00 aangekomen in Barfelde, hier is het al een gezellige boel, de organisatie is in handen van Indie Trail i.s.m. Reservistenkameradschaft Despetal en Reservisten Bundeswehr. Je ziet dat het meer en meer een fenomeen aan het worden is in Nederland en daarbuiten om een PR te lopen van een uur, daar de wedstrijden plaatsvinden als de klok een uur achteruitgaat van drie uur naar twee uur !

In Nederland had je vannacht o.a. de Tiedkwietlloop 17 km. Je loopt dan met gemak je tijd van je leven;) Deze kleinschalige funmarathon waren veel marathonlopers verkleed als een wandelende kerstverlichting De 60 deelnemers moesten 19 rondes lopen van 2222 meter, bij -4 graden Celsius op een heuvelachtig parcours door de straten van Barfelde, de inwoners moedigen ons aan door allerlei Halloween karikaturen en hadden op elke hoek vuurfakkels en vuurkorven staan.

Winnaar werd de Spanjaard Luis Antonio Concha in 03:25:02 Droomtijd 02:25:02 ;) zelf werd ik 4e Han Frenken in 03:30:30 Droomtijd 02:30:33 ;) Bij km 26 had ik nog een valpartij door een plastic ronde lint wat op de weg lag en met 12 km per uur een vrijwillige buiklanding maakte, gevolg schaafwonden op knieën en ellebogen wat er niet makkelijk erop maakte, bij - 4 graden Celsius en mooie asfalt. Na de finish lekkere wortelsoep gehad en direct naar Hotel wederom een hazenslaapje doen en dan richting heimaat.

meer info: http://indie-trail.de

Uhrzeit
01.Concha Luis Antonio Andesteam 03:25:02(02:25:02 ;)
02.Ritzka Roman Harzer Ultra Running 03:25:33 02:25:33 ;)
03.Winkler Jürgen Delligser SC 03:29:16(02:29:16 ;)
04.Frenken Han Marathon Plus Nederland 03:30:33(02:30:33 ;)
05.Teske Peter 03:35:15(02:35:15 ;)
06.Rohwedder Karl TSV Eintracht Völkenrode 03:46:27 (02:46:27 ;)
07.Kintrup Lara Andesteam 03:47:29(02:47:29 ;)
08.Reichelt Mario Delligser SC 03:47:54(02:47:54 ;)
09.Kirchhoff Dirk 03:49:37(02:49:37 ;)


Han Frenken 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]