Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
14 nov 2019
Albi WK 24 uur 26 en 27 oktober 2019
2 nov 2019
Ultra Raid der Catharen
24 sep 2019
The Great Escape 100 mijl
2 sep 2019
De Grand Raid: een serieuze uitdaging
Verslagen in 2019
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
* December
* November
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* 27 jul 2014: Joeri De Coninck loopt solo naar de overwinning in de Bad Pyrmont marathon
* 23 jul 2014: Zes uur van Aalter
* 21 jul 2014: Verslag Diever
* 19 jul 2014: Andorra bergmarathon
* 9 jul 2014: Waldniel Marathon
* 7 jul 2014: Den Haag-Assen
* 7 jul 2014: Thüringen ultra
* 7 jul 2014: Festival Trails Semois 5 juli
* 4 jul 2014: Ardennes Mégatrail
* 4 jul 2014: Was ik maar een Belg
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
* Januari
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van Juli 2014
 
Op de dag van de wedstrijd heel vroeg opgestaan om zo op tijd aan de start te kunnen staan van de 26ste editie van de Bad Pyrmont marathon, een marathon met een kleine 700 hoogtemeters.

Na het afhalen van het startnummer besloot ik samen met Lydia om wat in te lopen en plaats te vatten in de omgeving van de start. Van mijn trainer Ed van Beek had ik twee keuzes…. Deze marathon of de ultra van Monschau uitkiezen als training en/of wedstrijd. Op voorhand had ik hier nog geen uitspraak over gemaakt en ging dit pas beslissen na het inlopen. Lydia wist het als eerste....”ik ga vlammen en alles geven” Let toch maar een beetje op want de 100km van Winschoten op 13/09 is het uiteindelijke doel was de reactie. Ik wist van Lydia dat het een niet te onderschatten marathon was maar daar lag ik niet echt van wakker.

Om 13 uur ging het startschot af en weg waren we. Ik nam van in het begin van de wedstrijd het initiatief en trok stevig door. Al snel kwam er van een supporter de melding: ‘Nicht so schnell’ maar besloot toch om deze snelheid aan te houden. Mijn eerste km ging in 3’40” maar niemand volgde mij, zelf wist ik dat het gezien het parcours en omstandigheden zeker een veel te snelle start was. Toch hield ik het tempo rond de 14 a 15/uur. Uiteindelijk kwam ik de 10km door iets onder de 41’. Omdat niemand mij volgde en mijn positie op dat moment niet in gevaar was besloot ik om tactisch te lopen en te gaan voor de overwinning zonder nog al te veel gek te doen. De eerste lus van 20km in het bos beviel mij goed maar ik moet toegeven na een doorkomst op de halve marathon in 1u33 besefte ik dat ik toch op dit parcours gek bezig was. In het tweede gedeelte kwam ik al direct met beide voetjes op de grond toen ik het stijgingspercentage zag staan van 14%! Een stukje wat we in het eerste gedeelte niet hadden gelopen. Op km 32 kreeg ik een dipje en krampen in mijn rechterkuit maar de voorfietser had magnesium bij en vroeg mij spontaan of ik dit wou. De eerste plek wou ik niet verliezen en besloot om die tablet netjes naar binnen te werken. Bij het ingaan van de laatste 5km wist ik dat de buit binnen was en dit gaf mij natuurlijk vleugels, nog te zwijgen van de laatste kilometer!

Uiteindelijk kwam ik als eerste over de meet in een tijd van 3u06m56sec. Het doel van Lydia was uitlopen en dat deed ze ook en nam een mooie 5de plek mee.
Een zeer mooie en goed georganiseerde marathon, een echte aanrader!


Joeri De Coninck
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]
 

 
 
 
Donderdag eens wat interval gaan doen, oh dat was lang geleden zegc 6x250m en mijn tong hing tegen de grond. Een rondje van 20km/u was waarschijnlijk ook wat overdreven. Zaterdag nog een tuinfeestje meepikken en zo moeten we zondag dan maar klaar zijn om een goede zes uur te lopen. De start in Aalter is om 12u30, een voordeel omdat men kan uitslapen, een nadeel omdat er weinig recup is om maandag op werk fit te zijn. Ondanks het late start uur slaag ik er nog in om enorm moe aan de start te staan, alsof ik twee winterslapen achter elkaar zou aankunnen.

Mijn doel vandaag is in feite gewoon de marathonafstand lopen. Waw, zoveel bekende gezichten hier, meer dan de helft van de deelnemers zijn bekenden voor mij. Dat maakt het alleen maar leuker om hier terug tussen te staan. Om 12u30Œ schieten ze ons de piste op. De eerste 2u is het wat praten met Vincent Meers maar die gaat zo snel dat ik wijs afhaak en mijn eigen tempo wat zoek. Het weer is moeilijk, als de zon komt piepen is het heel warm, soms bewolkt maar heel doef weer en dan weer regenbuienc

Een grapje kaan er ook nog af en ik zet me naast Pat Vandebeeck die een loper staat aan te moedigen. Ik roep ook mee en plots kijkt Pat me aan met een verbazende blik , ghoe zijt gij ook gestopt ? h c euh , nee, maar ik mag toch ook wat medelopers aanmoedigenc.. En wijle terug verder.

Na 3u40Œ ongeveer zit de marathon er op en ga ik onder de tent van Gust staan die ook zou stoppen aan de marathonafstand. Ik loop nog heel even op het gemak verder om toch 4u vol te maken tot plots Heidi Janssens voorbij komt, Heidi zou wel eens eerste vrouw kunnen worden. Ik schaaf mijn plan een beetje bij en beslis om nog niet te stoppen en Heidi wat te helpen. Eerst even polsen of ze het wel ziet zitten want iedereen heeft dit niet graag. We verstaan elkaar al snel zonder woorden en beginnen aan een laatste twee uur aan een heel gelijkmatig tempo. De laatste 20 minuten komt er een nationale regenbui uit de lucht en is het parcours meer voor eendjes dan voor lopers. We laten ons niet doen en lopen gewoon verder.

Heidi kan me de laatste 10 minuten nog aanmoedigen om toch de zes uur volledig vol te maken. Ik eindig 1 meter achter haar door haar eindsprint de laatste 3 seconden. Doel bereikt, eerste dame met 63km en een beetje, ook de afstand die ik zelf liep. Deborah deed ook mee en liep een zeer geslaagde zes uur aan een heel gelijkmatig tempo en verbeterde haar PR. 48km.

De organisatie verdient een pluim, alles was weer top ! Ook de kinderen van Joeri zijn hier onmisbaar geworden, die ruimen heel onze puinhoop en met plezier. Zes uur van Aalter, een topwedstrijd !!!! Op naar de volgende, maar eerst van die stijve benen af geraken !


Paul van Hiel
 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ] - [1-2-3 Uitslagen ]
 

 
 
 
Normaal schrijf ik geen verslagen (meer) van wedstrijden in Nederland, maar deze heeft voor mij toch iets speciaals en er moet mij ook iets van de lever.
Na een viertal lekkere trainingsweken waarin ik voornamelijk in mooi weer (25C of hoger) had getraind, werd het weer eens tijd voor een wedstrijd en dat werd dus (vanwege het waardeloze weer in Aalter een week eerder, waarvoor ik bovendien Assen, waar het onverwacht (voor mij) heerlijk weer was geworden las ik, had laten schieten) de Midzomeravondmarathon te Diever. Ik was hier in het verleden al 3 x eerder gestart, waarbij helaas 2 x uitgestapt, te weten 1 x wegens een blessure en 1 x wegens hevige diarree. Het was nu bij de start om 17.00 uur 33C (!) en het zou niet verder dalen dan tot 28C, kortom MIJN weer. Tegen Hans Buis zei ik desgevraagd al dat het nu eigenlijk weer eens moest gebeuren, maar dat mijn knie toch wat twijfels gaf.

Na een voor mijn gevoel rustige start kwam ik (ondanks die vreselijke klinkers in het dorp) na 5 km door in 26.09 en besloot ik mij niet in te houden en er voor te gaan. Natuurlijk was het voor mij ook zwaar, maar ik genoot van elke stap. De uitstekende verzorging (en dat voor slechts € 12 inschrijfgeld) en het feit dat ik steeds meer lopers voorbij stak hielpen mij daarbij.
Ook ik had wat verval in de 2e helft, maar dat was veel minder (denk ik) dan bij anderen, namelijk minder dan 9 minuten. In de laatste ronde werd ik (voor het eerst) ingehaald, maar een ultieme poging om het gat nog dicht te lopen bleef steken op 30 seconden. Mijn eindtijd was 3.56.41, mijn beste tijd van het jaar. Bovendien 11e van 53 gestarte lopers. Ik denk niet dat veel lopers in Diever hun beste tijd hebben gelopen, dus dat bevestigt maar weer eens dat ik heel goed tegen heet weer kan.

Conclusie: Diever is een voorbeeld voor veel andere organisaties, zoals de Rotterdam Marathon, waar lopers van het parcours werden gehaald omdat het wel 24C werd en ook o.a. Leiden, die hun vaste datum op de 3e zondag in juni jaren geleden hebben ingewisseld voor een “veilige” datum in mei (waar het dit jaar overigens ook heet was, dus volgend jaar zal het wel in april zijn). Dit, terwijl het toch voor elke lo(o)p(st)er duidelijk is waar hij/zij wel of niet tegen kan. Zo loop ik dus geen marathon (meer) onder de 10C, omdat mijn lijf dat niet kan handelen. Dus als je niet tegen warmte kan, ga zwemmen !

In Diever hebben ze er gewoon per 10 km 2 extra verzorgingsposten (met o.a. water, sportdrank en cola bij gedaan en bovendien grote bakken met sponzen en zie daar, probleem opgelost. Mijn complimenten hiervoor. Op deze wijze komen warmteliefhebbers als ik ook eens aan hun trekken.

Albert Meijer
(a.meijer1 <at> quicknet.nl) 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]
 

 
 
 
Na 4 uur vertraging op Schiphol in verband met noodweer in Barcelona kwamen we op maandagmiddag aan op Barcelona International Airport. Huurauto opgehaald en richting Andorra met onderweg 4 tolstops (totaal 25 euro) naar ons resort in Anyos gelegen op 1245 meter hoogte. Andorra is het enige land in de wereld met 2 staatshoofden, dat zijn de bisschop van Spanje en de president van Frankrijk!
In totaal 78.000 inwoners en het betaalmiddel is de euro. Voor de 1e keer werd er een officiële bergmarathon georganiseerd met start en finish in Ordino. Als landloper en liefhebber van trail/natuurmarathons was de keuze snel gemaakt en heb ik mij ingeschreven. Je moet wel een medisch verklaring kunnen tonen. Dit is een verplichting van de organisatie.

Om aan de hoogte te wennen looptrainingen gedaan en oa naar de hoogste berg van Andorra gewandeld/ geklauterd, de Comapedrosa van 2980 mtr. Op vrijdag startnummer ophalen, die moest eerst geactiveerd worden, en mijn Duitse loopvrienden Jurgen en Klaus ontmoet van de http://www.countrymarathonclub.com (inclusief Andorra heb ik nu in 66 verschillende landen 111 marathons gelopen). Van de 600 marathonlopers was ik de enige Laaglander. Op zaterdagmorgen om 08.00 uur de start maar voordat je het vak ingaat eerst een elektrische nummerbevestiging/controle en toen werd ik tegen gehouden door een controleur. Dan moet de Camelback op de tafel en wordt er gecontroleerd of je alles bij je hebt wat verplicht is. Ik had op 2 dingen na alles wat moest, fluitje, telefoon, aluminium deken, water, gel, muts, armwarmers, handschoenen, zonnebril, windjack, beker maar geen extra jasje en beenwarmers. Mijn Camelback was al helemaal vol en er kon niets meer bij. Omdat de controleur even was afgeleid ben ik doorgelopen en inmiddels heb ik al een grotere Camelback aangeschaft. Ik had al enige ervaring met bergmarathons van 2500 mtr in Slovenië en Georgië en oa de Jungfrau en in Liechtenstein maar de hoogste top van deze Andorra bergmarathon was de Casamaya van 2740 mtr met in totaal 3000 klimmeters en een limiet van 14 uur.

Na een prachtig spektakel bij de start met vuurwerk vertrokken we om 08.00 uur onder prachtige, zonnige omstandigheden. Al snel werden we de rotspaden opgestuurd naar het 1e obstakel, de 2560 hoge Arnes. Tijdens het lopen krijg je elektronische en handmatige controles van je startnummer, in totaal ben ik zeker 10x gecontroleerd. Na een stuk of wat zware beklimmingen en afdalingen eindelijk het hoogste punt van de marathon, de Casamaya. Helaas begon het te miezeren en kwam de mist opzetten. Tot mijn grote schrik zag ik een vrijwel loodrechte rotswand waar we tegen op moesten die hoger was als de Dom van Utrecht( 112mtr en 32 cm). Gelukkig had ik nog een regenjasje in mijn Camelback die ik voor 1 euro had aangeschaft waar ik achteraf heel gelukkig mee was. Het was al heel koud geworden met veel wind daarom mijn muts opgezet, handschoenen aan en regenjasje. Met behulp van kettingen en touwen en vooral met handen en voeten omhoog wat zeker 1 uur heeft gekost om boven op het plateau te komen. Op de top bevroren handen maar wat een heerlijk gevoel als je boven staat met schitterende uitzichten. De mist was gelukkig al opgetrokken. Tijdens de afdaling begon het gelukkig ook weer warmer te worden. Op de lagere gedeeltes was het 27/28 graden dus de extra spullen konden weer in de Camelback. Vermoeid maar niet kapot kwam ik in een tijd binnen van 9 uur en 2 minuten. Helaas zijn de uitslagen nog niet bekend dus ik ben wel benieuwd naar mijn plaats in de klasse Vet.2 *)
Terugkijkend een perfect en prachtig georganiseerde marathon.

Jaap van den Berg
(mea.jaap <at> online.nl)


*) Noot van de redactie: Jaap werd 22e van de 37 finishers in deze klasse. In de marathon noemt hij zichzelf de enige deelnemer uit de lage landen maar ook de Belg Michaël Marek deed hier mee en finishte na 7 u 19 min. In de ultratrails van 170, 112 en 83 km waren er meerdere finishers uit België en ene Renaud Grelet uit Nederland.

Bij deze een oproep

PCMN JumpRun 2014: PRIMEUR IN BAARN/HOOGLAND


Marathonloper Jaap van den Berg (Soest) en marathonloper/organisator Mik Borsten (Amersfoort) organiseren zaterdag 6 september een wel heel bijzonder sportevenement: de PCMN JumpRun 2014. Het is een primeur waarvoor de twee sportmannen zich verzekerd hebben van de steun van het Parachutisten Centrum Midden Nederland (PCMN) uit Hilversum.

De PCMN JumpRun 2014 bestaat uit de combinatie van parachutespringen en hardlopen over klompenpaden op grondgebied van Baarn en Hoogland. De dropzone, waar de marathonlopende parachutisten tussen 10.00 en 11.30 uur gedropt worden, ligt direct bij de start/finish op het punt waar de paden naadloos in elkaar overgaan: de hoek Slaagseweg/Neerzeldertseweg 20 te Hoogland (zie afstandmeten). Het zware parcours is 12,3 km lang en voert door en over o.a. weilanden, maïsveld, klaphekken, bruggetjes en het looppad langs rivier de Eem. De afstand zal dus 3,5 keer afgelegd moeten worden.
Er zijn maximaal 25 startplaatsen beschikbaar voor marathonlopers die niet springen. Starttijd is 12.00 uur en limiet is 5.30 uur.

Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met Jaap van den Berg/Mik Borsten op het adres mea.jaap <at> online.nl

http://www.afstandmeten.nl/index.php?=1357745 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]