Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
28 nov 2018
Trail del Cinghiale
27 nov 2018
NbmK (Amsterdam Marathon 2018)
19 nov 2018
Dagboek Spartathlon 2018
31 okt 2018
Van het grasveld in Combloux tot de finishstreep in Millau
Verslagen in 2018
* November
* Oktober
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* 31 mei 2018: Keufelskopf Ultra
* 2 mei 2018: Trail Innsbruck
* April
* Maart
* Februari
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van Mei 2018
 
De Keufelskopf en Eric Tuerlings; deze twee zijn onomstotelijk met elkaar verbonden. Deze 10e jubileumeditie ben ik getuige geweest van Eric's passie richting zijn kindje "de Keufelskopftrail"in Reichweiler.

Al op donderdagmiddag stond ik met mijn camper op het verlaten voetbalterrein van SV Reichweiler. Al gauw kreeg ik bezoek van Eric, die fanatiek bezig was de laatste puntjes op de welbekende I te zetten. Of hij nog wat hulp kon gebruiken, vroeg ik hem. Natuurlijk, er was nog genoeg te doen, was het antwoord. Enfin, de donderdagmiddag en de vrijdagmorgen heb ik Eric wat geholpen met lintjes ophangen, touwen spannen op listige passages en 4 kratten bier en een stoel plaatsen zo rond het marathonpunt. Eigenlijk heb ik een klein kiekje achter de voorbereidingsschermen gekregen. En die voorbereiding is ongelofelijk!

Maanden van tevoren is hoofdzakelijk Eric bezig om in de bossen paden en trails te maaien en te knippen. Vervolgens moet dit natuurlijk ook bij gehouden worden. Eric vindt het n.l. prachtig om ieder jaar weer een nieuw en uitdagend paadje aan zijn assortiment toe te voegen. Dit jaar was dat de Jubileumtrail; een zelfgehakt en gesneden route door struiken en over rots en kleiheuvels. Daarnaast zijn er natuurlijk de vele vergaderingen, het aanvragen van vergunningen, het drukken van de T-shirts en medailles en het goed instrueren van de vrijwilligers die op de dag des oordeels bij de verzorgings - en controleposten staan. Na afloop van de trail moet natuurlijk alles weer opgeruimd en geëvalueerd worden. Eric gaf al aan dat hij eigenlijk het hele pakket te zwaar begint te vinden. Het kost hem maandenlang zo goed als ieder weekend zijn vrije tijd. En ook het thuisfront staat niet altijd te juichen bij zijn afwezigheid.

De Ultratrail van 86 km en 3.600 HM blijft ieder jaar een stevige uitdaging, zeker omdat bij de 5 verzorgingsposten uitsluitend water geserveerd wordt. De laatste 10 km is het bekende venijn in de staart. Constant op en af over paadjes waar je nauwelijks je voeten goed kunt neerzetten. Na 13 uur en een paar minuten ben ik gefinished. Iedere loper wordt door Eric onthaald met een medaille, een praatje en een hapje en een drankje. All inclusief!

Mijn welgemeende complimenten Eric voor al die uren die jij in deze fantastische, maar loeizware trail in het Duitse Reichweiler stopt. Ik hoop dat je nog wat jaren doorgaat, maar ik kan begrijpen dat je op een bepaald moment de bekende handdoek in de ring gooit. Veel succes bij de Tor des Geants. Die hij trouwens geloof ik al voor de 6e of 7e keer loopt.


See you bij de GTLC.

Groet,
Hans Lems 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]
 

 
 
 
Na een dodemansrit met de camper over de autobaan in Duitsland, wat iedere keer erger lijkt te worden ivm de gestoorde hoeveelheid LKW's, toch nog op tijd in Innsbruck aangekomen om op tijd mijn startnummer op te halen voor de 85 km ultraloop rond Innsbruck.

Of ik een extra verzekering kon overhandigen voor een helikopterredding vanuit de bergen. Dat is werkelijk de eerste keer dat ik daar bij een trail van gehoord heb. Gelukkig was de start 1 uur opgeschoven, zodat ik een uur langer in mijn bedje kon blijven liggen. Dit was ook wel nodig na die reis.

Zaterdagmorgen om 5 uur stonden ongeveer 200 traillopers aan de start in het mooie centrum van Innsbruck voor het 85 km en 3.500 HM avontuur. Het was een grote ronde uitgezet in de bergen rond Innsbruck met steeds een oversteek door deze stad. Ontzettend goed uitgepijld en afgezet en dat voor zo'n grote stad. We staken regelmatig grote verbindingswegen over en overal hield het verkeer goed rekening met de beveiligers en de lopers; dat moeten ze in Nederland een keer proberen.

Onderweg kwamen we regelmatig mensen van de Berg Rettung tegen, die de boel goed in de gaten hielden. De verzorgingsposten waren prima, wat we ook wel konden gebruiken ivm met de hoge temperaturen. De laatste km staken we de rivier de Inn over en finishten we, aangemoedigd door vele enthousiaste mensen, in het centrum van Innsbruck.

Het viel mij op dat op het gehele parcours er goed rekening gehouden werd met de deelnemers, terwijl we toch regelmatig op de weg door dorpjes en woonkernen liepen. Iets wat ik in Nederland helaas al helemaal niet meer gewend ben.

See you bij de Keufelskopf.

Groet,
Hans Lems 
 
[ top pagina ]