Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
3 feb 2020
Dutch Coast Ultra by Night 31/01/2020, Afscheid.
3 feb 2020
DCURbN JUBILEUM EDITIE
27 dec 2019
BTS 170K Indonesië
27 nov 2019
Kleiner KoBoLT 23/24 november 2019
Verslagen in 2020
Verslagen in 2019
* December
* November
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* 30 mrt 2019: Pfalzer Berglandtrail
* 26 mrt 2019: Verslag Ecotrail de Paris 80 km
Verslagen in 2018
Verslagen in 2017
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van Maart 2019
 
Mijn trailseizoen is wederom geopend met het lopen van de Pfalzer Bergland 3 daagse. Na veel trainingskilometers op de Zuid Duitse skipistes ( omhoog wandelen met de tour skiërs en naar beneden rennen) in de maanden januari en februari ging ik afgelopen weekend met vertrouwen naar Wolfstein in Midden Duitsland. Deze trail wordt sinds jaren georganiseerd door Gunther, die een soort van Lauftherapie runt.

Met zijn vrijwilligers weet hij ieder jaar weer 3 uitdagende etappes neer te zetten. Achtereenvolgens 51 km, 49 km en dit jaar een keuze uit een kortere 22 km en langere afstand van 44 km op dag 3 maken van deze 3 dagen geen walk on the cake. De routes zijn zeer gevarieerd en goed uitgepijld en lopen door het Duitse Middelgebergte. Met warm weer is 1 verzorgingspost op een afstand van zo'n 50 km misschien een beetje weinig. Maar goed, dan ben je weer blij dat je vrouw met een bestelwagen vol met versnaperingen rond scheurt.

De sfeer is sehr gemutlich en onderweg is regelmatig tijd voor een gezellig babbeltje met de medelopers. Dat vind ik wel leuk van dit soort trails. Het inschrijfgeld blijft binnen de perken, het is kleinschalig en de sfeer is vaak zeer goed, zowel voor de start als na de finish. Bij de laatste grote trails die ik afgelopen jaar gelopen heb, moet ik toch wel zeggen dat ik steeds meer smartwatchrunners tegenkom, die het zeer belangrijk vinden dat ze 3 minuten vlotter zijn dan het jaar daarvoor. Tijd voor een gezellig babbeltje onderweg is er vaak niet. Ik vind dat jammer, omdat ik met een andere instelling mijn trails probeer te lopen. Dit jaar waren er bij de Pfalzer Berglandtrail wederom weinig tot geen landgenoten te bekennen. Vreemd, want het is goed aan te rijden vanuit Nederland. Misschien een aanradertje voor volgend jaar?!

De komende week een kleine uitdaging voor mijzelf ingepland; Castricum 60 / Rotterdam Marathon en de 100miles Istrie in 8 dagen. Eens kijken wie het eerst begint te jammeren; mijn knieën of mijn kilometervretende camper.

See you in Castricum.


Hans Lems
 
 
[ top pagina ]
 

 
 
 
Afgelopen zaterdag, was het tijd voor mijn eerste Ultra van dit seizoen: de 80 km Ecotrail de Paris. Een oude bekende, ik liep deze race door de bossen en heuvels (1500 m+) rond de Franse hoofdstad ook al in 2014 en 2015.

Mijn eerste deelname (8.11 uur) werd gekenmerkt door modderige paden, de tweede (6.59 uur) door een kurkdroge ondergrond. Om deze ritmiek in stand te houden was het nu weer tijd voor modder. Tussen de 20e en 60e km was het door de plassen, over omgewaaide bomen en glijden geblazen.

De race zelf was door de jaren volwassen geworden, met 2500 inschrijvingen een serieuze wedstrijd! Wellicht is de prachtige finish, na 10 km langs de Seine, op de eerste verdieping van de Eifeltoren, een extra publiekstrekker.

Het startschot valt en ik weet van de "fuik" in het pad na 1 km. De rest blijkbaar ook. Alsof de fuik ook de finish is, spurt iedereen over het drassige gras van het recreatiegebied van St Quentin. Ik voeg in, rond de 100e plek, niet slecht.

Via voornamelijk gravelpaden, lopen we na een uurtje het bos in. Sokken nat, de schoenen onder de modder. Het tempo zakt eindelijk wat, zeker als de eerste heuvels aangedaan worden. In dit lastige stuk klim ik op tot de 45e plek! Na km 55 "schiet ik mezelf in de voet" door even niet goed op te letten en ik mis een vlaggetje. Een bonus kilometer is het gevolg, een Franse wandelaar zet me weer op het juiste spoor.

Deze dwaling kost me ongeveer 10 plaatsen. De bospaden worden droger door de zanderige ondergrond en op km 68 zien we de Eifeltoren. Door het bos naar beneden en de vernieuwde boulevard op langs de Seine. Ik kan handig gebruik maken van de vele joggers door regelmatig even aan te haken. De avond valt en de verlichte toren vormt een baken van verlossing.

In deze fase laat ik mezelf zien dat de conditie goed is. Het tempo houd ik relatief makkelijk hoog, ook de hartslag blijft binnen de perken. Ik verlies een paar plaatsen, maar de schade valt mee. Dat geldt overigens niet voor de Champs Elysees waar tijdens ongeregeldheden tussen Gele Hesjes en politie een staartgevecht woedt. De lopers merken hier niets van, ik zie het pas later op het nieuws.

De finish qua tijd en uitslag is onderaan de Eifel toren, maar de trap moet nog wel beklommen worden voor finish foto en "gifts". In mijn euforie laat ik zien dat mijn benen echt nog goed zijn en ik ren naar boven. Ik haal nog een paar lopers in, eentje herinnert mij aan het feit dat de eindstreep al gepasseerd is. Het gaat mij om het bewijs dat de wintertraining me duurvermogen en kracht heeft gegeven. Mijn 2 geplande hoogtepunten dit jaar, de UTMB en het WK 24 uur, zullen dit zeker van mijn lichaam vragen.

Ik passeerde de finishlijn in 7.28 uur op de 63e plek! Blij dat het goed zit fysiek en blij dat het seizoen eindelijk begonnen is. Beginnen met een succes maakt het toch net even wat leuker. Understatement :)

2000 lopers halen de streep, ruim 300 blijven ergens in de modder steken en stappen uit. Volgende ultra is de 6 uur van Steenbergen (12 mei), daarna begint het hooggebergte seizoen. Op naar een mooi jaar!


Arjan van Binsbergen
 
 
[ top pagina ]