Ga naar de startpagina

Het laatste nieuwsGa naar de verslagenBekijk de komende evenementen in de kalenderGa naar de uitslagenGa naar het discussie forumTrainings tipsLinks naar andere pagina'sMeest gestelde vragen

Verslagen actueel
12 nov 2017
UltraSteinhart666 - 12 november 2017
5 nov 2017
3e Marathon van Rooi - 05 november 2017
30 okt 2017
Van Barchem tot Etten-Leur
25 okt 2017
Lange reis, korte race….
Verslagen in 2017
* November
* 12 nov 2017: UltraSteinhart666 - 12 november 2017
* 5 nov 2017: 3e Marathon van Rooi - 05 november 2017
* Oktober
* September
* Augustus
* Juli
* Juni
* Mei
* April
* Maart
* Februari
Verslagen in 2016
Verslagen in 2015
Verslagen in 2014
Verslagen in 2013
Verslagen in 2012
Verslagen in 2011
Verslagen in 2010
Verslagen in 2009
Verslagen in 2008
Verslagen in 2007
Verslagen in 2006
Verslagen in 2005
Verslagen in 2004
Verslagen in 2003
Verslagen in 2002
Verslagen in 2001
Verslagen in 2000
Verslagen in 1999
AltaVista
Zoek:
Discussies
Het web


 
VERSLAGEN van November 2017
 
Vandaag wordt door de organisatie voor de vierde keer een ultra-afstand van 56 kilometer georganiseerd. De overige afstanden zijn 14 en 28 km en de marathon. Inderdaad vier rondes. Mocht je willen switchen van afstand tijdens de wedstrijd dan is dit mogelijk. Na acht marathons gedurende de laatste acht weken is mijn plan vandaag 56 kilometer te lopen. Totaal 666 hoogtemeters.

Totaal hebben circa 100 lopers zich voor ingeschreven voor de langste afstand en nog eens circa 100 op de marathon. Of alle voorinschrijvers zijn gestart of ze zijn geswitcht naar een andere afstand is me niet bekend maar by far zijn er geen honderd gefinisht op de 56 kilometer.

Voor aanvang twijfel of ik met een running jas en handschoenen dien te lopen. Er is kans op regen, wind en hagel. Ik trek het niet aan. Een goede beslissing omdat het nagenoeg droog is gebleven.

09:30 uur is de start. Mijn plan is in circa zes uur en twintig minuten te finishen. Nadat gisteren de Nederlandse ultraloper met de meeste 200+ op een 24 uur me thuis advies gaf om niet te snel te starten en in de laatste ronde 'toe te slaan', heb ik dit wijze advies opgevolgd.

Zoals bij die vorige wedstrijden gedurende de laatste tijd vliegen de lopers me voorbij. Laat maar gaan. Doordat het nogal fris is, is de behoefte te urineren er constant. De eerste ronde beperk ik het tot 1 keer maar in de tweede ronde welgeteld 3,5 keer. Waarom een 1/2? Omdat bij 1 pisstop achter de heg op een paar meter toeschouwers staan die ik voor de stop niet gezien had. Scheisse en nu voelt het of ik mega aan het zweten ben in mijn lange tight ...

Voor wat betreft de ronde. Deze is grotendeels in het bos. Goed begaanbare bospaden (af en toe een beetje glibberig maar dat mag de pret niet drukken) met af en toe asfalt. Het is absoluut geen trail maar ein Landschafslauf. In de ronde zit 1 stevige klim. De rest valt wel mee waardoor ik, in tegenstelling tot redelijk wat anderen, overal kan blijven hardlopen of iets wat er op lijkt. De kilometers vliegen gevoelsmatig voorbij.

In 2012 liep ik hier de marathon. Wat ik me nog herinner is dat alle kilometers werden aangegeven. Vond het een beetje too much. Deze keer geven ze elke twee kilometer aan. Een verbetering vind ik.

Het loopt vandaag helemaal naar tevredenheid. Wat vandaag ook super is, is de drank die we krijgen bij de verzorgingsposten. Lekkere thee en prima water. Waarom lekker en prima? Het is niet koud maar ze hebben het verwarmd. Elke post kijk ik uit naar de thee.

De derde ronde begin ik met een inhaalslag of wat er voor door mag gaan. Zonder te overdrijven passeer ik nu redelijk wat lopers. Of het marathonlopers of 56 km-lopers zijn? Geen flauw idee. De vierde ronde is gevoelsmatig te kort. Ik haal er wederom een aantal in. Echter circa vijf tot tien lopers zijn diehards. Ze willen blijkbaar niet ingehaald worden. Hoe dichter ik bij de finish kom, des te meer geniet ik en zeg in mezelf 'jammer dat het niet nog een ronde is, dan had ik ze nog kunnen 'pakken''.

Niet moe en voldaan finish ik. Als beloning ontvangen we idem als in mijn vorige deelname een baksteen. Nog even dan kan er een tuinhuisje op Madurodam in m'n tuin gebouwd worden. Toch kan een gouden tip er een cactus op te zetten een optie zijn.

En wat betreft mijn eindtijd en tussentijden:

1e ronde: 01:30:19;
2e ronde: 01.31:28;
3e ronde: 01:29:24 en
4e ronde: 01:30:18

Eindtijd: 06:01:29

'Helaas' niet de geplande eindtijd van 06:20:00

Wat geweldig is dat Marco Groot tweede is geworden in een eindtijd van 04:33:29. Niet dat ik hem ken maar vind het een prima prestatie.

En mogen er geen gekke dingen gebeuren deze week, dan moet mijn doel die 200 lukken mits 100 marathon club deze finish accordeert maar dat kan in mijn perceptie niet een issue zijn.


Sportieve groet,

Henk Harenberg 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]
 

 
 
 
Vandaag staat mijn debuut op deze marathon in Sint-Oedenrode op het programma. Na Etten Leur wederom een marathon in Brabant. Deze keer iets dichterbij huis.

De marathon bestaat uit een soort van acht waarbij het clubhuis ongeveer het verbindingspunt is. Circa honderd solo deelnemers vandaag. Idem zoals vorige week is er een estafette marathon wat blijkbaar steeds populairder wordt in sowieso Nederland.

De start is om 11.05 uur. Het weer is prima. De eerste kilometer loop ik op met Jannet en Endy maar laat ze wijselijk hun tempo lopen welke niet de mijne is. Vervolgens loop ik met twee Spartathlon finishers dit jaar op. Jan Spitael is de ene en de ander is een Nederlandse finisher. Sorry maar je naam is me ontschoten. Geweldig om het enthousiaste van beide lopers aan te horen. Ze vertellen tegen elkaar over hun ervaringen en hun tactiek. Ik kan niet laten iets in positieve zin over deze bijzondere loop te zeggen waarna er gelijk een klik is. Inderdaad ik ben vandaag meer aan het genieten van anderen dan van mezelf. Beide heren laat ik ook gaan omdat ik het vermoeden heb dat ze idem als Jannet en normaliter Endy steeds sneller lopen. Echte diesels. Dat zit er bij mij niet meer in.

Het is ook geweldig welke ultra-avontuur Endy binnenkort wil aangaan. Hij heeft in ieder geval voldoende zelfvertrouwen. Wat ik ook cool vind dat hij vandaag weer (idem in Eindhoven) een deel van de marathon met ontbloot bovenlichaam heeft gelopen. Niet dat ik iets met zijn bovenlichaam heb maar voelt als back to basic. Tot ongeveer het moment dat we in een vette hagelbui mogen lopen maar dan is het shirt van harte welkom.

Op het moment van de hagel loop ik op een zandpad. Vandaag bestaat het parkoers grotendeels uit asfalt en deels uit zandpaden en af en toe klinkers. De afwisseling met zandpaden is niet mijn ding. Het parkoers is okay maar vind het zelf niet echt bijzonder. Niets ten nadele van de organisatie omdat ze echt prima werk verzetten. Vandaag heb ik vele vrijwilligers gezien.

Wim Wuestenenk haalt me een kilometer of vier voor de finish in. Ik wil alleen maar finishen. Hij roept me nog toe 'weer 1 gefinisht'. Inderdaad. Ik heb ook de laatste kilometers moeite met de concentratie. Het heeft vast te maken dat ik te veel van die 'wedstrijden' de laatste maanden heb gelopen. De laatste kilometer zie ik het licht weer en loop vijf minuten en veertig seconden terwijl dit tussen de 35 en 40 kilometer een kleine minuut langzamer was.

Na de 1/2 marathon kom ik door in 01:59:45 en finish in 04:12:17.

Na afloop weer een genietmoment welke niet op mezelf betrekking heeft. Jannet Lange wordt gehuldigd als winnares. Eindtijd 03:38. Prima eindtijd. Zelfs een negativ split. Zonder die zandpaden zou ze volgens mij nog vlotter kunnen finishen. Na afloop heb ik de beker in mijn handen gehad. Het eerste wat me te binnen schiet is Rijk de Gooijer die destijds het Gouden Kalf uit de taxi van Maarten Spanjer gooide. 'Dat ding heeft geen waarde'. Maar het is haar van harte gegund. Wellicht binnenkort een uitbouw vanwege alle bekers en het peerd?

De definitieve uitslagenlijst kan wellicht even op zich laten wachten omdat we zonder chip hebben gelopen. Maar ach wat doet het er toe. Iedere finisher is toch een winnaar!

Times flies when you having fun. Maar de tijd gaat niet snel omdat 24 uur gewoon een feit is. Inderdaad ik word als hardloper oud. 'Oud worden' klinkt toch veel beter dan 'oud zijn'?!

Mede lopers bedankt voor het genieten vandaag en ga ik ooit nog een keer naar de Spartathlon dan wil ik mijn Mexicaanse 'broer' Chucho supporten mocht hij zich kwalificeren. Don't worry ik heb zelf geen enkele illusie. De illusie te finishen heb ik na de eerste ervaring heel snel laten varen.

Ik kijk uit naar een dertig kilometer samen met mijn vrouw in Mexico eind dit jaar. Niet zomaar een dertig kilometer maar we lopen richting een vulkaan. Een trail van 34 kilometer wil mijn vrouw begrijpelijk niet. Echt niet te doen voor me. Verschillende keren rivieren doorwaden en met handen en voeten rotsen beklimmen. De trail van vorig jaar staat me nog helder voor geest. De vrijwilligers vroegen me in de vet stromende rivier of ik kon zwemmen waarop ik mijn gebrekkig Spaans zeg 'ja in het zwembad'. En in de pracht en ruwe Mexicaanse natuur presteerde ik het om twee keer verkeerd te lopen. De eerste keer nam ik circa tien lopers met me mee, haha. De tweede keer liep ik samen met mijn vrouw verkeerd. Onvergetelijk maar dus begrijpelijk niet voor herhaling vatbaar. Nu op naar een hopelijk niet actieve vulkaan. Echter dit jaar eerst nog een paar keer finishen in Nederland voordat ik naar Mexico reis.

Nog een correctie op mijn verslagje van vorige week. De eerste marathon in 1991 is geen 16 jaar geleden maar 26 jaar geleden. Inderdaad een ultraloopster kan beter hoofdrekenen dan ondergetekende.


Sportieve groet,

Henk Harenberg 

 
[ top pagina ] - [ Kalender info ]