Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

100 mijl: De 100 mijl van Sint Annen

04/06/2022 @ 09:00 - 05/06/2022 @ 17:00 UTC+0

Inleiding:
Opeens verschijnt er een fel licht aan de hemel boven de herders. Het is een engel. De engel zegt: “Vrees niet, vrees niet, ik ben de engel Gabriël”. Ik heb goed nieuws voor jullie. Er is een heel bijzonder kind geboren in Bethlehem. Toen de engel was uitgesproken kwamen er nog een heleboel engelen een lied zingen. Nadat de engelen vertrokken waren riep een van de herders “Kom we gaan naar Bethlehem!”. Ook de 100 mijl van Sint Annen gaat naar Bethlehem. Na ± 150 kilometer bereik je Bethlehem. Hier is ook de laatste verzorging(zelfbediening). Deelnemers van de 50 mijl van Sint-Annen 2014 en vorige edities van de 100 mijl van Sint-Annen krijgen begin oktober 2021 een uitnodiging.

Er zijn drie categorieën deelnemers:
– gefinished op een eerdere editie van de 100 mijl van Sint Annen,
– gestart maar niet gefinished op een eerdere edtie van de 100 mijl van Sint Annen,
– nooit gestart op een edtie van de 100 mijl van Sint Annen.

Per categorieën zijn er een aantal startplekken. Voor gefinished 8, voor gestart 8 en voor nooit gestart 5. Is een categorieën vol ga je op de wachtlijst. Komt er een plek vrij in een categorie wordt deze ingevuld door iemand, uit dezelfde categorie, op wachtlijst. Indien er op 1 februari 2022 nog startplekken open zijn in de categorieën gefinished en gestart worden deze opgevuld met lopers uit de categorie nooit gestart. Zolang er startplekken zijn komen aanmelding na 1 februari direct op de deelnemerslijst, ongeacht de categorie. Zijn er geen startplekken beschikbaar dan komt je aanmelding op de wachtlijst.

100 mijl is natuurlijk een behoorlijke afstand. Voordat je op de wachtlijst komt, wordt op de site van de Deutsche Ultramarathon-Vereinigung (DUV) gekeken wat je prestaties van de afgelopen twee jaar zijn. Minimaal een 100KM wedstrijd, gelopen binnen 16 uur, en twee 50KM wedstrijden, gelopen binnen 7 uur, zijn vereist.

De 100 mijl heeft een ruime limiet (32 uur). Het is dus geen haast klus. Je kan de tijd nemen en er een mooi uitje van maken. Geniet 100 mijl van het Groningerlandschap. Parcours is niet gemarkeerd. Via GPS moet je de weg vinden. Verzorging onderweg is zelfbediening. Er wordt dus onderweg zelfredzaamheid van je verwacht. Niemand wijst je de weg en niemand zal je de verzorging aanwijzen.

De verzorgingskist staat op het verste punt van elke ronde. Er zit van alles in maar is bedoeld als aanvulling. De kist staat bij mensen op het erf. Het is dus even opletten. Missen is een DNF want in de kist zit ook een sleutelhanger die je mee moet nemen als bewijs dat je op het verste punt bent geweest.
Verzorgingskist, Sleutelhangers
– Geen GPS ervaring? Je hebt nog even tijd om te oefenen.
– Bang dat je kist mist? Lees vooraf de informatie goed. De plek waar de kist staat in de informatie met foto(s) en kilometerpunt. Op dat moment dus even gas terug en goed opletten!
– Bang dat er niet voldoende in de verzorgingskist zit ? Neem verzorging mee voor de hele ronde!
Wanneer:
Zaterdag, 4 juni 2022 om 09:00.

Start/Finish:
De start en finish zijn in Sint-Annen (Groningen).

Afstand:
Het is een loop over 100 mijl ofwel 160+ kilometer. Op de GPS is de route 167 kilometer.

Hoogtemeters:
We lopen in Groningen. Dus geen hoogtemeters.

Routebeschrijving:
Info 2021, mogelijk andere ronden in 2022: Het zijn drie verschillende ronden. De eerste ronde is 53, de tweede ronde 70 en de derde ronde 44 kilometer. Hoofdzakelijk asfalt, beton en klinkers. Maar ook in elke ronde enige kilometers graspad en/of schelpenpad. Na elke ronde kom je weer in Sint-Annen.

Er wordt gelopen op de openbare weg, de geldende verkeersregels zijn dus van toepassing. Respecteer de overige weggebruikers en loop zoveel mogelijk op voet- of fietspaden.

Markering:
Geen, alleen een GPS track.

Verzorging:
In Sint-Annen is de centrale verzorging. Hier kom je elke ronde weer terug. Ook onderweg is er verzorging. Ongeveer elke 20+ kilometer staat een verzorgingskist. Zelfbediening.
Verplicht meenemen:
GPS + extra batterijen, opgeladen mobiel, lamp + extra batterijen(nacht ronden), reflecterend hesje(nacht ronden), ontsmettingsgel, mondmasker(OV c.q. taxi bij opgave) en voldoende verzorging voor onderweg.

Cutt-off tijden:
Voor de gehele 100 mijl is de cutt-off 32 uur. De cutt-off voor de eerste twee ronden is 24 uur.

Uitslag 100 mijl:
Alleen als je de hele afstand van 100 mijl loopt kom je in de uitslag. Geen 100 mijl gelopen of buiten een cutt-off de verzorgingspost/finish bereikt is een DNF.

Tussenklassement:
Er wordt een tussenklassement opgemaakt na de eerste ronde. Om in het tussenklassement te worden opgenomen moet je de eerste ronde binnen 9 uur lopen. Voor alle duidelijkheid deze 9 uur is geen cutt-off voor de 100 mijl. Doe je langer dan 9 uur over de eerst ronde kan je dus gewoon verder op de 100 mijl.

Deelnemers met een DNF op de 100 mijl en opgenomen in het tussenklassement worden automatische opgenomen in de uitslag van “over het Jacobspad”

Aandenken:
100mijl
Voor pelgrims is het gebruikelijk om pelgrimstekens op kleding te dragen. Bijvoorbeeld, kleine schelpjes, beeldjes of medailles. Dit als tastbare herinnering dat de bedevaart is volbracht. Om te laten zien dat wij op bedevaart zijn geweest krijgt je bij je eerste finish op de 100 mijl een Sint Anna medaille. Deze is beschikbaar gesteld door Sint Gerarduswinkel in Wittem.

Sint Anna medaille gerardus winkel wittem
Bij een volgende finish ontvang je een Sint Jacobsschelpje. Deze kan je aan de medaille van je eerste finish bevestigen. De Sint Jacbosschelp is het symbool van de pelgims en net als de schelp zijn pelgrims oersterk; ze leveren een enorme prestatie. Dat kan, bijvoorbeeld, het lopen van de route naar Santiago de Compastella zijn of zoals wij doen een 100 mijls bedevoart noar Bethlehem.

Voor de tweede keer een finish, een jacobsschelp
Minder dan 100mijl!
Dan ook geen pelgrimsteken maar voor de moeite een medaillelint voor je verzamelde sleutelhangers.

Voor de snelste:
Kosten bijdrage:
20 euro

Deelname aan de 100 mijl van Sint-Annen is geheel en uitsluitend op eigen risico en de organisatie aanvaard geen aansprakelijkheid.

Gegevens

Begin:
04/06/2022 @ 09:00
Einde:
05/06/2022 @ 17:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://runningrunn.nl/100mijl/2022/100mijl.php?fbclid=IwAR14nm2EVxr_dDeTHF8XhPIL2LxBiCsPxDmnKlh2OP6HSWWBI6vSGWSwqbY

Locatie

Sint-Annen
Hoofdweg
Sint-Annen, Groningen 9796PB Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.