Over UltraNED

Redactie

Martien Baars (1948), De Koog (Texel)
Wilde in 1990 een marathon organiseren en lopen op het grootste waddeneiland maar deed dat jaar de NYCM en organiseerde op instigatie van Jan Knippenberg in 1991 De Zestig van Texel. Raakte geïntrigeerd door ultralopen en ultralopers en ging vanaf 1997 jaarlijks de Nederlandse ultrakalender inventariseren. Liep de 60 km op Texel zelf privé in november 1998, drie jaar na het overlijden van Knip. Behoort met Oskar van Rijswijk en Anton Smeets tot de stichters van Ultraned.

Herman Holterman (1953), Hengelo (Twente))
Lid van LAAC Twente en liefhebber van marathons en 6 uurslopen. Vult de kalender van Ultraned met de Nederlandse marathons en met buitenlandse marathons en ultralopen.

Henri Thunnissen (1957), ’t Waar (Groningen))
Loopt sinds 1985 ultrawedstrijden, de laatste jaren op recreatief niveau. Heeft een voorkeur voor de 100 kilometer en landschapslopen.

Gert Mertens (1964), Schoten (Antwerpen))
Is sinds 2003 actief als marathon- en ultraloper. Als bestuurslid van de Marathon- en Ultracup zorgt hij voor promotie voor het lange-afstandslopen o.a. via de info op http://www.bloggen.be/marathon_en_ultracup. Hij plaatst ook de uitslagen en tussenstanden van de M&U Cup op Ultraned. Maakt deel uit van de Belgische 100 km selectie (teamlid WK 100 km, Torhout 2009)

André van de Vliert † (1969-2009), Werkhoven (Utrecht))
De op 12 april 2009 op 39-jarige leeftijd onverwacht overleden André van de Vliert had een voorkeur voor het lopen van ultratrails. Zijn beste resultaat was een derde plek in Olne-Spa-Olne in 2008. Voor de Nederlandse en Vlaamse ultrawereld was zijn weblog waarop hij veel informatie over binnen- en buitenlandse wedstrijden zette van groot belang. Later zette hij zijn site om in een forum voor ultralopers, waar druk gebruik van werd gemaakt. Dit forum is nu een zeer nuttig onderdeel van www.Ultraplatform.nl , de overkoepelende organisatie van de Nederlandse ultralopers.