Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

50 km: TaMarathon Ultra Mima 50 km vriendenloop

17/06/2023 @ 10:00 - 17:00 UTC+0

In 2017 organiseerde Tamara van der Leij een marathon in de omgeving van Drachten. Dit jaar organiseert zij een 50 km op 7 juni die om 10.00 uur start. Het is een vriendenloop die openstaat voor andere deelnemers. Er is ook een Facebookpagina: https://www.facebook.com/TaMarathon/

Van de website:

TaMarathon Ultra Mima
Stiekem liep ze al jaren rond met de gedachte: nadat Tamara van der Leij met anderen in 2017 de ‘normale’ marathonafstand liep toen ze 42 jaar en 195 dagen oud werd, dacht ze al na over een volgende uitdaging: de ultra-afstand van 50 kilometer in het jaar dat ze 50 wordt. Maar er is een goede reden om dat dit jaar al te doen.

In 2017 organiseerde Tamara de TaMarathon, ten bate van de Hersenstichting, samen met vriendin Maaike Liekelema. Maaike overleed plotseling in 2019, waardoor Tamara nu een 50-kilometerloop wil organiseren in het jaar dat Maaike 50 zou zijn geworden, om de vriendschap te vieren, Maaike te eren en de herinnering aan haar levend te houden: de TaMarathon Ultra Mima.

Datum en afstand
De Tamarathon 2023 wordt 17 juni aanstaande gehouden, twee dagen voordat Maaike 50 zou zijn geworden. De start is evenals in 2017 bij het Squashcentrum op de Sportlaan te Drachten. De loop start om 10.00 uur, Tamara hoopt met 49 andere deelnemers 5 rondjes van 10 kilometer te rennen. We lopen in totaal dus 50 kilometer. De limiet voor de 50 kilometer bedraagt 7 uur. Het parcours leidt door Smallingerland en Opsterland. Net als in 2017 is de opbrengst voor de Hersenstichting, een doel waar zowel Tamara als Maaike persoonlijk bij betrokken was en is.

Eindklassement
Van alle deelnemers worden de eindtijden genoteerd en er wordt een eindklassement opgemaakt. Zo krijgt je prestatie een officieel tintje, maar gezelligheid en een mooie opbrengst voor de Hersenstichting zijn natuurlijk veel belangrijker.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld van de TaMarathon Ultra Mima bedraagt € 30,- Van dat geld worden er een hele hoop zaken geregeld die nodig zijn om van de TaMarathon Ultra Mima een onvergetelijke happening te maken. Natuurlijk wordt iedere deelnemer onderweg voorzien van water, sportdrank, fruit en dergelijke. Bovendien krijg je na afloop een fijne maaltijd en een medaille ter herinnering. Daarnaast ontvang je het enige, echte TaMarathon Ultra Mima hardloopshirt. Het zou fijn zijn, als je dit shirt tijdens de marathon wil dragen. Vergeet daarom niet op het inschrijfformulier je maat te vermelden. Mocht er geld overblijven, dan gaat dat uiteraard gewoon naar de Hersenstichting.

Sponsoring deelnemers
Naast het inschrijfgeld wordt er van je verwacht dat je één of meerdere sponsoren zoekt. Deze moet(en) bereid zijn jouw persoonlijke prestatie te belonen met een geldelijke bijdrage. Een sponsor vind je misschien binnen de familie, bij de buren, tussen je vrienden, collega’s of klasgenoten. Het volledige bedrag waarmee zij jou ondersteunen en dus door jou wordt opgehaald, gaat naar het goede werk van de Hersenstichting. Dus maak veel reclame voor de TaMarathon Ultra Mima op social media en in je nabije omgeving. Vraag iedereen in jouw omgeving om jou te sponsoren. Alle beetjes helpen…

Gegevens

Datum:
17/06/2023
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
http://www.tamarathon.nl/

Locatie

Drachten
Sportlaan 1
Drachten, Friesland 9203 NV Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.