Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

landschapsloop: Vestingloop 50 km

22/05/2022 @ 08:00 - 17:00 UTC+0

Een evenement met veel verschillende onderdelen, van wandelingen, tot trailruns tot een ultrarun van 50 km. Op de website stond toen deze wedstrijd in de kalender van Ultraned werd geplaatst nog geen informatie over starttijden en tijdslimieten. Zie daarvoor de website.

Van de website:

Nieuw! 50 kilometer Ultra Run
Vroeger had ‘s-Hertogenbosch de bijnaam ‘moerasdraak’, omdat ze onneembaar werd geacht vanwege haar ligging tussen moerasgebieden die bij oorlogsdreiging onderwater werden gezet. Desondanks wist prins Frederik Hendrik tijdens het Beleg van ‘s-Hertogenbosch in 1629, een groots opgezette tegenaanval op de Spanjaarden, de stad in te nemen. Om een tegenaanval te voorkomen werd een linie van verdedigingswerken rondom de stad aangelegd. Juist deze restanten, Linie 1629, vormen bijna 400 jaar later het parcours van een nieuw en spectaculair onderdeel van de Vestingloop, de 50 kilometer lange Ultra run. Deze route door ’s-Hertogenbosch, Heusden, Sint-Michielsgestel en Vught brengt je langs de meest belangrijke plekken van het Beleg van ’s-Hertogenbosch. Hardlopen dus voor echte helden!

We maken het zelfs nog een beetje moeilijker. Want zodra jij al even aan het lopen bent, word je op de hielen gezeten door (nog even) een bijzondere mystery guest. Kun jij deze persoon voorblijven? Het parcours uitlopen mag hoe dan ook, maar durf jij deze uitdaging aan?

Gegevens

Datum:
22/05/2022
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:
Website:
https://vestingloop.nl/

Locatie

’s Hertogenbosch
Parade 3
's Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211 KL Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.