Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

marathon: 3e Vamberg Marathon MD lopers

11/02/2024 @ 09:00 - 15:00 UTC+0

Zondag 11 februari 2024 4e Vamberg marathon

Deze marathon wordt zo langzamerhand een echte Klassieker ….. we gaan weer hoogtemeters maken in ons mooie Drenthe. Dit maal gaan we weer 6 keer de top van de hoogste berg van Drenthe bedwingen. We lopen 5 ronden van 8 km aan de noordkant waarbij 5 keer de berg word overgestoken. En dan als toetje nogmaals naar boven en finishen op de top, aan het eind van de kasseinstrook. Totaal hoogtemeters is bijna 300. Elke ronde heeft een beklimming van iets meer dan 500 meter lengte met een gemiddelde stijging van 10%.
Hoogstwaarschijnlijk de laatste keer op dit parcours, in 2025 gaan we nog een bergje hoger….

Starttijd: 9:00
Limiet: 6 uur.
Maximaal 20 deelnemers.

De route wordt niet gepijlt, er wordt gelopen op GPX. De gpx file is te downloaden via Afstandmeten.nl.
De link hiervan zal meegestuurd worden in de bevestigingsmail van je inschrijving. Een gps horloge is dus een pre, of je zult met een andere deelnemer mee moeten lopen.
(klik/tik hier voor een handleiding gpx)

Verzorging dient een ieder zelf te regelen, we komen steeds weer terug over de parkeer- /verzorgingsplaats.

Kosten: We vragen we een kleine bijdrage van 2,50 euro, deze dient na inschrijving voldaan te worden middels het betaalverzoek die je ontvangt in de bevestigings mail van je inschrijving. Er vind géén restitutie plaats in geval van afmelding. Je inschrijving, en plaatsing op de deelnemerslijst, is pas definitief na voltooiing van betaling.

Inschrijving vanaf zondag 7 januari 19:00 middels onderstaande link. Inschrijfformulier

Deelnemerslijst

De start is in de buurt van de parkeerplaats: Vamberg Noord bij koffie kiosk Het Blinkerdje Adres: Koffie kiosk Het Blinkerdje, Vamweg 5 Wijster

Locatie in Google Maps

Aanrijroute: Neem op de A28, vanuit het noorden of zuiden, afslag 29,( Dwingeloo Spier Wijster). Aan het einde van de afrit: volg de weg naar Spier/Wijster. Aan het eind van deze weg rechts De Steegde nemen. Je ziet het complex van Attero al voor je. We moeten echter aan de achterzijde zijn. Volg de route zoals het kaartje hierboven. ( Let op sommige navigatie, o.a. google maps, geven een route aan dwars door het terrein van Attero, dit is echter niet mogelijk.)

Stukje geschiedenis:
De VAM (Vuil Afvoer Maatschappij) is een voormalig afvalverwerkingsbedrijf met hoofdvestiging in Wijster. Het bedrijf is opgericht in 1929. Het oorspronkelijke doel was om huisvuil uit de Randstad naar gebieden met schrale grond te brengen en aldaar te composteren. De compost kon dan gebruikt worden voor bodemverbetering en ontginningsprojecten. In 1999 werd VAM verkocht aan het toenmalige Edon. Tegenwoordig is de VAM een onderdeel van Attero, het voormalige Essent Milieu.

Op een van de stortbulten op het VAM-terrein te Wijster is sinds 2001 een informatiecentrum gevestigd. De heuvel, die is afgedekt met schone aarde en gras, is met een hoogte van 48 meter boven NAP het hoogste punt van Drenthe. In de volksmond wordt deze heuvel wel de VAM-berg genoemd. De berg wordt regelmatig aangedaan door wielrenners, zoals tijdens de Ronde van Drenthe. Sinds oktober 2018 zijn er 3 nieuwe klimroutes en 1 afdaling geopend op deze heuvel. De klimroutes zijn 2.100 m lang met een stijging van gemiddeld 10%, de noordelijke klim kent een einde in drentse flinten( kasseien) tot 15%.

Gegevens

Datum:
11/02/2024
Tijd:
09:00 - 15:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://mdlopers.nl/loopkalender/

Locatie

Wijster
Vamweg 5
Wijster, Drenthe 9418 TM Nederland
+ Google Maps

Reacties zijn gesloten.